בצער רב נתקבלה הידיעה על פטירתו של הרב יעקב ימיני ע"ה, לאחר שנדבק בנגיף הקורונה, והוא בן 82. הרב ימיני היה מייסד קהילת חב"ד ומנהל בית חב"ד בכפר סבא, שימש כר"מ בישיבת 'אחי תמימים' וכמורה בת"ת חב"ד בבני-ברק. הותיר אחריו את יבדלחט"א רעייתו, ילדים, וצאצאים רבים מקושרים לכ"ק אדמו"ר מלך המשיח.
פרטים אודות מועד מסע הלווייתו נעדכן בהמשך.
תולדות חייו מתוך אתר חב"ד-פדיה
נולד בתימן ובשנת תש"ח עלה לארץ, וכעבור שנה התיישב בכפר סבא.
למד מתשי"ג בישיבת תומכי תמימים אחי תמימים מתלמידיו ומושפעיו המובהקים של הרב שאול ברוק.
כבר בהגיעו לכפר סבא, היה הראשון לפעול אצל תושבי המקום בהפצת יהדות ולקרבם לתורה ולמצוות ולרבי מלך המשיח, ויצק את היסודות לפעילות החב"דית בשנים ההם, מה שהפך בהמשך לבית חב"ד הראשון בעיר.
פעילותו החלה כבר כשהיה תמים מן המניין בתומכי תמימים לוד, החל לפעול בקביעות בקרב עולי תימן בעיר. הוא החל ללמוד חסידות עם המשפחות התימניות שהתגוררו בסמוך לבית הוריהם. בד בבד פתח בפעילות עם הנוער במסגרת מבצע של"ה ומסיבות שבת.
במקביל נפתח בכפר סבא בית הספר של רשת אהלי יוסף יצחק, ור' יעקב שמר על קשר עם המשפחות שילדיהם למדו בבית הספר, וחיזק בהם את רוח היהדות והחסידות.
ככל שהעולים נמשכו ללימוד החסידות, כך התעורר הצורך להקים מניין חב"די עבור משפחות המקורבים. בית הכנסת הראשון נפתח במבנה של בית הספר. במשך השנים עבר בית הכנסת ממקום למקום, עד לפני 12 שנה, כאשר נכנסו למשכן קבע במקום בו עמד בית הכנסת לעדת התימנים. מקום זה משמש כיום כמרכז הפעילות החב"דית בעיר.
במשך השנים המשיכו האחים יעקב וניסים ימיני בפעילותם העניפה ברחבי העיר. הם פעלו במקביל לבית הספר של ה'רשת', וסייעו ברישום ובקשר עם ההורים. בתקופות בהן היו מעט ילדים, סייעו השניים ברישום ילדים, ובכך הצילו את בית הספר מסגירה על ידי משרד החינוך.
עם השנים נישאו האחים והקימו בתים חסידיים. אלו כמובן נבנו בכפר סבא ובבתיהם התקיימו בתדירות התוועדויות חסידיות, שיעורי תורה, מבצעי הרבי ופעילות חב"דית מגוונת.
במשך השנים שימש כחבר הצוות החינוכי בבית הספר למלאכה נחלת הר חב"ד.
בתקופה האחרונה הדרדר מצבו הרפואי של הרב ימיני, לאחר שנדבק בנגיף הקורונה, והיום, כאמור, השיב את נשמתו ליוצרה.
ויהי רצון שתיכף ומיד יקויים הייעוד "הקיצו ורננו שוכני עפר", והוא בתוכם.