הפקת סרטון אנימציה תדמיתי לעסק – כדאי?
על מנת לענות על השאלה הזאת, עלינו לבחון את מהות העסק. ראשית כל, אכן ישנם עסקים להם תתאים יותר הפקת סרטון אנימציה, וישנם כאלו שיעדיפו את השיטות האחרות, המסורתיות יותר. זה ייתכן לדוגמה במקרה בו אישיות בכירה בחברה הוא דמות ידועה שיכולה לשווק את החברה, ולכן חשוב לחברה להציג אותה. הפרסום באופן כללי הוא נושא רחב וכדאי שנדבר עליו בקצרה. רק נאמר שהבחירה תלויה בסוג המוצר או השירות שהעסק מייצג, במיקוד הפרסום בלקוח או במוצר, ובפלטפורמת הפרסום הנבחרת, האם היא כזו המתאימה ל חברת אנימציה
בנוגע לאחרונה אין יותר מידי מה להרחיב: ישנם שתי פלטפורמות עיקריות- הראשונה זאת המודפסת (print), אותה תראו בעיתונים ומקומונים למיניהם, ברושורים ופרוספקטים, וגם בשלטי חוצות. לעומתה יש את פלטפורמת המסכים (screen): טלוויזיה, אתרי אינטרנט המיועדים לתדמית ו/או מכירה, פרסום אינטרנטי ממומן, ופרסום ברשתות החברתיות לקידום אורגני או ממומן. סרטון אנימציה תדמיתי כמובן מתאים לתצוגה אינטרנטית בעמוד הבית, לקידום אורגני או ממומן באתרים המציגים תכני מדיה, ולפרסום ברשתות החברתיות. בהתאם לכך, מוצר שעיקר שיווקו הוא בפרינט, סרטון אנימציה יהיה פחות רלוונטי עבורו.
המוצר או השירות המפורסם
לפרסום סוגי מוצרים שונים או שירותים הניתנים על ידי בעלי מקצוע, חברת אנימציה בהחלט תיתן מענה. על כך מיד נרחיב, אבל קודם נסנן עוד קצת. כשמדובר במוצר פיזי הקיים ברשתות השיווק לדוגמה, כשהמשווק שלו מעוניין להציג אותו לציבור בדיוק כמו שהוא על מנת שיכירו את המוצר ויחפשו אותו במרכול, ככל הנראה יהיה זה פחות יעיל לפרסם אותו באמצעות סרטון אנימציה, שהרי המטרה היא שהציבור יראה את המוצר כפי שהוא על המדף בחנות. לעומת זאת, כשמעוניינים להציג את הפתרון שהמוצר מקנה ללקוח, הפקת סרטון אנימציה תהיה דרך מעולה.
התמקדות בלקוח
באופן כללי, הרעיון להתמקד בלקוח ובפתרון שהמוצר מביא לו, ופחות ביחצנות המוצר עצמו, היא שיטה שמוכיחה את עצמה שוב ושוב כאפקטיבית ומוצלחת יותר. הלוגיקה היא פשוטה: אנשים אוהבים את עצמם, ואם המוצר מועיל להם הם מעוניינים בו. המוצר כשלעצמו פחות מעניין אותם והתמקדות רק במוצר עלולה לשעמם אותם. משתמשים בפרסום כזה בדרך כלל כשמדובר במוצר מדף, כלומר מוצר שנמצא בחנות וזמין לרכישה, והמפרסם מעוניין שהלקוח שמגיע לחנות יבחר במוצר שפורסם, ולא במותג מתחרה.
לכן, כשמעוניינים לעניין את הצופה, כדאי להתמקד בפתרון שהמוצר מקנה לו, ופחות ביחצנות מוגזמת של המוצר. לשם הדוגמה: הפקת סרטון תדמית שבו רואים את מנכ"ל החברה מפרסם את השירות או המוצר של החברה, דומה לנחתום המעיד על עיסתו, הצופים פחות קונים את זה; כשאחראי משאבי אנוש קורא לצופים להתגייס ומגייס לכך את פוטוגניות החברה, זה לאו דווקא ייראה אמין בעיני הצופה, שכן האיש הנראה על המסך איננו אובייקטיבי. בניגוד אליהם, להפקת סרטון אנימציה יש יתרון בולט, בקיומה של ניגודיות מעניינת, של הנפשת אובייקט שאין לו ממשות אמיתית. הוא משדר קלילות וזרימה, סוחף את הצופה אחריו וגורם לו לצאת מהקיבעון המחשבתי.