לאחר 4 חודשים של "מבצע תורה" אינטנסיבי, שכלל משימות, מבחנים, ועמידה בהספקי לימוד בנגלה ובחסידות, יצאו כל תלמידי ישיבת 'דרכי תמימים' תל אביב, ביחד עם צוות הישיבה, לחצרות קודשנו.
26 התלמידים ואנשי הצוות שהו כשבוע וחצי בשכונת המלך, כאשר סדרי הישיבה – נגלה וחסידות – עוברים להתקיים במלואם בתוך 770, בשילוב עם התוועדויות מרתקות לתוך הלילה, סיורים והרצאות מיוחדות.
כבר עם ההגעה לניו יורק – "עירו של נשיא דורנו" [שיחת משפטים תשנ"ב], הרגישו התמימים שהם "אורחי המלך", כאשר, להפתעת כולם, חיכו להם ביציאה משדה התעופה שתי לימוזינות ארוכות ומפוארות, שהביאו אותם ל"חצר גינת ביתן המלך". הייתה זו יוזמה מבורכת של תלמידי הקבוצה, שביחד עם בוגרי הישיבה, פעלו לאורך כל המסע על מנת לשמוח ביחד עם הבחורים ולהשתתף איתם בלימודם ובהתוועדותם.
מיד לאחר הנחיתה וההתארגנות זכו התמימים להשתתף במנין כ"ק אד"ש מה"מ, והמשיכו בכך לאורך כל ימי המסע, מתוך חיות מיוחדת ובשמחה של חודש אדר.
יום לאחר הנחיתה, ולאחר סדר "נגלה בוקר", יצאו התמימים והצוות לביקור, מלווה בהסברים מפורטים, בספריית הרבי מלך המשיח, שם ראו את מכמני היהדות והחסידות, ביחד עם הפריטים המיוחדים – כובעו (ומשקפיו) של הרבי הריי"צ, כתבי קודש בני מאות שנים, מקלו של רבי לוי יצחק מברדיטשוב ועוד.
ביום הבא יצאו הת' להרצאה מרתקת מפיו של הרב זלמן חאנין – יו"ר הועד להפצת שיחות, אשר הראה לת' את 5000 ספרי התניא שבביתו, וביניהם התניא היחיד בעולם, שנכתב בו "שער היחוד והיראה" [במקום "שער היחוד והאמונה]. תניא זה שהודפס בג'רבה שבטוניס, היה חלק מסיפור מופת שבו ניצלו אנשי הקהילה בנס גלוי מטבח ע"י המון ערבי, שנפל עליו פחד ויראה, לאחר הדפסת התניא הנ"ל. הרב חאנין סיפר גם על ההוצאה לאור המיוחדת של "התניא מהדורא קמא" שבו היה לו חלק מרכזי ביותר, ואשר הרבי התייחס אליו בפירוט רב בשיחת קודש בשבת שלפני י"ט כסלו תשמ"ב. כמו כן סיפר הרב על הדפסת התניא ברוסיה, ובפרט על ההדפסה במבצר בפטרבורג בו נאסר אדמוה"ז, וכן בדירת הרבי הריי"צ.
למחרת, נהנו הת' משיעור מיוחד בענין "דירה בתחתונים" עם הרה"ת הרה"ח מיכאל חנוך שיחי' גאלאמב המשפיע של "קבוצה", ואף זכו להתוועדות מיוחדת עם הרב בביתו הפרטי, בסעודת המלווה מלכה. בהתוועדות זו סיפר הרב גאלאמב מספר סיפורים אישיים שהיו לו עם הרבי שליט"א, מאז הגיע לשכונת קראוון הייטס בשנת תש"נ, ונכנס בהוראת הרבי ללמד חסידות בישיבה ב- 770.
מדי ערב נערכו התוועדויות מיוחדות, עם שפע גשמי כיד המלך בניצוחו של הרב אפרים דגן שליח הרבי לשכונת התקווה והמנהל הגשמי של הישיבה. בין המשפיעים בהתוועדויות – הרב ישראל גרינברג, הרה"ת הרה"ח קותי פלדמן ממשפיעי הקבוצה, ר' אורי רווח שיחי', משפיע הישיבה הרב צבי הירש מיידנצ'יק וראש הישיבה הרב אבישי אפרגון, שגם מסר "שיעור כללי" לאנ"ש והתמימים ב- 770 בקשר עם שיחת הרבי ש"פ משפטים ותשנ"ב, וניתוח על העומד להתרחש באוקראינה, מתוך דגש על כך שבוודאי לא תפרוץ מלחמת עולם ח"ו.
כל סדרי הישיבה המשיכו להתקיים גם ב 770, תחת משגיח הישיבה הרב ישראל אראבוב, שגם דאג לכך שהתמימים יקבלו שפע תוכן רוחני, וסיורים מיוחדים בחדר השידורים המיוחד WLCC ממנו שודרו התוועדויות הרבי בכל רחבי העולם, וכן בחדר המזכירים – בו נפתחה הדלת בפני הת' ע"י הרב חודקוב (בנו של מזכיר הרבי הנודע) שגם הראה לתמימים את הטלפון המפורסם בחדר המזכירות ששימש את הרבי ליצירת קשר ישיר עם מזכיריו. בבוקר האחרון של המסע, זכו הת' להתפלל ממש ליד חדר הרבי, בג"ע התחתון, ברגעים האחרונים לפני יציאתם בחזרה אל ארץ הקודש, בתחושה עילאית של "יחידות כללית" עם הרבי מה"מ שליט"א לאורחים מארץ הקודש – בני המלך, "דעם רבינ'ס קינדער".
כעת, שבו הת' והצוות לאה"ק, בהודאה מיוחדת לה' יתברך על הזכות הגדולה של השהות המשותפת בביתו של נשיא דורנו, ברגעים האחרונים שלפני ההתגלות, תיכף ומיד ממש.