אמנם נותרו כחודשיים בלבד עד ל"ג בעומר, אך הדיונים לקראת האירוע הגדול ביותר בחברה החרדית בכל הנוגע להתקהלות כבר החלו.
במטה ההסברה החרדי במשרד הבריאות העלו על השולחן הצעה, שלפיה רק מי שיתחסן או החלים מהקורונה יוכל לעלות למירון בחג. מדובר במהלך שמטרתו הן למנוע הדבקה על ההר והן לעודד את החסידים להתחסן בהקדם כדי שיתאפשר להם להגיע לציון קברו של רבי שמעון בר יוחאי, לאחר שבשנה שעברה לא התאפשר להם לעשות זאת.
יצוין כי רוב האדמו"רים הורו להתחסן והחסידים מיהרו לעשות זאת, אך עדיין יש כאלו שמתמהמהים. נוסף על כך, יש חסידויות וקבוצות קטנות שבהן לא התחסנו, ובהן חלק מהחצרות הירושלמיות הנחשבות לקיצוניות יחסית. גם בפלג העדה החרדית טרם נשמעו קריאות רשמיות להתחסן, וכרגע מבקשים חבריה לבצע בדיקות סרולוגיות לפני קבלת החיסון.
גדולי הרבנים: "להתחסן"
"היות שמגיעים למירון כחצי מיליון בני אדם וההתכנסות כוללת צפיפות וכניסה לתוך הציון, שהוא מקום סגור, יש בעיה של סיכון הציבור", אומר אבי בלומנטל, יועץ משרד הבריאות למגזר החרדי. "לכן התקהלות בסדר גודל כזה חייבת להיות מבוקרת. לא מדובר חלילה בעונש, אלא ברצון להגן על שלום הציבור. אנחנו מאמינים שיש בזה תמריץ למי שרצה להתחסן וטרם עשה זאת".
אף על פי שבחברה החרדית נרשם זינוק בהתחסנות בשבועות האחרונים, עשרות אחוזים מהמורים בחברה לא התחסנו, חרף הוראה חד-משמעית מגדולי הרבנים. "זה מדהים, אלו אנשים שאחראים לחינוך הילדים והם לא סופרים את דעת התורה", אומר גורם במשרד הבריאות. "הם חשופים בצריח, מכיוון שיהיו מולם ברגע נתון 35 ילדים שלא התחסנו. זה הרבה יותר מסוכן מאשר ללכת לבית כנסת, במקום שבו הרוב מחוסנים ואולי שניים-שלושה לא".
ובינתיים, ההתקהלויות בפורים מתחילות ככל הנראה לתת את אותותיהן. רוב הערים החרדיות הוגדרו אתמול כתומות, לצד עלייה בדרישה למחוללי חמצן בקרב העוסקים באשפוז ביתי בחברה החרדית.
”רובם של האדמו"רים הורו להתחסן והחסידים צייתו, אך עדיין יש כאלו שמתמהמהים – בהם חצרות קיצוניות יחסית."