כינוס חירום של נציגי התעשיינים של איזור תעשייה ברקן נערך הבוקר (חמישי) יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן ובהשתתפות שר הכלכלה ח"כ אלי כהן בברקן.
בישיבה הוחלט על רשימת צעדים שתנקוט המועצה האזורית שומרון יחד עם התעשיינים בכדי להלחם בהחלטה ובכדי לסייע למפעלים, בין השאר הוחלט כי המועצה תגיש יחד עם התעשיינים תביעה ייצוגית כנגד האו"ם בהתאם לחוק ה-BDS.
יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון, אמר "התכנסנו בעקבות ההצהרה המבישה שיצאה ע"י ארגון כל כך מוביל בזכויות אדם, המועצה לזכויות האדם של האו"ם, שמובל ע"י מדינות שמטיפות לנו מוסר כמו לוב, אינדונזיה, ירדן, כוויות, – מדינות שידועות בדאגתן לזכויות האדם, לא רק שאנחנו לא נישבר, אנחנו נלחם, בתחילת השבוע תוגש ע"י המועצה האזורית שומרון ביחד עם נציגי המפעלים באזור תעשיה ברקן, תביעה לפי חוק החרם כנגד בעלי התפקידים במועצת זכויות האדם, ובראשם הנציבה מישל בצ'לט ומזכל האום אנטוניו גוטרש, וכן נגד אירגוני שמאל נוספים ונדרוש לקבל פיצויים, כפי שנפסק ע"י ביהמ"ש המחוזי בירושלים, מפי כבוד השופט בדימוס יוסף שפירא, כי אין חסינות מפני תביעות אזרחיות ואין אפשרות להסתתר מאחורי חסינות".
לדבריו, "אנחנו לא נתבע רק נזקים שעלולים להיות אנחנו נתבע את כבודה ואת הכפשת שמה של מדינת ישראל. אנחנו נפנה ביחד לשר הפנים ח"כ אריה דרעי, ולשר לעניינים אסטרטגיים ח"כ גלעד ארדן ונבקש מהם לממש את סמכותם לפי תיקון מס' 28 לחוק הכניסה לישראל שמסמיך אותם לאסור על כניסה של פעילי BDS לישראל משום שהחל מאתמול הארגון המכונה 'ארגון מועצת זכויות האדם של האו"ם' הוא ארגון BDS לכל דבר ועניין, הוא ארגון אנטישמי, ארגון צבוע, שמדבר על שלום, והמטרה האמיתית שלו היא רק לחבל במדינת ישראל ולפגוע בדו קיום. אנחנו חזקים, לא ישברו אותנו, הציונות חזקה, ואנחנו ננצח. אתם תמשיכו ללכלך להשמיץ ואנחנו נמשיך לבנות, לייצר, וגם לייצא לכל העולם".
שר הכלכלה והתעשייה, חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, אלי כהן אמר, "חשוב לי להבהיר לתעשיינים ולציבור הרחב- ההחלטה לא שווה את הנייר עליו היא כתובה, אין לה שום ערך, שיניים או משמעות. נציבות זכויות האדם של האום הוכיחה פעם נוספת שמדובר בגוף פוליטי פרו פלסטיני שהדבר האחרון שהוא עוסק בו זה זכויות אדם. נפעל לסייע לתעשיינים ככל שיידרש, ולהמשיך לבנות ולפתח את אזורי התעשייה ביהודה ושומרון שיש להם חשיבות התיישבותית, כלכלית וביטחונית עם מדינת ישראל".
עופר מאיר מנכ"ל ובעלים של מפעל עופרטקס שנמצא ברשימה השחורה ומעסיק מאות פלסטינים, הוסיף "אנחנו מצפים ממדינת ישראל לעמוד לצדנו ולתמוך בנו בעניין הזה. ולהפוך אותנו לשווים בין שווים עם שאר החברות והמפעלים בארץ, תמיכה בנו היא תמיכה הן במדינת ישראל הן בהתיישבות והן בפלסטינים שמתפרנסים כאן, זהו קידום של כל האינטרסים, גם של ישראל וגם של אירופה המעוניינים בשקט ובדו קיום באיזור. בסופו של דבר, דרך הכלכלה אנחנו נביא את השלום", כך עפ"י דיווח ערוץ 7.