דפוסי שינה מתהווים בגיל צעיר מאוד אבל אפשר לשלוט בהם לכל אורך החיים. הדבר החשוב הוא לדאוג לתנאים נכונים וכך לשפר את איכות השינה: על אף שמדובר בצורך הכרחי לתפקודו הגופני והקוגניטיבי של האדם, שינה היא גם התנהגות פיזיולוגית מורכבת.
כך למשל לא ניתן להסתגל לחסך בשעות שינה, שנת יום לא מהווה תחליף לשנת לילה ואדם בוגר זקוק ל-8 שעות רצופות בכל לילה. מעבר לכך, קיים קשר ברור בין תאונות דרכים ורשלנות רפואית לבין שעות שבהן הצורך הפיזיולוגי בשנה גבוה מהרגיל.
אחת הדרכים הטובות ביותר לשפר את איכות השינה היא לדאוג לתמיכה אורטופדית. את התמיכה האורטופדית משיגים באמצעות מזרן מתאים. הבעיה היא שיש הרבה סוגים של מזרנים והטכנולוגיה המתקדמת לא תמיד עוזרת לזהות את ההבדלים ביניהם. מצד שני, יש גם פתרונות שינה שבולטים מעל כל השאר ולכן כדאי להתמקד בהם.
מהו מזרן ויסקו ואיך מייצרים אותו?
מזרן ויסקו משנה את כל מה שידענו על תמיכה אורטופדית בהקשר של שינה ערבה. חומר הויסקו עצמו הומצא לראשונה עבור סוכנות החלל האמריקאית נאס"א והוא מכונה גם "ספוג חכם", בעיקר כי הוא עשוי מחומר אלסטי דמוי ג'ל. החומר נשאר קשיח בטמפרטורת החדר ומתרכך רק בהתאם לחום הגוף. כתוצאה מכך מסוגל החומר לפזר את הלחץ המופעל על ידי משקל הגוף על פני המזרן. התחושה המתקבלת היא של ריחוף והערך המוסף הוא שינה עמוקה, רצופה ורגועה.
אם הולכים אחורה ובודקים את ההיסטוריה של מזרן ויסקו מגלים לא מעט השפעות מעניינות. קודם כל, הספוג החכם הוא סוג של פוליאוריטן – פולימר נפוץ המורכב משרשרת של יחידות אורגניות. תרכובות פוליאוריטן משמשות כבר הרבה שנים לייצור מגוון עצום של מוצרים, והויסקו הוא רק גולת הכותרת. כך למשל ניתן למצוא תרכובות פוליאוריתן בתעשיית הריפוד והאריזה, במוצרים מוקצפים המשמשים לבידוד תרמי ואקוסטי ואפילו בייצור משטחים סופגי אנרגיה.
עם זאת, ויסקו הוא פוליאוריטן שעורבב עם כימיקלים נוספים ומכאן היתרונות שלו בהקשר של מזרונים ותמיכה אורטופדית. הכימיקלים הנוספים מגדילים את הצמיגות הטבעית של הפוליאוריטן ואת הצפיפות שלו. זה מה שגורם בסופו של דבר לויסקו להתרכך כאשר הוא בא במגע עם הגוף, או לחילופין להתאושש במהירות כדי לחזור לצורתו המקורית. כמו כן, מזרן ויסקו מפחית לחץ ומתאים לאנשים מבוגרים ולמי שסובל מבעיות שינה.
התמיכה האורטופדית המושלמת של מזרן ויסקו ראויה לציון גם בהשוואה לפתרונות אורטופדיים אחרים. ויסקו הוא בין החומרים היחידים שמומלצים לסובלים מפצעי לחץ, רגישות בעמוד השדרה, כאבי כתפיים וכאבי גב. התכונה המאפשרת לו לפזר את הלחצים של הגוף מורגשת באופן מיידי ולא צריכים להיות רופאים כדי להרגיש אותה.
הבדלים בין סוגי מזרנים
רכישת מזרן היא פעולה מורכבת שמחייבת השוואה בין דגמים וסוגים. מלבד הרכב חומר הגלם העיקרי, הפרמטרים הנכונים להשוואה הם בריאות, עמידות וכמובן מחיר. אם משווים בין מזרני ויסקו למזרני לטקס לדוגמא, מבינים שבמזרני ויסקו ישנה התאמת תמיכה מדויקת על פי קימורי הגוף של כל משתמש אבל במזרני לטקס יש רק תמיכה נקודתית. בשני המקרים הנוחות מרבית, אבל הבלאי של מזרני ויסקו נמוך יותר ולכן הם עמידים לזמן ממושך.
מעבר לכך, דגמי ויסקו מייצגים נכון להיום את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שיש לעולם המזרנים להציע. עלות הרכישה שלהם אמנם גבוהה, אך היא משתלמת בטווח הארוך. החלפת מזרן אמורה להתבצע אחת ל-10 שנים אבל עם מזרני ויסקו אפשר להגיע גם ל-15 שנה ומעלה. במזרנים כאלה ישנה התנגדות נמוכה מאוד המאפשרת מעבר נוזלים תקין ללא הפרעות, ובכל מקרה אין תחליף לשינה רצופה ומענגת.
כך תבחרו את המזרן שמתאים לכם
גם בתוך הקטגוריה הספציפית של מזרני ויסקו יש דגמים שונים שמהם תצטרכו לבחור. כדאי קודם כל להחליט האם רוצים מזרן דו צדדי שניתן להפוך אותו, או מעדיפים מזרן חד צדדי שיהיה בדרך כלל זול יותר. מומלץ להגיע לאולמות התצוגה כדי לנסות כמה מזרנים, לשאול על תקופת אחריות ולבדוק אפשרות לתקופת ניסיון. רצוי לתת עדיפות לרכישת מזרן מחברה גדולה, מוכרת ואמינה שגם מפעילה מערך שירות בכל רחבי הארץ.
מזרן ויסקו אמור להתאים גם למיטה שעליה אתם ישנים. בני זוג בשתי מיטות נפרדות יכולים לקנות שני מזרני ויסקו במחיר מיוחד, או לחילופין להתעניין בייצור שתי דרגות קושי שונות לאותו מזרן. דרגת הקושי חשובה כי היא קובעת כמה נוח יהיה לכם על המזרן והאם תתעוררו בלי כאבי גב. בנוסף, רצוי לבצע השוואת מחירים בין המזרנים הקיימים.
אני גם הייתי בהתלבטות איזה מזרן עדיף לי לקנות ומאיזה חברה. החלטתי לא להתפשר על האיכות, אבל שעדיין יהיה בתקציב שפוי. הלכתי לאירופלקס ושם הציעו לי את המזרן MOLLY VISCO AIR שלהם ששווה כל שקל. נוח ביותר ומשפר את האיכות שינה שלי בצורה משמעותית..