מאת הרב שניאור זלמן שניאורסאהן, שליח הרבי ברובנא, אוקראינה, מאמן ומטפל בכיר בשיטת ITT
מתקשר אלי בחור בשיעור ג' ישיבה קטנה ומבקש עזרה על קושי ותחושת בדידות ועל אפשרות לעבור לישיבה אחרת. לא משנה מה אמרתי לו והכלים שקיבל ממני. הבעיה היא שהישיבה אליה הוא רוצה לעבור – בחור אחר שאני מכיר עבר ממנה לישיבה אחרת מאותה סיבה של קושי חברתי והתמודדות עם חברי הצוות.
לפני שנה הבחור היה אצלי ועשה תהליך מדהים של העצמה אישית. כדי לעזור לבחור בתהליך ביקשתי מהאבא שיהיה בקשר עם מגיד השיעור או המשגיח. ואפשר גם שניהם. – תכל'ס בבדיקה עם האבא הוא לא עשה את זה. יותר נכון הוא כן התקשר 3 פעמים פעם אחת ענה המשגיח וסיכמו לדבר יותר מאוחר. היותר מאוחר נמשך עד לטלפון הכאוב של הבן בבקשה לעזרה כדי לעבור לישיבה אחרת. – אולי שם יהיה יותר טוב.
האם הטלפון של האבא היה עוזר?
אצלי מונח – וודאי שכן. כמובן במידה שהטלפון לא היה חד פעמי אלא תקשורת מסודרת ובריאה עם איש הצוות המתחילה בשיחה שהיא לא טכנית אלא בניית של קשר המבוסס על הערכה ואמון הדדי.
האם קשר כזה בכלל אפשרי. אתה מאמין בזה – שואל אותי חבר אותו שיתפתי בתסכול על הבחור המדהים שסובל
בפרשת וישב שקראנו השבת – התורה מספרת לנו על ההתמודדות של יוסף עם אשת פוטיפר. יוסף פועל בפעולה פסיבית של 'וימאן'.
התורה ממשיכה ומתארת התמודדות יום יומית. הדורשת מיוסף כוחות נפש של 'ולא שמע אליה'. מניעה יום יומית זו היא פועל יוצא של חיים במודעות גבוהה של וחטאתי לא-לוקים.
בשיא האירוע של אשת פוטיפר ויוסף – התורה מתארת (פרק לט פסוק יא.) 'ויבא הביתה לעשות מלאכתו. ואין איש וגו'. יוסף מתמודד ברמה אחרת של ניסיון – פה נדרשת פעולה אקטיבית של 'וינס' – יוסף עשה – ויברח!
פעולה כזו אינה מובנת מאליה, היא דורשת כוחות נפש עצומים – מנוע טורבו שיניע אותו לפעולה אקטיבית.
מנוע עוצמתי כזה היה אצל יוסף כפי שמביא רש"י על הפסוק – (ממסכת סוטה דף לז) אלא שנראית לו דמות דיוקנו של אביו! – ליוסף היה תמונת ניצחון = תמונת הצלחה שהניע אותו ל – 'וינס'…
כל פעולה שאנו עושים יש את המוטיבציה שגורמת לנו לפעול. אם בפעולה פסיבית של וימאן או בפעולה אקטיבית של וינס – אנו חייבים תמונת ניצחון – תמונה של משמעות – מוטיבציה.
אנו בימי חג הגאולה יט – כ כסלו
אדמו"ר הזקן סיפר גם על הביקור של רבותיו הבעש"ט והרב המגיד ממעזריטש בתאו בכלא בפטרבורג. הסיפור לא היה עוד אפיזודה – אפשר לומר שזה היה הדמות דיוקנו של אדמו"ר הזקן זה היה תמונת הניצחון – זו שקבעה את ההגדרה 'אחרי פטרבורג'. ההתפתחות האדירה של הפצת תורת החסידות ודרכה עד לימינו אנו.
התבוננות בדמותם של הבעש"ט והרב המגיד עם בעל התניא והשו"ע העומד בתא קטן בכלא הצארי. ההוראה לא לחדול אלא להגביר… הידיעה שעוד נכונו לו מלחמות במתנגדים מבית ומחוץ. עוד רגע והוא נשאר לבדו.
מה שנשאר – היא התמונה – דמות דיוקנם. המוטיבציה לתהליך שהחל באותו תא קטן. – הוא גם המניע של כל שליח המצייר לעצמו את דיוקנו של המשלח.
אם דחית עד היום את השיחה עם מגיד השיעור המשגיח או ראש הישיבה – צור לעצמך תמונת ניצחון תמונת ההצלחה של בינך איך שהיא מצטיירת בדמיונך או איך הרבי רואה את ההצלחה שלו. ותפעל במוטיבציה חיובית כדי ליצור לבן שלך עתיד מנצח.