שניאור זלמן ברגר
הרבי התבטא אודות הרב חיים נאה: "הוא הפוסק שלנו", הרבי שלח אליו הגהות והוספות על חיבוריו וגם קרא והעיר על מאמריו בעיתון 'המודיע'. הרבי השתתף בהדפסת ספריו, ביקש שיכתוב לו אודות מנהגי חב"ד בירושלים וחברון וביקש הערות על מחזור וסליחות טרם רדתם לדפוס.
הרבי אמר שאפשר לסמוך על שיעורי ר' חיים נאה וקרא בפומבי ללמוד בספריו. ואילו הרב נאה היה חסיד ומקושר אמיתי, אשר פירסם את דברי הרבי והיה מראשוני המתקשרים ומקשרים לרבי מיד לאחר הסתלקות אדמו"ר הריי"צ. וכאשר הלך לעולמו בחודש תמוז תשי"ד, כתב על כך הרבי "נבהלתי מהשמועה זה עתה, אודות פטירת הרה"ג והרה"ח צנא מלא ספרי כו' וכו', מוה"ר אברהם חיים נאה ע"ה".
במלאת שבעים שנה לפטירת הרב חיים נאה (כ' תמוז תשי"ד-תשפ"ד), נסקור בקצרה את הקשר הייחודי בין הרבי והגאון הנודע בשיעורים הרב חיים נאה, אשר הוציא לאור חיבורים הלכתיים חשובים ומהם הקשורים לשולחן ערוך אדמו"ר הזקן ואחרים עוסקים בהמרת שיעורי תורה למידות בנות ימינו.
ההתקשרות של הרב חיים נאה אל הרבי היתה מיוחדת במינה. עוד טרם קיבל עליו הרבי את הנשיאות, החלה התכתבות הלכתית עניפה בין הרבי לגרא"ח, וכך הכיר הרב נאה בגדלותו התורנית של הרבי כבר בשנים אלו. לכן כאשר כ"ק אדמו"ר הריי"צ הסתלק, היה ר' חיים נאה מהראשונים שהחליטו כי החתן שכונה אז "הרמ"ש" הוא המתאים לרשת את חמיו.
בשנים הבאות, המשיך קשר מכתבים, כאשר הרבי דן ומתפלפל עמו, מוסיף ומעיר על ספריו, מאמריו וגם על מדורו ההלכתי ב'המודיע'. מספר פעמים הרבי קרא בפני אלפי חסידים, לעיין בספרי ר' חיים נאה, ובמכתביו הפנה רבים לעיין בנושאים הלכתיים חשובים ב"קצות השולחן", "שיעורי תורה" ועוד.
בתו גב' רחל זילבר ע"ה סיפרה כי אביה התבטא על הרבי עוד טרם נשיאותו: "לא נמצא כמותו בעולם" ו"הוא עוד יהיה הכי גדול". ואילו הרבי כינהו "הוא הפוסק שלנו". ובשנים שלפני הנשיאות הרבי שאל מהספריה הגדולה של חמיו אדמו"ר הריי"צ, גם את ספריו של הרב חיים נאה: "שיעורי תורה ו"קונטרס הסידור".
הרבי העריך מאוד את הרב נאה ואף ראה לנכון להשתתף בהוצאת ספרו "קצות השולחן" ומספר פעמים קרא בפומבי ללמוד בספריו. לדוגמא בהתוועדות ו' תשרי תשל"ה אמר הרבי אודות הרב חיים נאה: "היתה לו מעלה גדולה, הוא היה שקוע ועסוק בשולחן ערוך אדמו"ר הזקן… התמסר במיוחד להשוות את זה [את שולחן ערוך אדמו"ר הזקן] עם הסידור [סידור אדמו"ר הזקן]". ובהזדמנות אחרת אמר הרבי: "בכל העניינים העיקריים בנוגע למעשה של שולחן ערוך של אדמו"ר הזקן, נהגו לעיין בסידור שער הכולל של הרב לאוואוט או בספרים של הרב נאה, פסקי הסידור וכו'.
התקשרותו לרבי היתה מיוחדת במינה, ובמכתבו שפורסם בביטאון חב"ד בשנות הי', כותב ברגש רב על חובת ההתקשרות לרבי לאחר הסתלקות אדמו"ר הריי"צ:
"להתקשר לממלא מקומו אשר זכה לקבל ממנו מפה אל פה, ממשיך השושילתא קדישא ומפיץ תורת החסידות בדורנו הוד כ"ק אדמו"ר שליט"א, להתאבק בעפר רגליו ולשתות בצמא את דבריו הקדושים היוצאים מבאר מים חיים ונוזלים מן לבנון הלא הוא כ"ק אדמו"ר נ"ע ולמעלה בקודש, לטוב לנו כל הימים בגשמיות וברוחניות בזה ובבא".