-
גבעת שמואל חווה בשנים האחרונות תנופת בנייה משמעותית ונראה שהעתיד המובטח לה בענף הנדל"ן ורוד במיוחד • הנה כל מה שחדש בה בתחום
Shutterstockיודי|ח׳ במרחשוון ה׳תשפ״בעומר רגב
גבעת שמואל הוקמה בשנת 1944 ובשנת 1949 הפכה למועצה מקומית. ראשית המתיישבים בעיר היו עולים חדשים אך עם פרוס המאה הנוכחית, התפתחה בה קהילה דתית לאומית גדולה אשר הביאה להכפלת מספר הדיירים בה. שמה של השכונה הוא על שמו של שמואל פינלס – נדבן ועסקן ציוני דתי, נשיא הקונגרס הציוני בפוקשאן – הקונגרס הציוני הראשון של תנועת חובבי ציון. בשנת 2007 הוכרזה גבעת שמואל כעיר בישראל. היא גובלת ברמת גן, פתח תקווה, קריית אונו ובני ברק וצמודה לאוניברסיטת בר אילן ולצירי תנועה ראשיים. על פי נתוני הלמ"ס, נכון לסוף אוגוסט 2021 מונה האוכלוסייה בה מעל ל-27,600 תושבים עם קצב גידול שנתי של 2.5%. היא דורגה במקום ה-8 מתוך 10 במדד החברתי כלכלי אשכול, עם 90.8% זכאים לבגרות מבין מסיימי תיכון. על פי נתוני הצבא, שיעור המתגייסים בה הוא הגבוה ביותר מבין הערים בישראל ועומד על 91.62% ובין השנים 2011-2020 אף זכתה העיר בחמישה כוכבי יופי בתחרות "המועצה לישראל יפה".
כל הנתונים הללו מסתכמים לעיר בעלת ערך נדל"ני מוסף – עיר משגשגת בצמיחה, קרובה לכלל ערי המרכז, לצירי תנועה בינעירוניים מרכזיים ולשלל מוקדי עניין, תרבות ופארקים ועם אוכלוסייה ברמה גבוהה מבחינה חברתית, כלכלית וחינוכית. גם הדירות המוצעות למכירה בגבעת שמואל תורמות לפופולריותה והופכות אותה למוקד משיכה לזוגות צעירים רבים, המחפשים הזדמנויות רכישה רבות – הן למגורים והן להשקעה. אלו נמכרות במחירים נוחים ואטרקטיביים, בפרט ביחס לאלו המוצעות למכירה בשאר ערי המרכז – שיקול עיקרי ומכריע עבור רבים ברכישת דירה. מה עוד חדש בענף הנדל"ן בה? בכתבה הבאה שלפניכם.
תכנית המתאר של העיר
על פי תכנית המתאר של העיר שכבר אושרה, צפויות להיבנות כ-5500 דירות חדשות למכירה בגבעת שמואל, שתאפשרנה להכפיל את האוכלוסייה הקיימת בה. בנוסף, מתוכננים להיבנות בה שטחי תעסוקה ומסחר בהיקף של 937,000 מ"ר ויציאות חדשות לצירי התנועה המרכזיים ואף להגיע אליה קווי הרכבת הקלה, נוסף על תשתית האוטובוסים הקיימת.
זאת ועוד, מתוכננת הקמתו של מרכז עירוני חדש סביב רחוב הנשיא וציר חממות טכנולוגיות ומסחר, יחבר בין אוניברסיטת בר אילן לאזור התעשייה רמת סיב בפתח תקווה דרך גבעת שמואל.
ומה בנוגע לאופי הבנייה בעיר?
אחד הנושאים המאפיינים את הבנייה במגדלי גבעת שמואל הוא ריבוי הדירות למפלס. קבלנים רבים מציעים 5-6 דירות למפלס ובכך משפרים גם את יכולתו של מי שמעוניין בדירות בקומות נמוכות להגיע לדירה בעיר. בעיר מתוכננים מספר מוקדים של פרויקטים להתחדשות עירונית ופינוי בינוי, כמו גם פרויקטים חדשים לבנייה.
פרויקט פינוי בינוי בשכונת גיורא
סחבת משפטית מנעה במהלך כעשרים שנה ביצוע וקידום של פרויקט נחוץ זה. בשכונה מבני רכבת נמוכים בני 2-3 חדרים, שכבר מזה שנים הינם רעועים וזקוקים לשיפוץ או חידוש. לאחר שהוסרו החסמים המשפטיים, אושר לחדש את האזור: 22 מבנים קיימים ייהרסו ובמקומם יבנו 18 מבנים בני 10-31 קומות ובתוספת שטחי משרדים ותעסוקה. התכנית מתרכזת בשלושה מתחמים: מתחם גיורא בו יוקמו מבני מגורים, מבני ציבור ותעסוקה, מתחם מזרחי ובו בנייני מגורים ומסחר ושטח ציבורי פתוח, ומתחם אזרחי בו מלבד בנייני מגורים, יוקמו גם שטחי ציבור.
פרויקט סביוני גבעת שמואל
אחד הפרויקטים הנחשבים אשר קמים בימים אלו בגבעת שמואל הוא פרויקט "סביוני גבעת שמואל". הפרויקט ממוקם בשכנת רמת דקלים – השכונה הצפונית והחדשה ביותר בעיר, וכולל 8 מגדלי מגורים מעוצבים בני 17 קומות, הממוקמים סביב פארק מרכזי גדול שכולל פינות משחק לילדים, שבילי אופניים ועוד. אוכלוסיית השכונה מורכבת ברובה ממשפחות ואוכלוסייה איכותית ועמידה ולשכונה עצמה, גישה נוחה לצירי תחבורה מרכזיים, בכללם כביש 4 וכאלו המובילים ישירות לפתח תקווה וגוש דן.
הפרויקט נכלל בתוכנית מתאר עירונית אשר במסגרתה צפויים לקום גם אזורי מסחר ותעסוקה נוספים בסמוך. בשכונה כבר ישנם מבני ציבור רבים כמו בית ספר, קאנטרי קלאב, בתי כנסת וסניף של תנועת הנוער "בני עקיבא" ומיקומה הוא במרחק הליכה ממרכז התעסוקה והבילוי קריית מטלון ובסמיכות לקניון הגבעה.
אם כן, נראה שגבעת שמואל מוסיפה לטפס לגובה, תרתי משמע. הקמתם של פרוייקטים חדשים בעיר לצידם של כאלו להתחדשות עירונית, הופכים אותה למוקד נדל"ני מרכזי ונראה שבשנים הבאות אנו צפויים לראותה משגשגת אף יותר.
תגיות: ביי פוסט