המקרר הנכון חוסך לנו זמן, מאמץ ועוגמת נפש. הוא יכול לשרת את צרכי המשפחה לאורך זמן וללוות אותנו גם עם הגדלת מספר הילדים. הדבר הכי חשוב הוא להבין שיש סוגים שונים של מקררים. חלק מהם מתאימים למשפחות קטנות, חלק למשפחות גדולות וחלק למשרדים או שימוש תעשייתי.
איפה תרצו את המקפיא שלכם?
בשלב הראשון יש להתאים את מבנה המקרר לצרכי המשפחה. ההבדל העיקרי בין המקררים הוא במיקום תא ההקפאה. המיקום משפיע על המחיר ועל אופי השימוש.
מקרר עם מקפיא עליון מגיע בטווח רחב של מידות והיתרון שלו הוא נוחות בגישה למוצרים שנמצאים במקפיא. בנוסף, הוא נחשב חסכוני מבחינת צריכת החשמל ומחירו בקיבולת סטנדרטית נע סביב 3,000-6,000 ש"ח. זה מקרר שמתאים למשפחות שמשתמשות לעיתים קרובות בתא ההקפאה ולמי שמחפש אחר גמישות ביחס בין מידות המקרר לקיבולת.
מקרר עם מקפיא תחתון מתאים למשפחות שלא מאחסנות הרבה דברים בתא ההקפאה, ולכן הוא פופולארי בעיקר בקרב בני זוג בתחילת דרכם המשותפת. הוא מיועד גם למי שזקוק לקיבולת גדולה אבל לא מעוניין במקרר צד אל צד, מה גם שהוא נחשב יקר בהשוואה למקרר הרגיל עם המקפיא העליון.
מקרר מסוג דלת אל דלת מציע את מיקום תא ההקפאה לצד התא הרגיל. זה המקרר היקר בקטגוריה והוא מגיע בתצורה של שתי דלתות, שלוש דלתות וארבע דלתות. מבנה המקרר מאפשר גישה מצוינת למרבית המדפים, אך הם צרים יותר בהשוואה למקרר הרגיל ובמקפיא למשל לא ניתן לאחסן פריטים רבים. כתוצאה מכך, מקרר דלת אל דלת מתאים למשפחות שרוצות לאחסן קיבולת גדולה בקירור אבל במקביל גם מרבות לצרוך מוצרים קפואים.
מה משפיע על מחיר המקרר?
משפחה שמחליטה לקנות מקרר חדש צריכה להביא בחשבון את האבזור ואת נוחות השימוש והניקוי. יש לוודא שמדובר בדגם שממנו ניתן להוציא בקלות את המדפים והמגירות לניקיון חמץ לפני פסח ולשמירה על הפרדה בין מוצרי חלב ובשר. כדאי לתת עדיפות למקרר שבו יש מנגנון אלקטרוני לכיבוי האור לפני שבת ולבדוק מה צריכת החשמל שלו.
העיצוב החיצוני פחות חשוב בבחירת המקרר אבל בהחלט מומלץ לבדוק מה תקופת האחריות הניתנת על ידי היצרן. מלבד תקופת האחריות במספר שנים או חודשים, יש לברר מה היא כוללת ועל מה תצטרכו לשלם בנפרד. המחיר של המקרר כפי שמופיע בחנות הרגילה או האינטרנטית לא תמיד כולל הובלה ובטח שאינו מגלם את עלויות הפריקה, ההרכבה או ההרמה לדירות בבניינים גבוהים בלי מעלית.