איך לשמור על הגב שלכם בסביבת עבודה פיזית?
זה לא משנה איפה אנחנו עובדים, אם זה במשרד מואר או במכרה פחם קודר בכל סביבת עבודה בה אנחנו נמצאים אנחנו עלולים להיפצע במקומות שונים בגוף שלנו, פציעות מסוגים שונים. אז אם מידי פעם אתם מרימים משקלים כבדים בעבודה – ריכזנו עבורכם חמישה דרכים לשמור על הגב שלכם במקום העבודה ולקיים את מימרת התלמוד: ״לעולם יהא אדם נזהר שלא למסור עצמו לסכנות״ (שבת ל״ב)
1. עגלת משטחים
הרמת משקלים כבדים ידועה כאחת הסיבות הנפוצות ביותר לפציעה במקום העבודה. ולכן הדרך הכי טובה להימנע מפציעה מהסוג הזה זה להימנע מהרמת משקלים כבדים. ציוד עזר מכני העוזר לך לקחת ציוד כבד ממקום למקום הוא כנראה הדרך היעילה ביותר להימנע מפציעה.
רשימת הסכנות הגופניות הכרוכות בהרמת משקלים כבדים היא רשימה ארוכה לבלי סוף, שצריך אדם להיזהר זהירות גדולה ולעשות מה שהוא יכול על מנת לא להיפצע.
עגלת משטחים היא דוגמה לציוד מכני שמסייע לך להזיז משקלים גדולים ממקום למקום ללא עומס על חוליות ושרירי הגוף. פרקו אצלכם את הסחורה במרחק מה מהמחסן? אל תתפתו להעביר את זה באופן ידני, השתמשו בציוד רלוונטי וחסכו מכם כאבים וטיפולים חוזרים אצל רופאים ופיזיותרפיסטים.
בואו נבהיר: עגלת משטחים היא רק אפשרות אחת, כמובן שלרשותכם עומדים עוד סוגים שונים של מיכונים בהתאם לסוג העבודה שאתם עושים: כמו עגלות משא, מלגזות, כננת חשמלית ועוד ועוד.
2. חימום הגוף לפני העבודה
מסתבר שפציעה בתחילת העבודה היא אחת הפציעות הרווחות והנפוצות ביותר. הגוף אולי יודע ויכול להתמודד עם עומסים ומשקלים אבל הוא לא בנוי לאתגר כזה לפני שהשרירים והמפרקים חוממו.
כל הספורטאים שאנחנו רואים יודעים את זה, ועושים חימומים ארוכים, מקיפים ויסודיים לפני כל פעילות ספורט מאומצת. החימום משפר את זרימת הדם, הוא מעלה את מסוגלות השרירים והמפרקים, ובעיקר מונעים מהשריר להיקרע כאשר מופעל עליהם לחץ גבוה.
יתרה מכך, חימום הגוף לפני העבודה גם מונע היתפסויות קטנות ומציקות והכי חשוב – על ידי שחרור אנדורפינים חימום הגוף מעלה את מצב הרוח ואת יכולת המיקוד והריכוז. אז תרשו לעצמכם להתייחס לזמן החימום כזמן עבודה לכל דבר ועניין.
ובכלל חשוב לזכור שחיזוק הגוף והכושר הגופני הם מרכיב מהותי וחשוב בשמירה על הגוף במקום העבודה. חיזוק שרירי הליבה, השכמות, ושרירי הברכיים השונים יתרמו המון לחוסן הגופני שלכם.
3. הפסקות
פציעות רבות קורות גם כאשר לא נותנים לגוף את ההפוגה הדרושה לו. אם אתם ביום שיש בו הרבה עומס גופני חשוב לעצור מדי פעם, לתת לעצמכם קצת זמן לנוח.
נסו בזמן ההפסקות לתת לגוף את מה שאתם לא נתתם לו בזמן העבודה – עמדתם על סולם הרבה זמן? נצלו את ההפסקה להליכה רגועה. התכופפתם? ישרו את הגב ומתחו אותו. סחבתם דברים? פשוט שבו או שכבו ותנו לגב ולברכיים מנוחה.
4. נעילת נעליים טובות
תילי תילים של הלכות, ומאמרים ופסיקות בלי סוף נכתבו על מה הם נעליים טובות לעבודה פיזית. בלי לעשות כאן פרסומת לאף חברה ולאף מותג, אנחנו יכולים להבטיח לכם שאם הנעליים הלא נכונות מצבכם יהיה רע ומר.
מנח לא נכון של כף הרגל ישנה את המנח של כל הגוף ויגרור את כל הגוף למסע של כאבים והיתפסויות מיותרות.
מה שלא תהיה הנעל הנכונה עבורכם – קחו אותה למקום העבודה, אם אתם זקוקים למדרסים – קחו מדרסים, אם הבנתם שדווקא נעלים דקות סוליה הם הנעלים הנוחות עבורכם קחו אותם. המחיר הגופני של עבודה עם נעליים טובות הוא מחיר קשה מנשוא.
5. קשב לגוף
העצה הכי טובה שלנו היא להיות קשובים לגוף. אנחנו יכולים לדעת מה הם הגבולות של הגוף שלנו. אם הקשב הנכון לגוף אנחנו יכולים לחוש את הכאב מתקרב, עם קשב בריא לגוף אנחנו יכולים לדעת את כל מה שרלוונטי עבורנו.
איך נבחר את הנעליים הנכונות? נקשיב לגוף ונדע מה הכי טוב לו.
איך נדע מתי לקחת הפסקה ומה לעשות בה? נהיה קשובים לגוף ונדע מה חסר לו.
גוף האדם הוא מכונה מדהימה שהקב״ה ברא וצווה עלינו לשמור עליו. זו תחושה נפלאה להשתמש בו, ואין דבר יותר נפלא מלהרגיש חזקים ובריאים. בברכת בריאות איתנה לכולנו.