-
לראשונה: חב"דפדיה עם רבבת ערכים • האנציקלופדיה החב"דית שוברת שיאים: לאחר שבערב ראש השנה ה'תשפ"ג עמד מספר הערכים בחב"דפדיה על 9,000 הציבו לעצמם העורכים באתר יעד: עד לשנה הבאה 10,000 ערכים! היום הזה הגיע, והמשתמשים בחב"דפדיה גאים ונרגשים להכריז: היעד הושלם, הערך ה-10,000 נוצר! • לכתבה המלאה
אבריימקה אייזנשטיין|כ״ח באב ה׳תשפ״גזה החל לאחר ההצלחה של כתיבת 120 ערכים בתוך חודש כמתנה לרבי לי"א ניסן של שנת ה"מאה ועשרים", כשהיעד הושג התרקמה ההחלטה מצד המשתמשים להוסיף עוד כ-400 ערכים עד ערב ראש השנה תשפ"ג ובכך להגיע ל-9,000 ערכים בחב"דפדיה, היו שחשבו שזה לא יתכן – "400 ערכים בתוך חצי שנה"?! – אך "אין דבר העומד בפני הרצון" ואכן ערב ראש השנה תשפ"ג מספר הערכים בחב"דפדיה עמד על 9,000.
מפה העניינים התחילו להתגלגל, יש תנופה? ממשיכים! השגנו את היעד? מציבים יעד חדש! היעד החדש שהוצב היה פנטסטי: עד ערב ראש השנה תשפ"ד יוצרים אלף(!) ערכים חדשים! ממוצע של 90 ערכים לחודש..
בתחילה היו שפקפקו בהצלחת המיזם, אך היותה של השנה "שנת הקהל" רק הוסיפה לעוצמות ועוד ועוד משתמשים התגייסו למשימה כשכל אחד לוקח על-עצמו יעד.
והנה מהר משציפו לו היום המיוחל הגיע, ומוקדם מהצפוי – בתוך 11 חודשים בלבד(!) נוספו לחב"דפדיה למעלה מ-1,000 ערכים חדשים!
התנופה האדירה שהחלה ממיזמים נקודתיים, צמחה ושגשגה הוכיחה שאכן – "לא בשמים היא": חב"דפדיה חוגגת עם כרבבת (10,000) ערכים!
מאתר בעל 1,000 ערכים בלבד צמח אתר חב"דפדיה למספר שיא ומהיום ואילך מתפאר במספר ערכים בעל חמישה ספרות, כשכל רבבת הערכים מקיפים נושא אחד: הפצת המעיינות ונושאים הקשורים לחסידות חב"ד.
לא רק בכמות! בשנה האחרונה לצד יצירת מאות הערכים התמקדו העורכים אף בשיפורם של הערכים הקיימים. המשתמשים שקדו והוסיפו תוכן חדש מלאו את החסר הוסיפו מקורות ועדכנו את הערכים הקיימים בחב"דפדיה. לצד עבודות המשתמשים לשיפור הערכים הקיימים גם עשרות אנונימים – אנשים שכותבים לא בתור משתמשים – הוסיפו מידיעותיהם לחב"דפדיה והגדילו את הערכים בצורה משמעותית!
כל זה מגיע בהמשך לתנופה שחב"דפדיה חווה בשנים האחרונות המתבטאת בכמות הערכים המרשימה שנוספו לאתר, תנופה המתומרצת על-ידי משתמשים ותיקים לצד משתמשים חדשים הפועלים ללא לאות בשביל שיהיה לכל אחד מידע אמין ומבוסס על מגוון הנושאים הקשורים בחיי הרוח החב"דית.
מכאן יוצאת הקריאה לכל אחד מאנ"ש החושב שיש בידו לתרום לתנופתה של חב"דפדיה להירשם לאתר ולהוסיף מהידוע לו, זה יכול להיות הוספת מידע על עיר מגוריו, על השליח החדש שהגיע על מספר המשפחות בקהילה החב"דית ובעצם על כל דבר.
חב"דפדיה – לא עוד אתר מאגר מידע
בוקר רגיל אצל ר' שמואל. הוא קם, טובל במקווה, מגיע לבית הכנסת ויושב על מאמר עמוק – פתיחה, שאלה, תשובה – והופ! בעיה רצינית, הוא נתקע, שחור בעיניים: "צמצום בבחינת מרובע", "אתוון זעירין", "עטרין דדעת", "אדם קדמון", "עלמא דחירו", "צחצחות" (כן יש כזה מושג בחסידות..), "חשמל"… מה יהיה? את השאלה במאמר הוא מבין היטב, גם את המהלך הוא די אוחז – אבל המושגים בחסידות, כ"כ עמוקים.. בטח זה שייך רק למשפיעים גדולים ואגדיים, אך ל"בעלבוס" "פשוט" כמוני?! – בצעד של טרום-יאוש הוא מקליד את המושגים המעורפלים בגוגל ומשראה את התוצאה עיניו אורו – חב"דפדיה!באתר חב"דפדיה יש הסבר ברור ומפורט על עשרות מושגים בחסידות באופן ברור עם הרחבות ואפילו "בונוסים" כגון השורש הרוחני של כל מושג, נקודת ההתחלה שלו, לאיזה עולם מאבי"ע הוא שייך – והכל מסודר בסדר מופתי בקטגוריות סדורות! ממש מעין "ספר הערכים הווירטואלי!" עכשיו אפשר ללמוד את המאמר בעיון וברוגע..
גיא הוא בעל תשובה טרי שרק עכשיו החל "להיכנס לעניינים", בהפסקה בין מנחה למעריב הוא נכנס לבית כנסת חב"ד בשכונתו ונתקל בעשרות מושגים מעורפלים מרחפים באוויר "בעלבוסים", "א חסידישע גניבה", "קאך", "שפיץ חב"ד" (שפיץ זה עוקץ וכואב לא? אז למה הם אומרים את זה בתור דבר חיובי??) עוד לפני שהספיק להתאושש צונח עליו חסיד חביב ושואל אותו אם הוא רוצה ללמוד את החת"ת היומי.. חת"ת, מה זה חת"ת? ובכלל גיא מאוד מבולבל, הוא שמע עוד הרבה דברים חדשים אך מאיפה הוא ידע מה המשמעות שלהם?? בצעד של טרום-ייאוש הוא מקליד בגוגל את המושגים "הפנימיים" האלו, והוא מופתע מאוד מתוצאת החיפוש – חב"דפדיה! אתר מידע על חסידות חב"ד שם יש הסבר מפורט על משמעותו של כל מושג, מידע מקיף על השתלשלותו באופן שיפתיע אפילו חסיד מבטן ומלידה! עכשיו הוא יכול להיות יותר רגוע..
וזה לא רק אצל שמואל וגיא! גם הפרופסור מהאוניברסיטה שרוצה לחקור על חסידות חב"ד, גם האברך הליטאי שרוצה לדעת מה דעות הרבי ורבותינו נשיאנו על מגוון נושאים, זה גם סתם אדם שרוצה לקבל מידע אמין על מוסדות חב"ד, זה גם יכול להיות הצ'אלמר הירושלמי שמחפש מידע על משפחות ועל אישים חב"דיים, או חובב ההיסטוריה החסידית שרוצה לקבל מידע מקיף ויסודי על אירועים שונים בהיסטוריה החב"דית ועל חסידים מדורות קודמים, זה גם האברך החסידי שרוצה לקבל מידע מקיף ותכני על ספרי חב"ד, זה אפילו הסטודנט חובב המוסיקה שמחפש מידע על ניגוני חב"ד (יש למעלה מ-400 ערכים רק על ניגונים!).. ובעצם, מי מאתנו לא פתח את חב"דפדיה? אם זה כדי להבין באמת מה המשמעות של עולמות אבי"ע, אם זה כדי לקבל מידע על משפיעים ואישים או אירועים היסטוריים בחסידות, ואפילו סתם כדי לקחת "טעימה" קטנה מהדבר מלכות השבועי (גם זה מיזם מהשנים האחרונות – עשרות ערכים על שיחות הדבר מלכות, חפשו בחב"דפדיה).
חב"דפדיה זה לא "'עוד"' אתר מאגר מידע. אמנם חב"דפדיה זה האתר היחיד ברשת שמתמקד אך ורק על נושאים הקשורים לחסידות חב"ד והערכים בו נכתבים אך ורק ע"פ דברי רבותינו נשיאנו ובהתאם לדרך החסידות אך עדיין – מה מייחד את חב"דפדיה? התשובה היא: הפצת המעיינות! חב"דפדיה בתוכנו הוא רשת הפצת המעיינות הווירטואלית הגדולה בעולם בה כתובים נושאים מגוונים בחסידות, גאולה ומשיח, מבצעים וכדו'.
אז מה אני יכול לעשות בשביל המיזם הזה? כלל ערכי חב"דפדיה נכתבים ע"י ובאמצעות משתמשים רשומים, לכל אחד יש אפשרות להיכנס לחב"דפדיה ולהוסיף מידע במגוון נושאים, העדיפות היא ע"י רישום – ההרשמה היא חינמית ומשאירה את הנרשם באנונימיות מלאה, מחשבון המשתמש החדש בחב"דפדיה אפשר להתחיל לכתוב ולשפר ערכים שונים ולהוסיף בהצפת המעיינות הגדולה ברשת! כל אחד יכול!
באמת האתר עוזר וחשוב מאוד לכלל חב"ד, ובמיוחד ספר הניגונים שממש מפורט. שכויח!!!