-
הם החלו לשיר בגיל צעיר מאוד, ומידי ערב, אנו רואים אותם משמחים יהודים רבים בשלל אירועים. כעת, לרגל ספירת העומר, יצא חב"ד אינפו בפרוייקט מיוחד, בו המוסיקאים החב"דיים מתראיינים וחושפים על אלו הפתעות הם עובדים כעת, ועוד • בחלקו השני של הפרוייקט, כתב חב"ד אינפו ראיין אחד עשר זמרי חתונות וותיקים וצעירים • בעלי השיר
יודי|י״ד באייר ה׳תשע״חהם החלו לשיר בגיל צעיר מאוד, ומידי ערב בכל מהלך השנה, אנו רואים אותם משמחים יהודים רבים בשלל אירועים ברחבי הארץ והעולם.
לרגל ספירת העומר, יצא חב"ד אינפו בפרוייקט מיוחד, בו המוסיקאים החב"דיים מתראיינים וחושפים את סיפור חייהם, על אלו הפתעות הם עובדים כעת, ועוד.
בחלקו השני של הפרוייקט, כתב חב"ד אינפו מענדי קורנט ראיין אחד עשר זמרי חתונות וותיקים וצעירים מהשורה הראשונה.
בראיון משתתפים הזמרים: ר' נמואל הרוש, ר' מנדי ג'רופי, ר' יוני שלמה, ר' בער'ל צוקער, ר' שמחה פרידמן, ר' ישראל ג'רופי, ר' זבולון נתנוב, מיכאל אזולאי, ר' אוריה שיף, ר' אליסף חפץ, ור' דוד סיטבון.
***
ר' נמואל הרוש
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
אני שר כבר מגיל קטן מאוד. בגיל שנתיים עדיין לא דיברתי, אבל ההורים שלי סיפרו לי שהסתובבתי עם טייפ בבית, וכל הזמן הייתי שר עם זה ביחד…
האירוע הראשון בו עליתי לבמה עם מקרופון, היה החלאק'ה שלי. ההורים חגגו לי באולם מפואר, ובפתיחת הדלתות, אני קיבלתי את הקהל בשירה.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד ששימח אותך במיוחד בכל מהלך הקריירה?
היו הרבה אירועים כאלו, אבל כן יש לי סיפור שמח שזכור לי במיוחד: לא מזמן הזמינו אותי לשיר בחתונה בצרפת, באולם שזה היה האירוע הראשון שעושים שם – אולם חדש. הגענו, וגילינו שעדיין לא סיימו באולם את השיפוצים; פשוט קטסטרופה, הכל אבק ומלא קרמיקות… גם ירד גשם לפני, והיה מלא בוץ בכניסה לאולם. בקיצור, מצב מאוד לא נעים. ההורים לא ידעו מה לעשות במצב הזה.
האבא של הכלה הגיע אליי לצד בתחילת האירוע ואמר לי, "בוא נגיד ביחד 'לחיים': אני כדי להיכנס לשמחה ולשכוח את הכל, ואתה כדי לעזור לנו לשכוח את הבעיה שיש פה, וכך נוכל לעבור את זה בשמחה ובהצלחה."
אז עשינו 'לחיים', ולדעתי זו החתונה הכי שמחה שהייתה לי אי פעם בצרפת. האורחים פשוט שכחו את מה שהיה שם; האבק, הבלאגן – הכל. כשיצאתי מהאולם, האבא הגיע, לחץ לי יד ואמר: "השלמת את המשימה בהצלחה" – זה נורא שימח אותי.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אני אוהב כל אירוע, וזוכה לעשות מגוון גדול של אירועים. בתקופה האחרונה ב"ה זכיתי להיכנס יותר לתחום של ההופעות במקומות גדולים, כמו היכל נוקיה, בריכת הסולטן ועוד. מדובר על כמות גדולה של אנשים, וזה עוצמות שלא רואים בהרבה מקומות.
אבל בכל מקרה, אין ספק שמה שקורה בחתונה הוא דבר מדהים. אני מאוד אוהב לראות את ההתרגשות והשמחה על הפנים של החתן הכלה, שרואים עליהם כמה חיכו להגיע לרגע הזה. ואני שמח להיות שותף להתרגשות והשמחה שקוראת בערב הזה.
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
אין ספק שהעבודה לוקחת מאיתנו הרבה זמן מהמשפחה, ובספירת העומר, כשאין אירועים, אפשר להיות איתם יותר.
זה גם הזמן הנכון לעשות פאוזה וסיכום על מה שהיה, ולעבוד על פרוייקטים חדשים שיצאו בקרוב בעז"ה.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
אחרי שהוצאתי את האלבום 'התגלות' שכולו ניגוני חב"ד בעיבודים עכשוויים, וב"ה זכיתי לראות בו הצלחה גדולה, אני כבר שנתיים וחצי עובד על אלבום מקורי משלי. יחד איתי עובדים טובי המלחינים והמעבדים במוזיקה החסידית: ממשה לאופר ודוד איכלביץ ועד שוע פריד ואלי קליין ואיצי ברי.
אנחנו עובדים על שירים חדשים, נמצאים הרבה שעות באולפנים, וממש עכשיו אני עובד על שיר שהולך לצאת לאור אחרי ל"ג בעומר, שיר חסידי – שיהיה הסינגל הרביעי מהשירים המקוריים שלי.
• מהו השיר האהוב עליך מבין כל השירים שהוצאת, ומדוע?
מאוד קשה לבחור שיר אחד מכל מה שהוצאתי, כי בעצם כשאתה עובד על שיר מקורי משלך, אתה מרגיש שזה ה'בייבי שלך', וברגע שיש לך כמה כאלו, הבחירה קשה.
אפשר להגיד שהשיר האהוב עלי מהניגוני חב"ד הוא הסינגל הראשון שלי – 'אשרינו', שזה ממש ה'בייבי שלי' כי זה היה השיר הראשון שבכלל נכנסתי לאולפן והתחלתי לעבוד עם מוזיקה ומעבדים. הוא גם כבש והצליח לתפוס חזק, במוזיקה החסידית, ובכל מקום בארץ ובעולם. בכל אירוע ומקום שאני מגיע אליו, לא משנה אם זה בחב"ד או לא, תמיד מבקשים ממני לשיר את זה.
מתוך השירים המקוריים שלי, אני אוהב ללא ספק את 'אלוקי' שזה השיר המקורי הראשון שלי.
הלחין אותו איצי וולדנר שהוא המלחין העיקרי של יעקב שוואקי; השיר הזה פתח לי דלתות, ועליתי שלב נוסף בקריירה בזכותו. ואני בעז"ה מתכנן להביא לעולם המוזיקה עוד שירים יפים וטובים. ובראיון הבא בעז"ה אני מאמין שכבר יהיה לי יותר קשה להגיד מה אני הכי אוהב…
ר' מנדי גרופי
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
כילד בבית ספר חב"ד ב'תענך', השתתפתי בתחרויות זמר שהיו בין תלמידי 'הרשת', אך התחלתי להתעסק בזה באופן רציני כשזכיתי לקבל מהרבי מלך המשיח את ההוראה ״מרבים בשמחה״ בחג הסוכות תנש"א. זה היה בהיותי תלמיד בישיבה, כך שלא יכולתי לעשות זאת על חשבון סדרי הישיבה, אך במבצעים היו לי מספר הזדמנויות לשמח בכינוסי צבאות השם, כינוסים לעולים חדשים, ועוד.
לאחר חתונתי, התחלתי להתעסק בשליחות שקיבלתי מהרבי באופן רשמי.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
במהלך 23 שנות שירה, יש ב״ה הרבה אירועים מרגשים ומשמחים…
אך הבולט שבהם היה לשיר בהלוויות הנפטרים שהוצאו מקברם לאחר פינוי גוש קטיף, המארגנים ערכו לוויה המונית בירושלים, ולעמוד לשיר בפני הארונות של קדושים אלו שחלקם נרצחו על קידוש ה׳ – היה מעמד מרגש עד מאוד.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
סוג האירוע שאהוב עליי, הוא אירוע שאני מצליח להרגיש שהצלחתי לרומם את הקהל.
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
ספירת העומר זו תקופה של "וקווי ה' יחליפו כח". אני מנצל את הזמן לסיים פרוייקטים, וכן להקלטות שונות שהמתינו עד כה.
ר' יוני שלמה
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי לשיר עוד בהיותי ילד צעיר, אבל הפעם הראשונה שזכור לי ששרתי מול קהל, הייתה בגיל 6 וחצי בחגיגת סיום שנה בחיידר בפאריז, אבל לפני ואחרי זה שרתי בבית תמיד 24/7 .
אירוע הראשון ששרתי בו "ושילמו לי כסף", היה כשלמדתי בישיבה בארץ הקודש, בשנת תשנ"ה, בחתונה של בחור ישיבה.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
אחד השלוחים במדינות חבר העמים הזמין אותי לשיר באירוע כלשהו, וכשהוא הגיע לאסוף אותי משדה התעופה בשתים בלילה, הוא סיפר לי שהיה חשוב לו שדווקא אני אשיר באירוע הזה. והוא סיפר לי מדוע: הוא בקשר עם הרבה סטודנטים יהודיים באזור שלו, והבית שלו פתוח לכולם. כל מי שרוצה, יכול להשאיל דיסקים להאזנה וספרים לקריאה.
אחד הסטודנטים השאיל את הדיסק הראשון שלי, 'שאמיל' – דיסק של ניגוני חב"ד. לאחר כמה שבועות, השליח שם לב שאותו אחד לא החזיר לו את זה. כעבור שלושה חודשים הוא הגיע והחזיר לו את זה, ואמר לו, "סליחה שאני מחזיר רק עכשיו, ואסביר לך מדוע: באוניברסיטה הכרתי בחורה לא יהודיה, רצינו להתחתן, וקבענו כבר תאריך לחתונה בהוואי. לא רציתי לספר לך על זה כי ידעתי שיכאב לך. שבוע או שבועיים לפני החתונה, הקשבתי לאלבום הזה של הניגונים, ושמעתי כמה פעמים את 'ניגון לשבת ויום טוב' שמבוצע שם, ופשוט התחלתי לבכות… לא יכולתי לתת לחתונה לצאת לפועל." כך סיפר לי השליח.
הסיפור הזה ממש ריגש אותי. הקלטתי ניגון בצרפת, וכמה שנים אחר כך הוא פעל על יהודי ברוסיה לא להתחתן עם גויה. תראו מה כוחו של ניגון חב"די.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
כל אירוע אהוב עליי. אבל להיות כנה איתך, חתונה גדולה של משפחות שלוחים, שכל אחד מקצה עולם אחר עם אורחים מכל העולם, ואווירה חסידית מחשמלת, עם חסידיש'ע ניגונים, ו'לחיים' – פשוט א מחיה!!
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
ב"ה יש זמן להיות קצת יותר בבית, עם המשפחה.
אפשר לקום מוקדם בבוקר לשיעור חסידות עם הרב וועכטער – זה פשוט א חסידישע מתנה. אני יכול גם ללמוד בחברותא את מסכת סוטה, לשבת ללמוד ליקוטי שיחות כל יום, ב"ה.
וכמובן בין לבין קופצים לאולפן, לסיים כמה שיותר חומר בעזרת השם.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
אני עובד כעת על סיומו של אלבום, ובעז"ה ייצא בקרוב סינגל מתוך האלבום, על מילים מספר התניא קדישא בלחן של משה לאופר.
• מהו השיר האהוב עליך מבין כל השירים שהוצאת, ומדוע?
אני אוהב את כל השירים שהוצאתי ב"ה, אבל בתקופות מסוימות אני אוהב במיוחד שירים מסויימים.
אם אתה שואל אותי מה כעת מתנגן לי בראש זה "ותן שכר טוב". למה? אני פשוט אוהב אותו.
ר' בערל צוקער
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי לשיר בגיל שבע בערך, במקהלת צבאות ה' של חיידר 'תורת אמת' בירושלים. המקהלה הופיעה בכינוסי סיום הרמב"ם בבנייני האומה של סוף שנות הממי"ם.
האירוע הראשון שהופעתי בו לבד ולא במסגרת מקהלה, היה כינוס שנערך בבית מנחם בכפר חב"ד בשנת תשנ"ד.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
הזדמן לי לשיר פעם בבר מצווה של 3 אחים מתוך חמישיה (!) כל אח חזר אות אחת מהמאמר. מיותר לומר עד כמה היה מרגש האירוע…
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
ערבי חזנות בעיקר. ישנם הופעות בהם אני נדרש לבצע פרקי חזנות ושירה מאוד מורכבים, ולפעמים זה בליווי של תזמורת פילהרמונית מורחבת, מה שדורש הרבה הכנה, אבל "לפום צערא אגרא". זה חוויה מוזיקלית גדולה כשהופעה כזאת עוברת בהצלחה.
אבל בסופו של דבר מה שהכי משמח אותי זה דווקא השירה בחתונות. קודם כל בגלל הזכות של "כל המשמח חתן וכלה כאילו בנה אחת מחורבות ירושלים", ומה טוב אם זה חתונה של שלוחים, שאז גם נוסף הפן של הפצת המעיינות.
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
ספירת העומר זה זמן שבו מתאפשר לי להיות יותר בחיק המשפחה, דבר שאני פחות זוכה לו במשך השנה. וכמובן, גם להחליף כוחות ולהתכונן לעונת החתונות העמוסה של חודש סיוון. זהו הזמן שבו אפשר להקדיש זמן להקליט סינגלים ופרוייקטים וכיו"ב.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
עד עכשיו התארחתי בדיסקים ופרוייקטים של אחרים. כרגע אני עובד על כמה שירים שבנוסף לביצוע השיר אני גם המעבד המוזיקלי. אחד מהם הולך לצאת בקרוב אי"ה, והוא יהיה בנושא של שלימות הארץ… אני מקווה שעד אז נזכה כבר להיות בשלימות בארץ יחד עם הרבי משיח צדקנו.
ר' שמחה פרדימן
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
כילד, תמיד אהבתי לשיר. תשאלו את השכנים של ההורים שלי..
האירוע הראשון שלי היה הופעה כסולן במקהלה. אבל לא סתם מקהלה, אלא מקהלה שאני עצמי הקמתי, עם כמה חברים, כשהייתי בכיתה ו', בגיל 12 בערך. זה היה בי"ט כסלו, באחד האולמות הגדולים בעיר צפת. ליוותה אותנו התזמורת של שמעון ביטון, שמוכרת כיום כלהקת "כל ישראל", ומעבר לניגונים החב"דיים ששרנו שם, הופענו עם שיר מקורי שאני הלחנתי ("קדוש", למי שזוכר…).
בנוסף לכך, הפעם הראשונה שהייתי על במה גדולה באמת – ולגמרי במקרה – הייתה בכינוס המרכזי שהתקיים ב-ג' תמוז תשנ"ו ב"יד אליהו" בתל אביב. זה היה אחרי הניצחון הסוחף של ביבי, בזכות הקמפיין של "ביבי טוב ליהודים", והוא הגיע לכינוס כדי להגיד תודה לחב"ד וכו'… הייתה אז הופעה של הדוד שלי, אברהם פריד, יחד עם תזמורתו של משה לאופר. לא זוכר איך בדיוק הצלחתי להיכנס לחדר האומנים שנמצא מאחורי הקלעים, ומשם צפיתי במופע.
בשיר האחרון, האמרגן של פריד, אלי יזרלביץ, אומר לי: "נו, שמחה, תעלה לשיר ביחד עם דוד שלך". אמרתי לו "מה פתאום?", אבל בלב חשבתי: "יוהווו, הלוואי"… בקיצור, הוא דחף אותי בעדינות, ו…פתאום אני שם, על הבמה. אפילו לא הביאו לי מקרופון… איכשהו הסתדרנו. פעם הדוד שר ונותן לי לשיר, ופעם אני מחזיק את המקרופון ו'נותן' לו לשיר גם. זו היתה הפעם הראשונה שהרגשתי איך זה להיות על במה כה גדולה, ביחד עם זמר מפורסם, עם תזמורת שמנגנת בלייב, ועם כ"כ הרבה אנשים מסביב (ולא משנה שאתה לא רואה אף אחד בגלל כל הפנסים שמסנוורים אותך). הרגשתי בעננים לפחות חודשיים אחר כך…
אגב, עד היום אני מחפש את הוידאו של ההופעה הזו. אם מישהו יודע דבר על מקום הימצאו, מובטח לו פרס גדול במערכת!…
• ספר לנו בבקשה על אירוע ששימח אותך במיוחד בכל מהלך הקריירה?
קשה להצביע על אירוע מסוים וספציפי. תכל'ס, התרגשות ושמחה מופיעים אצלי כמעט בכל אירוע…
אני עדיין מתרגש לפי כל אירוע – בין אם זה הופעה מול עשרת אלפים איש ב"ארנה", ובין אם זה בר־מצוה קטנטונת במקום נידח… וגם, בענין השמחה, אני משתדל מאוד להכניס את עצמי לתוך האווירה של האירוע, להיכנס לראש של האנשים, להתחבר עם מצב הרוח המרומם שלהם, לרדת אליהם ולרקוד איתם כתף אל כתף, ופשוט לשמוח באמת יחד איתם…
ועדיין, אם צריך לשים את האצבע על משהו מרגש במיוחד, הייתי בוחר באותן 'הופעות' בהן אני מגיע לשיר בהתנדבות לילדים או נערים שנקראים בשפה שלנו 'מיוחדים'.
אני זוכר את הפעם הראשונה שיצא לי לשיר במוסד כזה. כמות החיבוקים והאהבה שקיבלתי שם מאותם נערים היתה בלתי נתפסת, חדשה עבורי, מפתיעה ומטלטלת. זו בהחלט אחת החוויות המרגשות והעוצמתיות שאני חווה – לעיתים קרובות יותר, ב"ה – בשליחות המוזיקלית שלי.
איך כתוב? "אם אתה משמח את שלי, אני משמח את שלך". הפרשנות שלי אומרת: אם אתה רוצה להיות שמח באמת – תְּשַׂמֵּחַ אנשים אחרים, ובעיקר את "שלו", את המיוחדים האלה, שלבטח קרובים, שייכים ומחוברים אליו יותר… ואז, ה' מבטיח לך שבסופו של דבר השמחה תיכנס גם לתוך הלב "שלך"…
בדוק ומנוסה.
• האם אתה רואה את המקצוע כשליחות, ובמה זה מתבטא?
כחב"דניק וכבן של שליח (ובעצם גם שליח בעצמי, מבלי אפילו לבחור, היות והרבי התבטא על השלוחים של תשל"ו-ח שהשליחות היא ל"אנשים נשים וטף") זה דבר פשוט וברור. כל יהודי הוא שליח. כל אחד קיבל מתנה מסויימת בה הוא צריך להשתמש, איתה הוא צריך לעבוד, ובכוחה – גם להקרין על הזולת.
זה בא לידי ביטוי בעיקר באירועים לא חב"דיים, שם רוצים אותי בגלל שאני חב"דניק. יש דיבור רווח בציבור הכללי (ובעיקר הליטאי) על כך שהזמרים החב"דניקים הם משהו מיוחד. הם לא באים רק כדי לסמן 'וי', לקחת כסף וללכת הביתה, אלא רואים עליהם שהם באמת באים לעשות שמח, מכל הלב. ויש צדק בדבריהם… התרגלנו, כאנשי ליובאוויטש, לחשוב על הזולת, דיברו איתנו כל הזמן על 'אהבת ישראל', ועל 'ביטול', כך שגם אם אתה זמר, אתה עדיין תחשוב יותר על הקָהל ופחות על עצמך. זה משהו טבעי, מוּבְנֶה בנפש. אשרינו שזכינו!
בנוסף לכך, מעבר לשירה באירועים, חתונות וכו', אני מרגיש שליחות בשירים שאני מוציא לאור. להביא שירים עם איזשהו מסר, ולהצליח לגעת באנשים – מכל הסוגים – דרך המוזיקה שלי. זו תחושה נפלאה, ואני רואה בכך את החלק המרכזי והמשמעותי יותר בשליחות המוזיקלית שלי.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
בעולם השמָחות אני אוהב את החתונות בהן מגיעים המון בחורים… מראש אני יודע שזו תהיה חתונה שמחה במיוחד… חתונות כאלה לא שוכחים הרבה זמן! פשוט תענוג! זה כמו להביא לשף את המוצרים הכי יקרים, הכי טובים וטריים שיש בשוּק. הוא לא צריך להתאמץ יותר מידי כדי שהאוכל ייצא טעים, אלא פשוט להשתדל לא להרוס…
בעולם ההופעות, יש משהו מיוחד באירועים שעושים השלוחים, ובעיקר בחו"ל. קודם כל, אתה פתאום מגלה כמה העולם הוא גדול, וכמה הרבי הוא גדול בכך שהצליח לגרום לאלפי אנשים לעזוב את הבית החם והנוח, ולבנות קהילה – ברוב הפעמים מ'אפס' מוחלט – באיזה חור נידח, בקצה העולם שמאלה. בנוסף לכך, הסיפוק הוא גדול הרבה יותר כשאתה רואה בעיניים את העוצמה שטמונה במוזיקה בכלל ובניגוני חב"ד בפרט. מדובר בד"כ באנשים שלא שומעים את הפלייליסט היהודי-חסידי מידי יום, וכשהם פתאום נחשפים לשירים היהודיים או למנגינות החב"דיות המרגשות, הם פשוט נמסים לך מול העיניים…
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
ספירת העומר = 'החופש הגדול'…
זה הזמן בו אני מבלה ונמצא יותר שעות עם הילדים והמשפחה, וזה גם הזמן בו אני יכול להיות גם עם עצמי, ככה בשקט, בלי רעש באוזניים, ומבלי למהר לשום מקום… זה בהחלט דבר נצרך (אבל למה כמעט חודשיים שלמים??? יאללה, שייגמר כבר).
מעבר לפן האישי, זה זמן מעולה לעבוד על חומרים חדשים, לשבת עם מעבדים, 'לשרוף' שעות באולפנים, ולתכנן את התכניות המוזיקליות לשנה הקרובה.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
לא אפרט יותר מידי, רק אומר שכרגע אני מסיים עבודה על 2 דברים, בשני פרויקטים שונים. אחד מהם הוא ניגון חב"ד מקפיץ, והשני – שיר מקורי, חזק ביותר. תחושת הבטן שלי אומרת ששניהם יהפכו להיות להיטים. אבל אל תקשיבו לי. כשהם ייצאו לאור, תאזינו, ותשפטו בעצמכם.
• מהו השיר האהוב עליך מבין כל השירים שהוצאת, ומדוע?
כולם אהובים וכולם ברורים וכו', ועדיין, הייתי בוחר בשיר "נשמה".
ת'אמת, לא יודע אם אני יכול בכלל לקרוא לו "השיר האהוב עלי", היות ובד"כ אנחנו אוהבים דבר שהוא חוץ מאיתנו, שהוא נפרד מאישיותנו, ואילו השיר הזה מלווה אותי קרוב ל-20 שנה (!) ואפשר לומר שהוא הפך להיות 'חלק ממני'… כתבתי והלחנתי אותו בגיל 15, בשיעור ב' ישיבה קטנה בלוד, והוא מלווה אותי בכל שנות חיי מאז… בזמנו דוד שלי רצה את השיר, אך משום מה זה לא יצא לפועל. אח"כ בן דוד שלי (בֶּנִי) רצה אותו, וזה גם לא יצא לפועל. בקיצור, מסתבר שמה ששייך לך – שייך לך, גם אם זה ייקח 20 שנה…
ר' ישראל ג'רופי
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי לשיר כשהייתי בערך בן 10 בשמחת בית השואבה במטולה.
האירוע הראשון בו הופעתי בצורה רשמית, היה שנה אחרי החתונה שלי, בחתונה של חבר, ומאז הכל היסטוריה…
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
היה אירוע מרגש במיוחד התרחש במקום שנקרא 'בית אורנית' של עזר מציון, באתי לשם עם ביתי הדר ע"ה באחד הימים. בחדר המוזיקה פגשתי נער שגם חולה במחלה הנוראה ל"ע; הוא ניגן על אורגנית ואני שרתי. ממש התרגשתי שיכולתי לשמח אותו, ולו במעט.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
חתונה כמובן, לשמח חתן וכלה ביום החשוב בחייהם, לראות אותם מקימים בית נאמן בישראל.
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
בזמן ספירת העומר אני מנצל את הזמן בעיקר להיות עם המשפחה ובמיוחד בשעות הערב, לספר סיפור לפני השינה לילדים, ק"ש על המיטה, ועוד.
השנה במיוחד, אני מנצל את הימים והלילות לסיים את ספר התורה שכתבתי במשך שנה שלימה לעילוי נשמת בתי היקרה. בעוד פחות מחודש אנחנו בעז"ה נכניס אותו לבית הכנסת של הצעירים בקהילת אנ"ש ברחובות.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
בשנים הקשות שעברנו עם הבת שלנו, יצא לי להלחין הרבה שירים, והבטחתי לעצמי שבבוא העת אוציא אותם לאור, והנה הגיעה העת.
בחשיפה ראשונית כאן אני רוצה לספר, שבעז"ה השיר הראשון יצא כבר בהכנסת ספר תורה, והוא נקרא "אשריכם ישראל".
ר' זבולון נתנוב
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי כקלידן בתור בחור צעיר, ובאירועים מסוימים כשלא היה זמר פשוט שרתי. ברוך ה׳, הקהל מאוד אהב את החיבור, אז לקחתי את זה הלאה והשקעתי בשירה.
הפעם הראשונה שזכורה לי, הייתה כשהופיעה תזמורת – מהמפורסמות בארץ – באירוע משפחתי, ובאמצע הוזמנתי לשיר בפתאומיות. שרתי מחרוזת קטנה וירדתי…
למחרת התקשר אלי מנהל הלהקה ואמר לי, "תשמע אתה ממש זמר גדול! יש לך את זה.. "
זה נתן לי דחיפה גדולה מאוד להיכנס לתחום בכל המרץ.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שזכור לך במיוחד בכל מהלך הקריירה?
לפני שנתיים הוזמנתי על ידי מקורב ממושב תימורים בו אני פועל בשליחות הרבי, לברית מילה של בנו, כדי להגיד דבר תורה ומילות ברכה.
כשנכנסתי לאולם, המבטים של הנוכחים גרמו לי להרגיש שלא נוח להם עם חזות חב"דית כזאת במקום. החלטתי באותו רגע לעשות תפנית, ובמקום לומר דברי תורה, לשיר להם שיר מוכר. אחרי שני שירים הלבבות נפתחו ונוצר חיבור, ואז כבר היה אפשר לומר דבר תורה באופן המתקבל…
• בתור מנהל בית חב"ד, האם אתה רואה את המקצוע כשליחות, ובמה זה מתבטא?
בוודאי! לאחרונה יצא לי לבקר מקורב ממושב תימורים ששהה בבית הרפואה, הגעתי לשם במוצ״ש יחד עם חבר מלווה בגיטרה והתחלנו לשיר במחלקה ׳א-לי אתה׳. במהלך השיר אשה מבוגרת צעקה לנו מקצה החדר החדר, "בואו הנה! בעלי שוכב שבוע ללא תזוזה, ופתאום כשהוא שמע את השיר הוא התחיל לזמזם אותו עד כמה שיכל… בהתרגשות שאי אפשר לתאר!
ניגנו לו עוד ניגוני חב"ד והוא פשוט ניסה בכל הכח לשיר איתנו, ההתרגשות הגיעה לשיאים!
כששאלתי את אשתו מאיפה הוא מכיר ניגוני חב״ד, היא סיפרה לנו שבעלה היה יד ימינו של הרב רסקין שליח הרבי במרוקו.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אירועים שיש קהל גדול ובחורים שרוקדים זה כיף ושמח, ויש אנרגיות מיוחדות וכו׳. אבל מאוד משמח אותי להגיע לכל מיני מקומות שכלל לא מובנת מאליה השמחה שם מכל מיני סיבות…
שם אני מרגיש את האתגר להצליח ליצור את האנרגיה והשמחה באוויר במקומות אלו!
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
זה הזמן להתכונן לעונה הבאה. בפועל זה נגמר די מהר…
אני עובד על החומרים החדשים שלי, וזה דורש שעות של עבודה. כשזה קורם עור וגידים ב״ה אתה מתרגש וזה מאוד משמח…
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
יותר טוב יהיה פשוט לשמוע, כי קשה לתאר מה בדיוק החומרים..
אבל מה שאפשר לומר, שמדובר על שירים מקוריים שאני כותב ומלחין. הסגנון שלי הוא שונה ולא רגיל במגזר. אני משתדל שזה יהיה פתוח לכל הקהלים. שכל אחד ירגיש שהוא מתחבר.
מיכאל אזולאי
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
אני לא מגיע מבית חב"די, ובגיל 9 הייתי נוסע לפייט בשבתות חתן עם אבי שיחי' שהוא גם בעצמו פייטן וחזן וכו'. את הפיוטים למדתי אז עם גדול הפייטנים חיים לוק. לאחמ"כ נכנסתי לישיבה קטנה, כך שהיה קצת יותר קשה להשקיע ולהמשיך בתחום הזה, אבל תמיד ידעתי שזה מה שאעשה בחיים – "זמר"!
כשהייתי בשנת ה'קבוצה', היה לי חבר טוב (קלידן ידוע היום). בוקר אחד הוא הגיע ואמר לי: "מיכאל, יש לי הערב אירוע בבורו פארק, אני רוצה שתבוא איתי. תתגבר על הביישנות שלך ובוא!" זרמתי איתו, ובאמצע הדרך התחלתי להתחרט ונכנסתי ללחץ. הגענו לאירוע, התגברתי על זה, והתחלתי לשיר. זה פשוט זרם לי, הרגשתי שעל הבמה אני מישהו אחר…
מאותו ערב, עד סוף הקבוצה, יצא לי להופיע בעוד אירועים שונים ומגוונים, ושם היתה ההתחלה שלי בתור זמר. כשחזרתי לארץ, חיפשתי את המורה לפיתוח קול הכי טוב שיש, והתחלתי להשקיע בזה, עד היום. עברו כבר 4 שנים מאז, וכיום ב"ה כבר שולטים טוב יותר במיתרים ומופיעים ומצליחים בהרבה מגזרים.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
פנו אליי מארגון מיוחד בשם "ממשיכים". זו ישיבה שיש אצלם רק יתומים ל"ע, וביקשו ממני לשיר בחתונה של אחד הבחורים שלהם. כשפנו אלי, לא ידעתי שזו ישיבה שלמה של יתומים. חשבתי לעצמי שזה ארגון שדואג לחתנים וכלות יתומים, ושרק החתן יתום.. בפועל הגעתי לאירוע ואני רואה כמאה חמישים בחורים יתומים ל"ע, שרים ושמחים בשביל החבר – האח שלהם, וזה ממש ריגש אותי עד דמעות..
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אני עדיין צעיר ב"ה, כך שיש לי הרבה אמביציות וחלומות על איפה ארצה להופיע בעתיד.. במעמד הגדול לדוגמא, והרשימה עוד ארוכה… ובעז"ה זה עוד יקרה!
באופן כללי, כל שמחה שאני עומד על הבמה, ורואה את הקהל שמח ורוקד – "כמים הפנים אל הפנים", זה משפיע עלי שמחה אדירה. וכשאני חוזר הביתה, אני בקושי מצליח להירדם מרוב האדרנלין… אני מאחל לעצמי, שאדע את השמחה הזאת עד ביאת משיח צדקנו שאז יהיה "אז ימלא שחוק פינו" – שמחה שלימה!
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
בד"כ הזמן של ספירת העומר הוא זמן לעבוד על חומרים ורעיונות חדשים, הפתעות וכו' לקראת העונה הבאה. בשעה טובה נהייתי חתן לפני חודש וחצי, כך שאת הזמן שלי בספירת העומר השנה, אני מנצל בלימוד בד' אמות של הרבי מלך המשיח בבית חיינו.
בעז"ה אהיה שם עד ל"ג בעומר, ואח"כ אחזור לעבודה ב'עונת החתונות' בארץ הקודש.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
לתת פרטים אני לא יכול, אבל יש הפתעות בדרך… עובדים קשה בכדי שיהיו תוצאות טובות, ובעז"ה בקרוב נחלוק עמכם את התענוג.
ר' אוריה שיף
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי לשיר בפעם הראשונה בגיל 15, כהוקלטתי באולפן יחד עם הזמר בני פרידמן לדיסק ניגוני חב"ד 'מצפת לגאולה' של להקת כל ישראל. האירוע הראשון שהופעתי בו היה דווקא חתונה בארה"ב.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שזכור לך במיוחד במהלך הקריירה?
באמצע אחת החתונות בהם הופעתי אשתי כרעה ללדת ופינו אותה למחלקת יולדות בשעה שאני ממשיך לשמח בחתונה, כשמחשבותיי נשואות לאשתי הכורעת ללדת, וללידה הצפויה.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אומנם יש אירועים יוצאי דופן ומרגשים במיוחד, אך חתונות תמיד יהיו האירוע האהוב עלי: השמחה שמתחברת לרגש, המעמד המיוחד, זוג שמקימים בית בישראל – לעולם לא אפסיק להתרגש מזה
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
מדוע בעצם נבצר מאיתנו לשמוח יתר על המידה בספירת העומר? בגלל שנאת חינם. אז אני משתדל, וכך גם מעביר לילדיי, להרבות באהבת חינם בימים אלו. וכן, אני גם נותן למיתרי הקול לנוח מעט.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
כעת לא..
ר' אליסף חפץ
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
תמיד שרתי במקהלות בית הספר, ויותר מאוחר ניהלתי מקהלות בקעמפים, כתבתי והלחנתי שירים.
למדתי בצעירותי אצל החזן הנודע חיים אליעזר הרשטיק בבני ברק. באופן כללי אנחנו משפחה מאוד מוזיקלית.
סבי היה פעם אחד המלחינים הגדולים במוזיקה המזרחית-מערבית. כנער עליתי לשיר בבר מצוות של חברים. שאפתי להיות מקצועי בתחום, ולמדתי שלוש שנים פיתוח קול אצל אנשי מקצוע, ולפני כמה שנים התחלתי להופיע באירועים.
אחרי אחת הבר מצוות שיצא לי לשיר בהם, ניגש אליי הנער, ואמר: "אני לא יודע אם היה כל כך שמח אם אתה לא היית מופיע". אני משתדל לקרוא את הקהל: מתי להחליף שיר, מתי להאט בקצב, ואיזה ניגון להשמיע. יש לי ב"ה אינטואיציה טובה עם הקהל.
האירוע הראשון ששרתי בו היה בירושלים עם 800 איש בקהל, והרכב נגנים. לא חששתי, והרגשתי שאני שולט במצב. זמן לא רב אחר כך הופעתי בל"ג בעומר בכפר חב"ד עם קהל של 4,000 איש, שמחנו ושימחנו. אני ב"ה לא מתרגש, 'חי את הבמה'.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
הזמינו אותי לחתונה של משפחה ליטאית בירושלים, מדובר בחתן יתום, ומשני הצדדים של המשפחה הגיעו קצת אנשים.
בחופה היה מנין מצומצם, וחשבתי שאולי יבואו עוד בהמשך. מתחילים ריקודים ראשונים, ואני מנסה לעשות עם הקלידן ככל יכולתנו… המבוגרים מנסים פה, וקצת צעירים שם, אבל לא ממש הולך.
בהפסקה בין הריקודים, אני יוצא החוצה ורואה מולי ישיבה ליטאית. נכנסתי פנימה. ישר כולם מסתכלים עלי, מה הצעיר עם הזקן והעניבה מחפש פה פתאום?..
ביררתי מי המשגיח, וסיפרתי לו שאני זמר בחתונה פה ממול, אין אנשים ואין מי שישמח וירקוד. המשגיח דפק, הסביר לבחורים את העניין, וביקש משיעור שלם לצאת לשמח ולרקוד בחתונה.
50 בחורים נכנסו לריקודים שניים והשמחה היתה עד השמים!..
זה גם ריגש אותי וגם שימח אותי מאוד, לראות את הפנים של החתן ששמח מאוד, ונהניתי מעצמי על החשיבה מחוץ לקופסה, שיצאתי מאזור הנוחות שלי ועשיתי מעבר למה שמצופה ממני.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
מאוד קשה לענות על זה, כי כל אירוע הוא מיוחד, מצידי אין שום אירוע שדומה אחד לשני. כל אירוע עם הייחודיות שלו. לפעמים דווקא מהאירועים שנראים לנו הכי פשוטים והכי סתמיים, יוצאים הדברים הכי טובים.
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
אני כל הזמן עוצר וחושב איך אפשר להשתפר ולהתקדם יותר, אז במהלך השנה מאירוע לאירוע יוצא לי להסתכל על הכל בסגנון מבט מסוים. ימי ספירת העומר נותנים לך שקט מהעבודה, ואז כל ההסתכלות משתנה ואתה רואה את הכל באופן אחר. אפשר לבדוק מה עוד אתה יכול לעשות, וגם לעבוד על דברים חדשים.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
כל הזמן עובדים על דברים חדשים ומנסים להביא חומרים ושירים שהקהל יאהב ויתאים לכל הסגנונות. אני יכול לחשוף כאן שאני עובד כעת על להיט שקט שמתאים לחתונות, ומקווה שיראה אור עוד בעונה הקרובה בעז"ה.
ר' דוד סיטבון
• מתי בעצם התחלת לשיר, ומהו האירוע הראשון שהופעת בו?
התחלתי לשיר מגיל צעיר מאוד. השתתפתי במקהלות, וכבר כילד שרתי בחתונות ואירועים כילד פלא.
אירוע ראשון ספציפי אינני זוכר, אבל ההתחלה הייתה בשליחויות שונות בעולם. אחרי שהתחתנתי המשכתי לשיר בחתונות ובאירועים שונים.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
האמת שיש הרבה אירועים מרגשים, בעיקר כשבאים לשמח חולים ל״ע. אבל אני זוכר אירוע מרגש במיוחד במלחמת לבנון השנייה, כשהופעתי לפני גדוד של חטיבת גולני שאיבדו כמה חיילים. באתי לשיר להם בהכנסת ספר תורה, והתרגשות הייתה באופן שאין לתאר במילים.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
האמת שלכל אירוע יש את הייחודיות שלו. בחתונה לדוגמא השמחה מאוד גדולה והמונית, בבר מצווה האווירה הרבה יותר משפחתית ואינטימית, בברית יש גם כן התרגשות מיוחדת. בסך הכל כיף לשמח בכל הזדמנות אפשרית…
• ספירת העומר.. מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
זה זמן יותר רגוע מבחינת אירועים, אבל ב״ה יש מספיק עם מה להתעסק ולטפל – בכל מיני סידורים שתמיד דוחים לימי הספירה.
• האם תוכל לתת לנו כאן חשיפה ראשונית על חומר שאתה הולך להוציא בקרוב?
האמת שיש לי כל מיני שירים מיוחדים ששוכבים אצלי במגירה, ואני מחכה שיהיה לי את הזמן להוציא אותם החוצה.
תגיות: מוזיקה, מיוחד, ספירת העומר, ראשי
אהבתי את כל הזמרים אבל הכי אהבתי את
נמואל הרוש ושמחה פרידמן