לקראת סיום חג הפסח, התיישבו במשרדי מכון הלכה חב"ד לסכם את תקופת העומס במוקדי ההלכה "סמס לרב" ו"קו לרב", והופתעו למראה הנתונים החריגים.
זאת השנה השלישית בה מכון הלכה חב"ד פועל בחג הפסח במתכונת נרחבת, והשנה גוייסו למשימה לא פחות מחמישים(!) רבני קהילות חב"ד ומורי הוראה, כדי להעניק מענה מהיר ככל האפשר לשאלות הרבות שלא הפסיקו לזרום.
אם בכל השנה המוקד פעיל ללא הפסקה, הרי כאשר החל להתקרב חג הפסח, כמות השאלות הגיעה הכפילה את עצמה כמה וכמה פעמים, אך גם כאשר נכנס החג, המשיכו להגיע השאלות בכל ימי חול המועד, ובפרט לקראת שביעי של פסח שהשנה חל צמוד לשבת קודש, מה שהביא לשאלות רבות בשל הקביעות הלא שגרתית.
על מנת להוריד מהעומס, התבקשו אנ"ש לבדוק אם השאלה שלהם מופיע במאגר הענק באתר המכון, קודם שהם שואלים את רבני המכון בפניה ישירה בקו הטלפון או באמצעות הודעת טקסט. ואכן, מנתוני הגלישה באתר עולה כי בוצעו רבבות חיפושים שונים בהלכות הנוגעות לחג, מתוך מאגר של 65,371(!) שאלות ותשובות.
בנוסף לכך הודפס כזכור ספר ההלכה הראשון של מכון הלכה חב"ד, שנחטף במהירות והתקבל בהתלהבות רבה בין אנ"ש חסידי חב"ד, ובו הלכות החג ומנהגי חב"ד בצורה ברורה, מה שחסך אלפי שאלות נוספות. וכמו כן פורסמה רשימת מוצרי מזון וקוסמטיקה הכשרים לפסח, כפי שהוכן על ידי הרב דניאל גראבסקי מרבני המכון.
ולמרות זאת, מספר השאלות שהגיעו למוקדי ההלכה הוא לא נתפס: 15,462 שאלות בנושאי חג הפסח, מעידים כאלף עדים על הצימאון הגדול הקיים בין חסידי חב"ד ל"דבר ה' זו הלכה".