י. מרדכי, חב"ד אינפו
אנו שמחים להגיש לגולשים את המדור החדש במגזין השבועי 'שישי אינפו' – חיים שליחות, בו מידי שבוע נארח את אחד משלוחי הרבי מלך המשיח בארץ ובעולם, על הפעילות העניפה וגם כמה מילים על חיי השליחות בזווית האישית.
השבוע אנו מארחים את השליח הרב יהודה גינזבורג, שליח הרבי בכרמל הצרפתי ומנהל הפעילות של בית חב"ד חיפה.
איך בעצם הגעת לשליחות בחיפה, מה הביא אותך לצאת לשליחות?
ההורים שלי יצאו לשליחות בשנת תשמ"ז, בברכת הרבי מלך המשיח שליט"א לעיר חיפה, ופעלו (ועדיין פועלים) בה רבות בהפצת היהדות והמעיינות. כמי שגדל בבית של שליחות, היה לי ברור שהעיסוק היחיד שלי בחיים הולך להיות בשליחות הרבי מלך המשיח.
אחרי החתונה, קיבלנו באופן טבעי הצעה לפעול בשליחות בחיפה. היתה לנו אז התלבטות לאיזו שכונה לצאת, וכשכתבנו לרבי באמצעות האגרות קודש קיבלנו הוראות ברורות לאן לצאת, כך שמיד אחרי החתונה יצאנו לשליחות בשכונת כרמל צרפתי בעיר.
אומרים תמיד ש’כל ההתחלות קשות”. תן לנו טעימה מימי הבראשית שלך בשליחות.
האמת היא שלא קיבלתי הדרכה מסודרת ולא למדתי במכללה או באוניברסיטה מה זה אומר בדיוק לצאת לשליחות, וכך יצא שבהתחלה לא ידעתי איך יתנהל הסדר יום, מאיפה אמור להגיע מימון לשלם על הפעילות, ועוד המון אתגרים ודברים שלא ידעתי בדיוק איך הם מתנהלים.
אני זוכר שחודשיים אחרי שיצאנו לשליחות עשינו ליל סדר ציבורי בשכונה, כשאנשים רבים בשכונה וגם מהקרובים אלינו התפלאו והרימו גבה איך תצליחו. היתה התארגנות בלחץ וברגע האחרון, וב”ה הכל הסתדר ובליל הסדר השתתפו עשרות אנשים.
בנוסף לכך, כמו אצל כל שליח מתחיל, היו אצלי אתגרים רבים בנוגע לגיוס כספים, החשש מליצור קשר עם אנשים ועוד. אני זוכר את אחד מבעלי החנויות שצעק לי בתקופת הבראשית שלנו בשכונה – "מה, באתם לסגור כאן את הכבישים בשבת?".
אגב, מאז הוא נהיה ידיד טוב שלנו…
בכל אופן – חשוב לדעת שכל שליח חווה קשיים ואתגרים בהתחלה. אבל בסופו של דבר הרבי מסדר את הענינים ו”עולים על המסלול”.
מהם התחומים העיקריים בהם אתה מתעסק כיום בשליחות?
ב"ה בשנים האחרונות פתחנו את בית הספר "שלהבות חב"ד" וגני חב"ד, שהצטרפו לגנים הקיימים בעיר, דבר שהרחיב וביסס מאד את הפעילות בשכונה והקשר עם התושבים.
כמו כן נכנסתי בשנים האחרונות לתחום השליחות הכללית בעיר והפעילות של כלל השלוחים. פעלנו להבאת שלוחים נוספים – משפחת הרב אברהם תירוש – לשכונה שלנו, וכך אנחנו פנויים יותר לשליחות הכללית בעיר. אשתי מנהלת את המוסדות בשכונה באופן כללי ואני יותר מתעסק בתחום השליחות בעיר בכלל, כבא כוחו של אבי מורי הרב דב גינזבורג.
כמובן שכל הזמן פועלים להרחבת וביסוס הפעילות בשכונות השונות, ובחיזוק הקשר בין השלוחים בשכונות השונות.
כיצד אנשים מקבלים אצלכם את המסר של קבלת פני משיח צדקנו?
קודם כל, אנחנו משתדלים בכל פרסום לשים את הכרזת הקודש 'יחי אדוננו' ואת תמונתו של הרבי מלך המשיח. גם באירועים עצמם אנחנו מקפידים להסביר על הענין והתפקיד של הרבי כמלך המשיח.
בבית הכנסת אני משתדל מידי שבת ללמוד עם המקורבים משהו בעניני גאולה ומשיח ומשיחת ה'דבר מלכות' השבועית.
בנוסף לכך, בימים אלו פתחנו בפרוייקט מיוחד בו כל השלוחים בעיר לומדים את השיחות האלו כדי לחיות יותר את עניני גאולה ומשיח.
האם יש לכם תכניות מיוחדות לעתיד?
בע"ה אנחנו כל הזמן מסתכלים קדימה, ופועלים בכל המרץ להביא כל הזמן שלוחים חדשים לעיר, ואם מי שקורא את הכתבה הזאת הוא זוג צעיר שרוצה לצאת לשליחות בשכונה מסויימת או בכלל בפעילות בעיר, הוא מוזמן בכבוד גדול ובשמחה רבה.
לסיום: מה יש לך למסור לאחיך השלוחים ולאנ"ש בכלל, בעמדנו כעת בפתיחתה של שנת 'הקהל'?
יש את מה שהרבי מלך המשיח בעצמו מוסר לנו – לעשות הכל כדי לקיים כמה שיותר כינוסי הקהל ובעצם להפוך ל"יהודי של הקהל", שפועל ועושה כל שביכלתו כדי לפעול את הענין של הקהל אצל עצמו ואצל הסובבים אותו.
והעיקר שיתקיים מאמר רז"ל "במוצאי שביעית בן דוד בא" בהתגלות הרבי מלך המשיח שליט"א תיכף ומיד ממש.