ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הערב (מוצאי שבת) הצהרה לתקשורת בעקבות הודעה חמאס המאשרת את קידום המו"מ לקראת שחרור החטופים וסיום המלחמה.
"אחיי ואחיותיי אזרחי ישראל, אנחנו על סף הישג גדול מאוד. זה עדיין לא סופי, אנחנו עובדים על כך במרץ, ואני מקווה בעזרת השם שבימים הקרובים, עוד במהלך חג הסוכות, אוכל לבשר לכם על השבת כל חטופינו, החיים והחללים כאחד, בפעימה אחת, כשצה"ל נשאר בעומק הרצועה ובשטחים השולטים בה", אמר.
"בתחילת המלחמה, היה בכיר מאוד במערכת הביטחון שאמר: 'ספק אם נוכל להחזיר אפילו חטוף אחד חי'. לאורך כל המלחמה, היו גם כאלה שטענו ללא הרף שלא נוכל לקבל את כל החטופים בלי לבצע נסיגה מלאה ומוחלטת מהרצועה. אני סברתי אחרת – ופעלתי אחרת. בזכות ההחלטות הנחושות שהובלתי יחד עם הממשלה, ובזכות גבורת לוחמינו שלחצו את החמאס, השבנו עד היום 207 מחטופינו. אבל מעולם לא ויתרתי על יתר החטופים.
מעולם לא ויתרתי גם על השגת יתר מטרות המלחמה. כפי שאמרתי לחטופים כשפניתי אליהם באופן ישיר מעל בימת האו"ם: 'לא שכחנו אתכם אפילו לא לרגע'. לאורך כל המלחמה, רעייתי ואני נפגשנו עם משפחות החטופים. ראינו את הכאב שלהן. שמענו את הסבל שלהן. ואנחנו שותפים לתפילות שלהן שבקרוב יחבקו את יקירהן, ומשפחות החטופים החללים יוכלו להביא את יקיריהן – יקירינו – לקבר ישראל", אמר.
"כדי להחזיר את 48 חטופינו הנותרים, הנחיתי לפני כמה שבועות את צה"ל להיכנס למעוז החשוב ביותר של החמאס – העיר עזה. במקביל, תיאמתי עם הנשיא טראמפ וצוותו מהלך מדיני שהפך בין רגע את הקערה. במקום שישראל תבודד – החמאס מבודד. כתוצאה מהלחץ הצבאי העצים שהפעלנו והלחץ המדיני, החמאס נלחץ להסכים לתוכנית שהבאנו", אמר ראש הממשלה.
"בשלב הראשון, החמאס ישחרר את כל חטופינו, וכוחות צה"ל יפרסו מחדש באופן שצה"ל ימשיך להחזיק בכל השטחים השולטים בעומק הרצועה. אני שומע שיש כאלה שאומרים היום שהחמאס היה מוכן כבר לפני שנה, או אפילו לפני שנתיים, לשחרר את כל חטופינו מבלי שניסוג נסיגה מלאה מהרצועה. אני אומר לכם – זה פשוט שקר. מה שהביא את השינוי בעמדת החמאס זה אך ורק הלחץ הצבאי והמדיני שהפעלנו.
בזכות התמיכה הרבה שקיבלתי מכם אזרחי ישראל, ובזכות גבורת לוחמינו, עמדתי מול לחצים אדירים מבית ומן החוץ להפסיק את המלחמה ולהיכנע לתכתיבי החמאס.
אתם יודעים מה היה קורה אז. היינו יוצאים מעזה כמעט ללא שום הישג. לא היינו נכנסים לרפיח ומשתלטים על ציר פילדלפי ובכך עוצרים את כל האפשרות להכניק נשק לרצועה, לא היינו מחסלים את הנייה, סינוואר, דף ונסראללה, לא היינו מביאים למיטוט משטר אסד ושבירת ציר הרשע של איראן, ומעל הכל – לא היינו מסירים את האיום הקיומי של פצצות גרעין וטילים בליסטיים מצד איראן. זהו הישג היסטורי שיירשם בתולדות ישראל וגם בתולדות העמים", הבהיר.
"אני מודה לידידי, ידידנו, הנשיא טראמפ שסייע לפעולה ההיסטורית הזו, כששיגר את מטוסי ה-B2 להפציץ את המתקן הגרעיני בפורדו, ואני מודה לו על תמיכתו האיתנה. היו כאלה שביטלו את האפשרות שנצליח להביא לשחרור כל חטופינו בלי נסיגה מלאה מהרצועה. הם אמרו: 'It’s too good to be true’ – זה טוב מדי להיות אמיתי. אז אני אומר לכם: ‘It’s true’ – זה אמיתי – ובעזרת השם זה יקרה בקרוב מאוד.
אני הנחיתי את צוות המו"מ בראשות השר דרמר לצאת למצרים כדי לסגור את הפרטים הטכניים של שחרור חטופינו. הכוונה שלנו ושל ידידנו האמריקני היא לתחום את המו"מ הזה בימים בודדים. שמעתם את הנשיא טראמפ היום, הוא אמר בבירור: לא נסבול עוד תרגילי דחייה, משיכת זמן או התחמקות מצד החמאס. בשלב השני, החמאס יפורק מנשקו והרצועה תפורז. זה יקרה או בדרך מדינית לפי תוכנית טראמפ – או בדרך צבאית על ידינו", אמר.
"גם זה אמרתי בוושינגטון: או שזה יושג בדרך הקלה, או שזה יושג בדרך הקשה – אבל זה יושג. אני מודה ללוחמי צה"ל ולכוחות הביטחון – אתם גיבורים! אני מצדיע לכם. אני מחבק את המשפחות השכולות שהקריבו את היקר מכל, ואת הפצועים בגוף ובנפש, שהקריבו כל כך הרבה. אני מאחל להם החלמה מהירה ושלמה. כל מה שהשגנו – בזכות כולכם השגנו. וכך גם אתם, אזרחי ישראל, אתם שגיליתם עמידה איתנה ואורך רוח בימים קשים מאוד.
יחד הרחקנו את תוכניות ההשמדה של אויבינו. מעזה לרפיח, מביירות ועד דמשק, מתימן ועד טהרן, יחד השגנו הישגים גדולים.מניצחון לניצחון – אנחנו משנים יחד את פני המזרח התיכון. יחד נמשיך לפעול כדי להבטיח את נצח ישראל. כנאמר במקורותינו: איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק".