נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו שוחחו בצהריים (שלישי), לאחר שטראמפ האשים את ישראל בהפרת הפסקת האש מול איראן שנכנסה לתוקף בשעה 7:00 הבוקר.
טראמפ הזהיר את ישראל מפני תגובה צבאית ואמר כי עליה להימנע מתקיפה. למרות דבריו, חיל-האוויר השמיד מערך מכ"מים סמוך לטהראן, זאת בתגובה לשיגור שני טילים מטהראן הבוקר, אשר נתפס כהפרה של הפסקת האש.
מיד לאחר שיחתו עם נתניהו, צייץ טראמפ ברשתות החברתיות: "ישראל לא עומדת לתקוף את איראן. כל המטוסים מסתובבים בחזרה הביתה, אף אחד לא ייפגע, הפסקת האש עדיין בתוקף!".
לשכת ראש הממשלה מסרה: "בתגובה להפרות של איראן, חיל-האוויר השמיד מערך מכ"מים סמוך לטהראן. בהמשך לשיחת הנשיא טראמפ עם ראש הממשלה נתניהו, ישראל נמנעה מתקיפות נוספות. בשיחה הביע הנשיא טראמפ את הערכתו העצומה לישראל – שהשיגה את כל מטרות המלחמה. כן הביע הנשיא את ביטחונו ביציבות הפסקת האש".
רגע לפני כניסתה לתוקף של הפסקת האש בין שתי המדינות, ישראל הספיקה לחסל ברגע האחרון גנרל בכיר נוסף במשטר האיראני. מחמד תקא יוספונד, מפקד בכיר במערך הבסיג', חוסל בתקיפה אווירית ישראלית במהלך הלילה.