Ynet
מחלוקת חריפה בדיון בקבינט הקורונה הובילה לסיום הדיון ללא קבלת החלטה, אבל בכל מקרה נראה שצפויות הגבלות חדשות עקב הזינוק במספר הנדבקים בקורונה בתקופה האחרונה: על רקע העלייה בתחלואה דרשו במשרד הבריאות לצמצם אירועים לעד 50 איש. השרים התנגדו לכך בנימוק שהמשמעות המעשית היא ביטול האירועים. הישיבה הסתיימה ללא החלטות וסוכם שתימשך מחר.
משרד הבריאות רוצה לצמצם גם התקהלויות לעד 19 איש. לכך יש פחות התנגדות וסביר שהעניין יאושר, בניגוד לצמצום מספר הנוכחים באירועים – הצעה שהתקבלה כאמור בהתנגדות עזה. שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר בדיון כי אין אירוע שעומד בהנחיות. שר האוצר ישראל כץ ושרים אחרים הגיבו באומרם שצריך לטפל בכך נקודתית. אסף זמיר הציע להעביר סמכויות לרשויות המקומיות שיטפלו באכיפה ואם יהיה צורך לסגור אולמות ספציפיים. זמיר ויזהר שי, אף הוא מכחול לבן, דיברו על אובדן האמון הציבורי במקרה של קבלת החלטות שכאלו.
נציגי משרד הבריאות הזהירו בדיון מהעלייה בתחלואה ואמרו שרק בעוד שבועיים נבין את השלכות הנתונים של היום על חולים קשים ומתים. הקבינט התפזר גם מבלי שאישר את קיום המבחנים לסטודנטים מרחוק, כפי שהודיע שר הבריאות אדלשטיין.
השר כץ קרא להגביר את האכיפה ועדכן שהיום הוא מכנס פורום שרים עם הגורמים המקצועיים והמשפטיים יחד עם נציגי מרכז השלטון המקומי, כדי לוודא שחוק הקורונה הגדול יעבור מיידית בכנסת וסמכות האכיפה וסגירת עסקים תעבור לרשויות המקומיות. לדבריו, "זה המפתח לשינוי ולא החלטות על צמצום וסגירה רוחבית".
נתניהו הנחה לקצר את הליך החקירה האפידמיולוגית
כמעט ארבעה חודשים אחרי פרוץ המגפה בישראל, ולאחר שפעם אחר פעם הועלה הצורך בצמצום משך הזמן של החקירות האפידמיולוגיות, הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו בקבינט לצמצם את זמן הליך החקירה מרגע איתור החולה ועד הכנסת כל המגעים שלו לבידוד ל-48 שעות. כמו כן הנחה ראש הממשלה לקצר את הזמן מרגע פנייה לקבלת בדיקה ועד לביצועה ולהעברת תוצאותיה ל-12 שעות.
בדיון הועלתה האפשרות לצמצם את העבודה במגזר הציבורי ל-30% עבודה מהבית. במקביל דנו השרים בהגברת האכיפה. מחר, כאמור, יימשך הדיון בנושא צמצום התקהלויות.
מוקדם יותר היום אמר ראש הממשלה נתניהו בפתח ישיבת הממשלה כי "המגפה מרימה ראש בכל העולם – כבר 10 מיליון נדבקים. אינני יודע אם זה גל שני, אבל זה גל עולה. מדינות רבות שהסירו את ההגבלות נאלצות להחזיר את המגבלות כדי להגביל את ההתפשטות. זה לא בריאות או כלכלה, זו פגיעה בשני התחומים כי פגיעה קשה בבריאות היא פגיעה קשה בכלכלה. גם אנחנו נאלצים לנקוט פעולות. המשלתי את המדיניות שלנו כשפתחנו את הכלכלה לאקורדיון. זה לא זיגזוג, זאת המדיניות של כל מדינה שפויה".
"לכן", אמר נתניהו, "לאור העלייה בהתפשטות נביא היום לדיון בקבינט הקורונה הגבלות על התקהלות כדי למנוע את שרשרת ההדבקה. לצד זה משרד האוצר התבקש לסייע מידית לסקטורים שייפגעו ולדאוג להעברה של הכספים שהקצינו, כספים גדולים שחייבים להגיע לציבור, כולל ציבור המובטלים".
לפי משרד הבריאות, 398 אובחנו אתמול כחיוביים לקורונה. זאת, לאחר שבמשך ארבעה ימים ברציפות מספר הנדבקים היה גדול מ-400. את הירידה הקטנה אפשר לייחס לצניחה במספר הבדיקות בגלל השבת. 318 נפטרו עד כה מסיבוכי המגפה ויותר מ-17 אלף החלימו. לפי משרד הבריאות, אתמול עלה מספר המאושפזים בבתי הרפואה ל-212.
בבית שאן, עיר שבה עד לאחרונה כמעט שלא היו חולי קורונה, אובחנו מיום חמישי ועד שבת 18 חולים חדשים. בסך הכול אובחנו בעיר 29 חולים קורונה, רק שניים מהם החלימו. לפי נתוני משרד הבריאות – בשלושת הימים האלה שיעור הגידול של חולי הקורונה בעיר היה 163.6%. למעשה, לפי דו"ח מרכז המידע והידע הלאומי תוך שבוע זינק מספר החולים הפעילים בבית שאן משלושה ל-27.
עלייה מדאיגה נוספת נצפתה גם בדימונה, שלפי דו"ח אמ"ן הפכה לאחד ממוקדי הקורונה. משני חולים פעילים בלבד בשבוע שעבר זינק המספר ל-31 חולים פעילים. כעת, לפי הדו"ח, רק ערערה שבנגב ובני ברק הם מוקדים חמורים יותר של התפרצות קורונה. עליות מדאיגות נראו גם בטירה (מחולה פעיל אחד לפני שבוע ל-24 חולים) ובכפר קאסם (משניים ל-18).
לפי נתוני משרד הבריאות, אתמול בוצעו 10,493 בדיקות קורונה. שיעור החיוביים זינק ביחס לימים הקודמים ועלה ל-3.8%.