גם בימי בין הזמנים שנכפו עלינו, ממשיכים תלמידי ישיבה קטנה תורת אמת בלימוד התורה בשקידה, ומערכת הלימוד וההתוועדויות דרך הטלפון (שהופעלה כבר בפרוץ הקורונה, והתלמידים נאלצו ללמוד בסמיכות לבתיהם), עובדת ללא הפסקה וצברה אלפי שעות האזנה ללימוד מאמרי חסידות, הלכה, רמב"ם היומי, התוועדויות ועוד ועוד.
רבני הישיבה מתוועדים עם התלמידים באמצעות מערכת הטלפון, ובי"א ניסן (באם ח"ו וח"ו היל"ת עדיין ימשך המצב) תתקיים התוועדות רבתי.
סדרי השכם וסדרי ניגונים ג"כ פועלים דרך הטלפון, בדומה לאותה המתכונת שנערכים "בשבתך בביתך" – בזמן שהותם בישיבה.
לבקשת התלמידים, מערכת הלימוד ממשיכה לפעול גם אחרי ר"ח ניסן, כהכנה ליום הבהיר י"א בניסן, וכהכנה ונחת רוח למלכנו משיחנו.
***
לבקשת רבים – מצורף בזה התוועדות כתובה לקראת י"א ניסן מפי הרב זלמן נוטיק, משפיע בישיבתנו:
בעמדנו בימי ההכנה לקראת יום הולדתו של הרבי מלך המשיח, שיום זה הוא כמעין ר"ה שבו נמשכים המשכות חדשות על פני השנה כולה, הנמשכים גם לכל תלמידיו ומקושריו, בוודאי שעלינו להתעמק ביחודיותו של יום ההולדת של הרבי בשנה זו ה'תש"פ, ולגלות מתוך הפרק המתאים לשנה זו, שמתחילים לאומרו בי"א ניסן, מהו אותו אור נפלא, ייחודי לשנה זו, שמנחיל לנו הרבי מלך המשיח.
כדי להבין את ייחודיותו של פרק קי"ט, עלינו להקדים את דברי הרמב"ם המפורסמים, בספרו יד החזקה, שכל דברי התורה והמצוות הם כדי ליישר את הנפש ממעקשים (עקמומיות ותסביכים רגשיים כאלה ואחרים), לגרש כל מידה רעה, ולהקנות מדות טובות ומוסר אלוקי המתקבע בנפש דרך קיום המצוות.
הגדרה זו של הרמב"ם, איננה כוללת רק את המצוות שבין אדם לחברו, שבהם קל יותר להבין כיצד הם מובילים לתיקון הנפש, אלא גם המצוות שבין אדם למקום, הרי כל פרט במצוותיו ית' מתקנים אט אט את עקמומיותו של הלב במשך שנות חייו של האדם עלי אדמות. וכלשון הידוע "עיר פרא אדם יולד", וזיכוך חומריותו של הגוף (חומריות בלשון חמור, והעַיִר הוא חמור צעיר) הוא על ידי הנהגה יומיומית בדרך התורה והמצוות המתקנת ומזככת חומריות זו.
לאורך כל השנים, זכינו לריבוי הוראות ייחודיות של הרבי מלך המשיח, כדוגמת עשרת המבצעים וכו', ולתלמידי התמימים בפרט ישנם הוראות נוספות, כדוגמת שמירת הסדרים באופן קפדני, התמדה ושקידה, וכך גם רמה יותר גבוהה של אחדות והתמסרות של התמימים אחד לזולתו, ועד שכל התמימים הופכים להיות משפחה אחת.
וכשם שכל הוראות התורה נועדו לבנות את הנפש היהודי במוסר ייחודי אלוקי שנובע ממצוות התורה, כך גם בדוגמת ענין זה, הוראותיו של הרבי מלך המשיח נועדו לרומם אותנו למעמד ומצב של ימות המשיח, מין סוג של זיכוך כלי הנפש ושינוייַם לקראת הרגלים חדשים והתנהגויות אחרות המתאימות לגאולה.
תקצר היריעה מלהראות ענין זה בכל אחד מפסוקי פרק קי"ט, אך נביא את הפסוק הראשון והאחרון, בהם רואים כיצד ההליכה בדרכי התורה מקנה לאדם את התמימות, וכיצד מצוות התורה מקנים לאדם את חווית הביטחון בה' השומר עלינו גם במצבים קשים.
אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת ה'
הפסוק מעביר לנו מסר, לא כמשמעותו הפשוטה של הפסוק – אשרי מי שהוא תמים ולומד תורה, אלא שההליכה בתורת ה' היא היא היוצרת את התמימות. "אשרי תמימי דרך", בזכות שהם הולכים בתורת ה'.
(ולכן לא נאמר הלומדים תורת ה', כי לימוד לכשעצמו, ללא ההליכה בתורת ה' ("דרכי החסידים", ביטול) אינו יוצר תמימות, ולפעמים – אדרבה…)
תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי
פסוק זה מבטא "הרגש" של יהודי "אבוד". אבוד מבחינה גשמית ומבחינה רוחנית, כמו שה שנפלט מן העדר ומחפש את דרכו במדבר צחיח. אך, ליבו מלא ביטחון בה', שבוודאי הרועה הנאמן מחפש אותו כעת – "בקש עבדך".
והסיבה לגודל ביטחונו בה', גם במצבים הקשים ביותר, הוא – כי מצוותיך לא שכחתי. וכאמור לעיל, המצוות הם המחדירות באדם את הביטחון בה', ולו גם ברגעים הקשים ביותר.
תמימים יקרים! הרבי מלך המשיח דורש מכל אחד מאיתנו דברים שהם יותר מהסטנדרט הכללי שנדרש מכל חסיד חב"ד ("בעה"ב"), כמו למשל ענין ההקפדה על שמירת הסדרים באופן של אי ויתור על קוצו של יו"ד בענין זה. וכלשונו הידועה של הרבי מלך המשיח, שהרבי נשיא דורנו הגביל את עצמו ב"הגבלה עצמית" בענין שמירת הסדרים. וכשם שכשבמצות תפילין חסר שפיץ אחד בריבוע התפילין, לא תיתכן מציאות של צוותא וחיבור עם בורא עולם דרך מצוה זו, כך לא תיתכן התקשרות לרבותינו נשיאינו באיחור של דקה אחת לסדר.
דרישה כזו, איננה מופנית לאנ"ש, "אזרחים במדינת המלך", אלא ל"חיילים המשרתים בצבאו של מלך". פקודות אלו, וכך גם פקודות נוספות המופנות לקהל התמימים, יוצרים שינוי בנפש והכנת כל עשר כוחותיה (כולל גם הרצון והעונג שבנפש, בחי' הכתר) ומשדרגת אותם למציאות של גאולה ברמת הביטול והדבקות בקב"ה.
פרק קי"ט זועק: עשה בתמימות את כל הוראותיו של הרבי, באופן מעשי, ותיווכח לראות כיצד זה יוצר ומתקן את מצב הנפש של כל אחד מאיתנו התמימים, ומרומם אותנו לפסגות-על.
ובמיוחד לאור דברי הזוהר בפרשת וירא דף קטז, שבכל שישים שנה משנת ה'ת"ר ואילך נעשה העולם מתוקן יותר לגאולה ברמה שבאין ערוך לשישים שנה הקודמות, והשנה שנת ה'תש"פ מתחיל המחזור הרביעי, ובקרוב נזכה כולנו לקיום הייעוד "ונגלה כבוד ה' וראו כל בשר" בהתגלותו המלאה והמושלמת של הרבי מלך המשיח תיכף ומיד ממש.