חברת ווטרג'ן הישראלית, סיפקה לאוקראינה חמישה מתקנים בשיתוף פעולה עם הקהילה היהודית המקומית בראשות הרב הראשי משה ראובן אסמן, הגנרטורים נתרמו על ידי ארגונים יהודיים אמריקאים.
אסון הסכר התרחש לפני כחודש, הציף שלושים עיירות וכפרים לאורך הנהר וכמעט 2,000 בתים בעיר חרסון – בירת האזור שבשליטת אוקראינה. לדברי הרשויות, לפחות 150 טונות נפט מהסכר דלפו לדניפרו, והנזק הסביבתי מוערך בכ-50 מיליון יורו.
משרד החקלאות האוקראיני דיווח כי 94% ממערכות ההשקיה בחרסון, 74% ממערכות ההשקייה בזאפוריז'יה, ו-30% ממערכות ההשקיה באזורי הדניפרו נותרו ללא מקור מים כתוצאה מההתמוטטות. בתגובה סמנכ"ל האו"ם, מרטין גריפית'ס, הזהיר מפני בעיה נלווי: היעדר מי שתייה נקיים לכ- 700,000 אנשים שנפגעו מהשיטפונות.
שני גנרטורים גדולים של חברת ווטרג'ן סופקו לאחרונה לאזור חרסון, כתגבורת לשלושה שכבר הועברו לאזורים אחרים במדינה. הרב אסמן סיכן את חייו בזמן שהוביל את מתקני ווטרג'ן וסיוע הומניטרי נוסף לחרסון ונקלע לירי מהצד הרוסי. המתקנים של ווטרג'ן יענו על הצורך הדחוף במים נקיים באזורים אלה.
הרב משה ראובן אסמן, הרב הראשי של אוקראינה, הביע הערכה לטכנולוגיה מצילת החיים שסופקה על ידי חברת ווטרג'ן אך הדגיש את הצורך הדחוף במתקנים נוספים.
הוא קרא לתורמים ועוזרים פוטנציאליים לתרום לאוקראינה גנרטורים נוספים. "בזכות נדיבים יקרים שתרמו אותם, המכונות המיוחדות האלו נמצאות כבר תקופה אצלנו בשימוש בכפר אנטווקה.
בחודשים האחרונים חילקנו את המכונות האלה במספר ערים ברחבי אוקראינה, כמו גם בזירת האסון בחרסון, שבה קיים מחסור חמור במי שתיה בגלל הפצצת הסכר. הטכנולוגיה הזאת מצילה חיים של ממש ונמשיך לחלק אותה בעוד מקומות ככל שנוכל", אמר הרב אסמן.
הטכנולוגיה החדשנית של חברת ווטרג'ין מאפשרת להפיק מי שתייה נקיים וטעימים מהלחות שבאוויר ללא צורך בחיבור למקור מים כלשהו. הטכנולוגיה הישראלית החדשנית מהווה פתרון ייחודי למדינות בהן אין נגישות מספקת למי שתייה. מכשירי ווטרג'ין משתמשים בחיבור רגיל לחשמל או לפאנלים סולאריים.
מכשירי החברה מפיקים עד 6,000 ליטר מי שתייה ביום. מכשירי החברה פועלים ביותר מ-80 מדינות באפריקה, דרום אמריקה, מרכז אמריקה, אסיה, אירופה, המזרח התיכון, ארה”ב והאמירויות.
מוצרי ווטרג'ין ממוקמים בכפרים מרוחקים, בתי חולים, מרכזי ערים, פארקים ציבוריים, בתי ספר, בנייני משרדים של חברות גלובליות כמו Google ו-Microsoft ואף משמשים את כוחות חילוץ במקרי אסון.