בבית חב"ד קוסקו בפרו, בניהול השליח הרב עופר קריפור, מסכמים חודשיים אינטנסיביים של פעילות נמרצת. האוויר הדליל בגובה 3,400 מטר, לא מצליח להאט את פעילות השליחים במקום.
"בבית חב"ד מהסוג שלנו, שמטפל במטיילים צעירים, ישנם שתי תקופות שיא בשנה, פסח ותשרי." מספר השליח הרב עופר קריפור. "המטיילים שחורשים את יבשת דרום אמריקה הענקית, מתכננים את המסלול כך שיגיעו לעשות את החגים הגדולים בבתי חב"ד המרכזיים. בית חב"ד שלנו ממוקם באחת מנקודות התיירות המרכזיות בדרום אמריקה, ובאופן טבעי כמות המטיילים המתרכזת בו בחגים גדולה מאוד."
בית חב"ד קוסקו בפרו, הנו הבית חב"ד הראשון שהוקם ביבשת עבור המוצ'ילרים (המטיילים עם המוצ'ילה – התרמיל הגדול, על הגב) הצעירים. הרב עופר שטייל ביבשת לפני עשרים שנה, ואשתו יעל שטיילה בהודו, פתחו לפני עשר שנים בדיוק, בית חב"ד ראשון למטיילים ביבשת המושכת אליה אלפי ישראלים צעירים בשנה.
"בשבועיים שלפני ראש השנה העיר קוסקו מתחילה להתמלא במטיילים המגיעים לחגוג ביחד את החגים בבית חב"ד קוסקו. המסעדה אותה אנו מפעילים כל העונה, מתחילה להתמלא מיום ליום. יותר ויותר חבר'ה מגיעים נרשמים לסעודות, משתתפים בתפילות לקראת ראש השנה, ומרגישים אלול אפילו כאן בעיר האינדיאנית שאין בה שום נוכחות יהודית פרט לנו ולמטיילים."
בית חב"ד קוסקו, מביא לחגי תשרי, תמימים הישר מ 770. הם מכניסים את האוירה של החג למטיילים. "התמימים יוצאים לרחוב, פוגשים את המטיילים ומחממים את האווירה היהודית לקראת החגים. תקיעות השופר של התמימים נשמעות ברחבי קוסקו לאורך כל החודש" אומר הרב עופר.
גולת הכותרת של הפעילות בחגי תשרי היא כמובן הסעודות המשותפות. מאות משתתפים מגיעים לסעודת ערב ראש השנה, לסעודה המפסקת בערב כיפור, וכמובן לסעוד ביחד בסוכה, כשהפאטיו הגדול של בית חב"ד הופך לסוכת ענק.
"אנחנו נותנים לכל אחד, את מנת היהדות שהוא רוצה, ועוד קצת." אומר בחיוך הרב עופר. " ישנם הרבה מאוד חובשי כיפות סרוגות שמטיילים ביבשת, הם כמובן נהנים מאווירה יהודית כמו שהם צריכים. ישנם מתעניינים ברמות השונות, שזוכים לתפילה כזו או אחרת, למנהג הכפרות שאנחנו מקיים במקום, לנענע ארבעת המינים וכו', כל אחד למה שהוא מתחבר. היה לנו השנה בחור, שנכנס לבית חב"ד בדיוק כשאני מסובב תרנגולת מעל הראש של הבת רחלי. הוא כל כך התרגש, ואמר שזה מזכיר לו את הסבא שלו, שהיה מקיים את המנהג בחצר הבית כל שנה. כמובן שהוא זיכה תרנגול פרואני לשאת את העוונות שלו השנה. מבחינתי גולת הכותרת, זה להכניס את הבן החמישי לבית חב"ד. ישנם מטיילים רבים שמחליטים שלבתי חב"ד הם לא נכנסים. אנחנו מפעילים כאן מסעדה ברמה גבוהה מאוד, עם אוכל ישראלי שרק העקשנים ביותר שביניהם מצליחים לעמוד בהחלטה לא להיכנס לבית חב"ד…"
החומוס, הפיתות, הקובה העיראקית, והג'חנון של שבת בבוקר, הם חלק מאמצעי המשיכה שמפעילים בבית חב"ד לאותם בנים חמישיים.
"אחרי שהם מגיעים לכאן, אוכלים אוכל של בית, אבל ממש כמו בבית… אחרי זה הלבבות נפתחים, ואפשר להתקרב ולדבר, ולתת בדרך עקיפה וישירה את מה שהרבי רוצה שניתן להם".
הרב עופר, בוגר טכניון בעצמו, והרבנית יעל שגדלה בהרצליה, אנשי "העולם הגדול" הם אנשי שיחה מרתקים, המפתיעים את ציבור המטיילים. "מטייל שנכנס לכאן, ופוגש זוג דוסים שמדברים בשפה שלו, זה שובר לו הרבה הרבה מחסומים", אומרת השליחה יעל. "הבנות הופכות להיות החברות שלי כאן, הם באות לקבל עצות על הטיול, ופתאום הן מוצאות אוזן קשבת למצוקות השונות שלהן, מקום חם לשתות ולדבר. הן מאוד נהנות לשחק עם הילדים הקטנים שלנו, שמזכירים להם את הבית. עם רבות מהן אני שומרת על קשר גם בארץ. הקושי הגדול כאן עבורי כשליחה בזמן החגים, זה לתמרן בין מאות המטיילים שדורשים תשומת לב תמידית, ובין ילדינו היקרים, שגם הם צריכים אמא במשרה מלאה. ב"ה הרבי מכוון ועוזר ומדריך, ורואים ברכה גם עם הילדים וגם עם המטיילים".
השנה מסכמים בני הזוג עשר שנות פעילות, ונערכים למפגש עשור מרכזי בארץ, שיתקיים בזמן שהעונה כאן בקוסקו גשומה.