בעקבות בקשות שהגישו שרי פנים לשלילת אזרחותם של שני מחבלים ערבים ישראלים שביצעו פיגועים בישראל, קבע בית המשפט העליון כי "לא נפל פגם חוקתי" וניתן לשלול גם את אזרחותם של מי שהורשעו בבגידה או בריגול חמור.
בפסק הדין נכתב כי "לא נפל פגם חוקתי בהסדר המאפשר לשלול את אזרחותו של מי שביצע מעשה שיש בו משום הפרת אמונים למדינת ישראל, כגון מעשה טרור, מעשה המהווה בגידה או ריגול חמור, או רכישת אזרחות של זכות לישיבת קבע במדינה עוינת או בשטח עוין".
פסק הדין עוסק בשתי בקשות לשלילת אזרחות שהוגשו על ידי שרי הפנים ונוגעות לשני מחבלים, מוחמד מפארג'ה,שבשנת 2012 VBHJ מטען חבלה באוטובוס בתל אביב וגרם לפציעתם של 24 בני אדם, ועלאא זיוד, שביצע בשנת 2015 פיגוע דריסה בגן שמואל וגרם לפציעת ארבעה בני אדם.
עם זאת, בית המשפט העליון קבע כי נפלו פגמים מהותיים בהליכים כבר בשלב הגשת הבקשות לביטול אזרחותם. השופטים התמקדו בכך שהבקשות הוגשו לבית המשפט לעניינים מינהליים, אף שניתן היה להגישן במסגרת ההליכים הפליליים שהתנהלו נגד השניים.
עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו המייצג את משפחת הודיה נחמה אסולין הי"ד כנפגעי עבירה בתור ידידי בית המשפט מסר "בית המשפט מייחס לטרוריסטים שרוצים להשמיד את המדינה רגשות שיש לאזרחים נאמנים, אולם בניגוד לדברי הנשיאה הטרוריסטים לא מרגישים כי המדינה היא חלק מהאני שלהם אלא רוצים הם להשמידה, והאני שלהם הוא ארגון חמאס והרשות הפלסטינאית – ולא מדינת ישראל.
"עד שבית המשפט העליון לא יבין את מה שהמחבלים מבינים היטב, כי יש כאן מלחמת קיום, לא יצא משפט ישר תחת ידיו. פסה"ד שיצא היום תחת ביהמ"ש מנוגד לכוונת החוק, מנוגד לאינטרס הקיומי של מדינת ישראל, ונותן למחבלים אישור נוסף לחולשת המדינה, שחוץ מדיבורים ריקים מתוכן לא גובה מחיר מהטרור", נמסר בהודעת הארגון.