מי כתב את מגילת י"ט כסלו?
החידה והשאלה המסקרנת התפשטה במשפחת חסידי חב"ד לקראת חג החגים י"ט-כ' כסלו: מי באמת כתב את מגילת י"ט כסלו?
אולם ההפתעה והתדהמה הגדולה ביותר הייתה כאשר פורסם הוידאו המלא שבו פרש מנהל 'התאחדות החסידים' הרב שמעון יהודה פיזם את עלי ההגהה של הרבי מה"מ לפתח המגילה בכי"ק ושם כותב הרבי:
"כדי לפרסם נס הגאולה נכון להודיע מקודם ברבים, אשר ביום חג הגאולה י"ט כסלו הבע"ל, בעת ההתוועדות, יקראו חוברת זו ויבואו לשמוע אותה. ובתור בעל הקריאה יבחרו אדם חשוב בשפת חלקות, ואשר טרם יקראה ברבים יעבור עלי' בינו לבין עצמו, כדי שיוכל אח"כ לקרותה בשפה ברורה ובלשון צחה".
לאור ההתעוררות העצומה שהגיעה לאחר חשיפת המנהג של "קריאת המגילה" בי"ט כסלו, שמסיבות שונות נפסק בהרבה מקומות, החליטו פעילי התאחדות החסידים לערוך מחדש ולהביא את המגילה לדפוס באישון ליל על מנת להפיץ את החוברת בכל קהילות אנ"ש ולחדש ולחזק את המנהג שהרבי מה"מ הנהיג.
פירות הפעולה ותוצאותיה החלו לזרום באופן מיידי: אלפי חסידים דרשו בהתרגשות לקבל את המגילה על מנת לקיים את המנהג ולקרוא את המגילה בו-ביום.
עד מהרה אזלו 20,000 העותקים שהודפסו וחולקו ע"י נציגים ומנהלים בקהילות ובמוסדות. המגילה הועלתה לרשת המדיה ונשלחה כעותק דיגיטלי ל-580 מוקדים ונרשמים מכל רחבי הארץ והעולם.
אין ספק כי בי"ט כסלו בשנה הבאה בבית המקדש השלישי תתקיים קריאת המגילה ברוב פאר והדר וברוב עם והרבי מלך המשיח בראשנו.