חבר מועצת העיר רמת-השרון העלה לאחרונה הצעה המבקשת להסדיר את הצבת החנוכיות של חב"ד במרחב הציבורי. האיש, ירון גדות, זעם על כך שבבניין העירייה הוצבה חנוכייה הנושאת לוגו של תנועת חב"ד. דבריו עוררו ביקורת מצד חברי מועצה, ועם זאת הוחלט כי מי שירצה להציב חנוכיות בעיר, יצטרך לבקש אישור מהעירייה.
גדות טען שחב"ד מיצבו את עצמם כ"מונופול בפועל בהפעלת מצעדים ופעילויות דת במרחב הציבורי, שבהם הם מתווכים את תפיסתם לגבי חגים אלה לכלל הציבור, שאינו שותף לדעותיהם, וזאת בין השאר גם במסגרות הכוללות אפליית נשים. לדוגמה, חנוכיות וסוכות מוצבים במקומות המרכזיים ביותר בעיר, ועליהם מתנוסס לוגו של חב"ד, בלי אזכור לעיריית רמת-השרון".
לדבריו, "אין הצדקה שרמת-השרון, שהיא חילונית, פלורליסטית וליברלית, תמשיך לתת בידי חב"ד את הזכות הבלעדית להשתמש במרחב הציבורי לטקסים ולפעילויות הקשורות בחגי ישראל, וזאת במיוחד לאור העובדה שסיעות שהן רוב במועצה התחייבו בפני הבוחר לפעול למען ערכים של שוויון, כיבוד החוק וחופש מדת.
"מה שחב"ד עושים, בלי אישור, בלי הסכמה, בלי הליך מסודר של העירייה, זה להציג איפה שבא להם חנוכיות או סוכות. זה לא תקין".
דבריו של חבר המועצה מהאופוזיציה עוררו זעם רב בקרב החברים. סגן ראש העיר יעקב קורצקי אמר לגדות שהוא מביע עמדות אנטישמיות. "תאמין לי, אם אחד כמוך היה מדבר עכשיו בבריסל, בברלין, בניו־יורק, היו אומרים שהוא אנטישמי. איזה געוואלד".
גדות התעקש שהעירייה "תיקח בעלות" על המרחב הציבורי. "הצבת מצגים, במות וסמלים כמו סוכות וחנוכיות במרחב הציבורי תאושר באופן שקול, הוגן ושוויוני, באמצעות קול קורא או הגרלה או מכרז שתקיים העירייה".
למרות הוויכוחים, החליטה המועצה שמעתה והלאה יצטרכו החסידים לבקש אישור מהעירייה על הצבת חנוכיות. האירוע הזה מצטרף למדיניות החדשה של עיריית תל־אביב להרחיק את דוכני חב"ד מאה מטרים מבתי ספר. שתי העיריות פועלות אפוא להסדרת פעילותה של חב"ד במרחב הציבורי.
לגבי דוכני תפילין אומרת אלקובי כי ייתכן שרמת-השרון תלך בעקבות עיריית תל-אביב. "מאוד יכול להיות שהסוגיה הזאת של דוכני תפילין תעלה בישיבת מועצה אף שאין בעיר דוכנים של חב"ד. היה דוכן של הציונות החרד"לית שהוצב ליד חטיבת ביניים, אך הורים התלוננו וזה הופסק. יכול להיות שזה יעלה כהצעה לסדר או ברמה הדקלרטיבית בכך שאנחנו מצטרפים לעיר הגדולה".
בחב"ד רמת-השרון ביקשו לא להגיב לנושא.
מעיריית רמת-השרון נמסר: "העירייה רואה חשיבות רבה בערכי הפלורליזם, ומאפשרת לכל קבוצה וקבוצה מקרב תושבי העיר לבטא את אמונותיה במרחב הציבורי. אין לעירייה כל כוונה למנוע משום גורם לבטא את אמונותיו", כך עפ"י דיווח מקור ראשון.