בשבוע שעבר (כ"ד שבט) חל יום פטירתה של הרבנית מנוחה רחל סלונים ע"ה מחברון.
הרבנית מנוחה רחל הייתה בתו של האדמו"ר האמצעי ונכדתו של האדמו"ר הזקן, (היא אף נולדה באותו היום בו השתחרר ממאסר – י"ט כסלו תקנ"ט).
הסבתא או כמו שכונתה 'הבובע' היתה אשת חסד גדולה והתגוררה בבית שניאורסון בחברון, הנמצא בסמיכות לבית הדסה. כיום מתגוררות משפחות יהודיות בבית שניאורסון אשר שוקם ושופץ.
לא רבים יודעים כי בית שניאורסון כמעט ונמכר לערבים ובסיעתא דשמיא גדולה נגאל בכסף מלא והושב לבעלים היהודיים.
סיפור הנס כפי שפורסם במסגרת חברת הפרסום המשווקת את שכונת 'בית השלום' שתכלול בתוכה גם את בית שניאורסון.
סיפור הנס של רכישת בית שניאורסון
השנה היא תשמ"א (1981), חודשים ספורים אחרי רצח ששת הבחורים הי"ד בפתח בית הדסה. בעוד ילדי בית הדסה כבר החלו לקיים שיגרת חיים בבניין היהודי היחיד בלב העיר הערבית, הרב לוינגר ע"ה, מעסקני הישוב היהודי בעיר, מחפש במרץ דרך להרחיב ולהעמיק את האחיזה היהודית בליבה של חברון.
ההזדמנות מגיעה עם הידיעה שבית שניאורסון עומד למכירה. לכאורה, בדיוק מה שצריך – בנין בו התגוררה בעבר אחת מדמויות הפאר החברוניות, הרבנית מנוחה רחל ע"ה אשר נמצא באזור בו כבר יש אחיזה יהודית ראשונית. אך, מסתבר שרכישת הבית אינה פשוטה כלל וכלל.
הערבי המחזיק בנכס דורש סכום כסף גבוה ביותר עבור הבנין. ואם לא די בכך, אנשי שמאל, אשר נלחמים כל העת בהתיישבות היהודית בחברון, מנסים ללא הרף לשכנע את הערבי שלא ימכור את הנכס ליהודים.
אל מול הבעיות האלה מתייצב מר זמיר שמש, ממלא מקום ראש העיר של חברון דאז. הוא דווקא מעוניין מאד לקדם ולחזק את ההתיישבות היהודית בעיר האבות.
מזוודה מלאת מזומנים ואדם חדור אמונה
ומעשה שהיה כך היה; בוקר אחד מזמין מר שמש את הרב לוינגר לבנין הממשל הצבאי ומורה לו להגיע כשהוא מצויד בסכום כסף מכובד. הרב לוינגר עושה כנדרש. הוא מגיע לממשל ובידו מזוודה מלאה במזומנים.
הרב לוינגר והמזוודה ממתינים במקום נסתר. במקביל, מזמן מר שמש גם את הערבי המחזיק בבית שניאורסון. הוא משכנע את הערבי שישנו גביר עשיר המעונין לקנות את הבנין בזה הרגע. מר שמש מסביר לערבי כי הכסף והמסמכים לחתימה מוכנים. "כל שעליך לעשות" הוא אומר לו, "זה רק לחתום שאתה מעוניין בעיסקה הזו".
הסיבה המפתיעה שאפשרה התקנת חלונות בבית השלום בחברון
המזוודה מלאת הכסף עושה את שלה. הערבי חותם על המסמך ומר שמש הנרגש יוצא לקרוא לגביר שמעונין ברכישת הבית. דלת החדר נפתחת ומול פניו הנדהמות של המוכר הערבי מתייצב מלוא קומתו הגביר העשיר – הלא הוא הרב לוינגר!
עם סיום חתימת החוזים והעברתם של חמישים אלף דולר, יוצא הערבי מבנין הממשל ובידו המזוודה עם הכסף. על מדרגות הבנין מחכים לו פעילי שמאל שבאו להציע לו סכום כסף נכבד, ובלבד שלא ימכור את הבית ליהודים…
אך העיסקה כבר נחתמה. בית שניאורסון נגאל ושב לידי בעליו המקוריים – עם ישראל.
סיפור גאולת בית שניאורסון מהווה עבורנו קריאת כיוון להמשך ההתיישבות בעיר חברון, התרחבותה ויישובה במשפחות יהודיות רבות. ברכישת דירה בבית השלום גם אתם יכולים לקחת חלק בגאולתה של העיר חברון.
לאחר יותר מחמש שנות מאבק משפטי, אושרה קניית בית השלום בבית המשפט המחוזי, והבניין בן ארבע הקומות יעבור בקרוב שיפוץ מאסיבי אשר יהפוך אותו לשכונה יהודית שוקקת חיים.
בית השלום כולל 17 דירות מעוצבות, בנות 3 – 5 חדרים (70מ"ר – 170 מ"ר), בסטנדרט בנייה גבוה ואיכותי. בתוכנית כלולים חניה לכל דירה, מעלית, לובי ותצפית פנורמית מהגג, המשקיפה על העיר חברון.
(גם אם אינכם יכולים לעבור להתגורר בחברון, תוכלו להשכיר את הדירה למשפחות המעוניינות בכך).
להתחבר להיסטוריה, לשורשים ולערכים.
ברכישת דירה בבית השלום אתם שותפים למצוות יישוב ארץ ישראל, לחיזוק הרצף ההתיישבותי בחברון ולשינוי פני ההיסטוריה ממש.
למה לא השארתם מספר טלפון או מייל למי שרוצה לקנות שם?