למערכת חב"ד אינפו, הגיע במוצאי שבת, סיפור מיוחד במינו שארע בליל שישי האחרון בעת חגיגת בר המצווה לבנו הקטן של ר' זלמן שי' נוטיק.
*
כשר' זלמן נוטיק היה בן שנתיים, באותו היום בו הם עלו לארץ מרוסיה. אימו היקרה בישלה סיר גדול עם קומפוט למשפחה – היה זה בערב חג השבועות.
לצערנו הרב, דודתו החזיקה את הקומפוט והוא בטעות נשפך על ר' זלמן והוא קיבל כוויה רצינית. ר' זלמן היה מאושפז הרבה זמן בבית הרפואה, והיה מחוסר הכרה במשך ארבעה חודשים.
בני המשפחה בקשו ברכה מהרבי מלך המשיח להחלמתו, ומי שבפועל פנה לרבי לבקש את הברכה, היה הרב יוניק, קרוב משפחתם, שהתגורר בקנדה, ובדיוק שהה אז אצל הרבי.
כתגובה לבקשת הברכה, הרבי נתן שטר של 10 דולר קנדי, ונתן לרב יוניק על מנת להעביר לקרובי משפחתו – משפחת נוטיק לרפואה שלימה של בנם זלמן.
הרב יוניק רשם על השטר: "מכ"ק אדמו"ר. לנוטיק" – ע"מ שיידע למי ממוען השטר הזה.
שנים רבות ידעו בני משפחת נוטיק על ברכת הרבי לרפואתו של ר' זלמן מאז, ועל השטר שנשלח לו. אך מעולם לא הגיע לידיהם השטר בעצמו.
השטר נעלם.
*
48 שנים עברו מאז. שבוע שעבר בליל ניטל תשע"ט, בנו של הרב יוניק מקנדה, ניצל את הערב לעשות סדר בחפצים בבית.
לפתע הוא מוצא את השטר האבוד מלפני 48 שנים. ועליו רשום: מכ"ק אדמו"ר. נוטיק.
בהתרגשות רבה הוא מיהר לצלצל לארץ הקודש לר' דוד אהרן נוטיק מצפת, אחיו של ר' זלמן, לספר לו על המציאה.
זה היה מרגש מאוד כי זלמן נוטיק זקוק עובר בימים אלו הליך רפואי, שהשם יתן לו רפואה שלמה בקרוב!
בעיצומו של הבר מצווה של בנו לוי, ובערב שנכנס ליום הולדתו ה-50, קיבל הרב נוטיק לידיו את השטר שהרבי ייעד לו מלפני 48 שנים – לרפואה שלימה.
"הרבי מוצא את הדרכים לענות"!
וואו מדהים! מרגש! שנזכה לראות את הניסים רפואה שלימה ומיידית!!