משהו טוב עובר על העיר הצפונית: תחילת עונת הנופש שגורפת רבבות חרדים לעיר הקודש צפת היא גם הזמן לעצור ולשים פוקוס על מה שעובר על העיר הצפונית הזו בכל מה שקשור לחרדים כלכלה ומה שביניהם.
אז ככה, עונת הנופש מביאה איתה כסף זר ורב לעיר שמשוועת לכלכלה פורחת. ישנם עסקים רבים שמחזור הרווחים שלהם נבנה בעיקרו על עונה בוערת זו, כשהעיר מלאה בהמוני מטיילים ונופשים שגודשים את צפת מקצה לקצה.
המרוויחים הראשונים והמידיים הם עסקי המזון, שמושפעים לטובה מבחינה חרדית, גם בעונת הנופש אבל לא רק. מסתבר שההתחרדות המסיבית שעוברת על העיר, לצד עונת הנופש שמביאה עימה בעיקר ציבור חרדי, הביאה לזינוק אדיר בשיעור המסעדות והעסקים שמבקשים תעודת כשרות 'מהדרין' וברמות הגבוהות ביותר.
כך למשל, מניתוח מודעת פרסום מקומית מטעם כשרות 'מהדרין 'צפת' בראשות הרב מרדכי ביסטריצקי, שהגיעה לידנו בימים אלה, אנו מגלים עשרות רבות של עסקים רק מתחום הנופש, שכולם עומדים תחת כשרות ה'מהדרין' הגבוהה. מדובר בעובדה מפתיעה וראויה לציון, בעיקר בשל העלויות הכלליות הגבוהות יחסית שעמידה ברף כשרות מעין זו מחייבת את בעל העסק.
כידוע, כשרות 'מהדרין צפת' של הרב ביסטריצקי, נחשבת בעיני הצפתים והבאים אליה ככשרות-ליגה ככל הבד"צים ברמה הגבוהה. כך, היה עוד בימי האב, הג"ר לוי ביסטריצקי זצ"ל, וכך ממשיך גם אצל הבן, שאף הגביר את רף הדרישות הכשרותיות ברמת ה'מהדרין'.
דווקא משום כך, מפתיעה העובדה כי כשרות 'מהדרין צפת' של הרב ביסטריצקי זוכה לעדנה ופריחה גבוהה כל כך, מה שמצביע, כאמור, על התחרדות העיר והדרישה הכשרותית הגבוהה שהולכת וכובשת את עיר המקובלים, שהולכת ולובשת פנים חרדיות.
אשמח טם מישהו יפרט את הבדלי הצבעים של התעודות .
ואם יש מסעדות או משהו שמי שאוכל רק ירושלים ולנדא ובשר רק ליובאוויטש אם יש לו מקומות לאכול.
יישר כח.