ועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם אישרה הבוקר (שני) תקנות לפיהן בעת הגשת ערעור על בחינה לרבנות או לדיינות ייגבו אגרות, כאשר: ערעור על בחינה לדיינות יחויב באגרה של 166 שקל וערעור על בחינה לרבנות יחויב באגרה של 125 שקל.
אם יתקבל הערעור, יוכל מנהל הרבנות הראשית להורות על החזר אגרה – במקרה ומדובר בערעור טכני, כגון שסיכום הנקודות היה שגוי, וכן גם אם מדובר בערעור מהותי, אם ההפרש בין הציון המקורי לציון שניתן בערעור יהיה גבוה.
מנכ"ל הרבנות הראשית הרב משה דגן דיווח לוועדה שבכל שנה נבחנים כ-10,000 איש למבחני הרבנות והדיינות. לדבריו: "רב שכונה צריך לעבור 8 מבחנים בטרם יוסמך ודיין 6 מבחנים. בכל שנה כשליש מהנבחנים אינם עוברים את הבחינה. כל בחינה נבדקת על ידי שני בוחנים והציון הוא שקלול של שניהם".
במהלך השנים היו לא מעט נכשלים שביקשו לערער על תוצאות המבחן ולכן יצרה הרבנות פלטפורמה לערעורים. האגרה נועדה לממן את עלות בדיקת הבחינה שהיא 80 שקל לבדיקת בחינה לרבנות ו-120 שקל בדיקת בחינה לדיינות. בנוסף יש עלות תפעול של 45 שקל לבחינה.
כמו כן, על מנת שהרבנות לא תוצף בבקשות ערעור הוחלט שרק מי שציונו נמוך ב-10 נקודות מציון עובר יוכל להגיש ערעור. ציון עובר לבחינות לרבנות הוא 65, כך שמי שקיבל 55 נקודות ומעלה יוכל לערער. ציון העובר לבחינת דיינות הוא 70, ומי שקיבל 60 נקודות ומעלה יוכל לערער