מאות מתושבי כפר חב"ד, השתתפו במעמד גדול ומרשים לכבודה של תורה, במעמד של סיום מחזור הל"ו בספר "היד החזקה" להרמב"ם, ופתיחת המחזור הל"ז.
המעמד הגדול שאורגן על ידי וועד כפר חב"ד, בראשות הרב שמעון רבינוביץ, נערך ביום שני, ד' דחול המועד סוכות, והוא נחל בס"ד הצלחה רבה, כאשר השתתפו בו אורחים נכבדים וגדולי תורה מחוגים שונים, שפיארו את המעמד בהשתתפותם. בשולחן הנשיאות ישבו רבני בתי הכנסת בכפר חב"ד, משפיעים ונכבדי הכפר. את מעמד הסיום הנחה הרב משה הורביץ, הגבאי הרוחני של בית הכנסת "בית מנחם" בכפר חב"ד.
האירוע החל בשעה 6 בערב, בהיכל בית הכנסת "בית מנחם" בכפר חב"ד. ראשון הדוברים היה המרא דאתרא דכפר חב"ד, הרב מאיר אשכנזי. הרב אשכנזי ערך את סיום המחזור הל"ו ב"יד החזקה", ואחר פלפל במשך שעה ארוכה,
בגדרה של הדלקת נרות שבת וחג, בשיטתם של הרמב"ם ושל רבינו הזקן, תוך שהוא מחדש גדר מחודש בעניין כבוד ועונג בהדלקת הנרות. הרב אשכנזי אף עורר את הציבור להתחזק בתקנת הלימוד.
אורח מכובד שפיאר את המעמד בהשתתפותו, הוא הגאון רבי שמואל דוד גרוס, רב ודיין חסידי גור באשדוד. הרב גרוס נשא דברים נלהבים אודות תקנת לימוד הרמב"ם, ודיבר על הלקחים מנטילת הד' מינים, באיחוד יהודי ה'ערבה' עם יהודי ה'אתרוג', תוך שהוא מתבל את דבריו באמרות נועם מרתקות. הרב גרוס אף חשף את קשרי המשפחה שלו אל כתבי יד הרמב"ם, כאשר אבות משפחתו מזה דורות עוסקים בההדרת כתבי הרמב"ם והם אלו אשר מצאו את כתב יד תימן המדוייקים של הרמב"ם.
אישיות נכבדה נוספת שפיארה את המעמד הנו הגאון רבי מתתיהו דייטש, רבה של שכונת רמת שלמה בירושלים מטעם ה"עדה החרדית", ומו"ץ מטעם ה"עדה". הרב דייטש נשא פלפול מעמיק ברמב"ם בגדר של איסור "בל תוסיף ו"בל תגרע" בלקיחת נטילת ד' מינים, וחידש אשר התורה ציוותה על לקיחת 'ציור' של ד' מינים במתכונת זו, ולכן באם מוסיפים או גורעים מארבעת המינים, הרי שלא קיימו כלל את המצווה.
הרב דייטש ציין בדבריו בהערכה רבה את הידידות השוררת בין קהילתו ברמת שלמה לבין קהילת ליובאוויטש בשכונה, בראשות הגה"ח הרב יוסף יצחק הבלין, וכי חסידות חב"ד בנשיאות הרבי המקרבת כל יהודי לתורה ומצוות נוקטים בגישה זו של איחוד ארבעת המינים, מבלי להוסיף ולגרוע.
את פתיחת המחזור החדש בלימוד ספר ה"יד החזקה", מחזור ל"ז, מתכבד לשאת הרב יצחק שילת, ראש ישיבת מעלה אדומים, ומהדיר כתבי הרמב"ם בדורינו, אשר ערך וההדיר את כל ספרי היסוד של הרמב"ם.
הרב שילת פתח בלימוד ההלכות הראשונות בספר ה'יד', ואחר נשא משא מרתק ומאלף שאה ארוכה על מסורת כתבי היד של הרמב"ם, תוך שהוא מציג את הדברים במצגת על מסך ענק. הרב שילת הפליא לתאר את יחסו של רבי אברהם בן אברהם לתורת אביו, אשר הוא הגיה תיקונים בכתב ידו על כתב יד אביו, ממה ששמע ממנו בשנותיו האחרונות, ואשר מהגהות אלו ניתן לעמוד על המסורת המדוייקת בספר היד החזקה.
הרב שילת אף הרחיב בדברים על רצונו של הרמב"ם אשר ספר ה"יד החזקה" יפוץ בכל תפוצות עם ישראל באותם הימים, וכי תקנת הלימוד של הרבי המביאה את הרמב"ם אל כל שדרות הציבור, הנה למעשה מימוש חזונו הגדול של הרמב"ם.
במהלך האירוע הוקרנו מראות קודש מהרבי על תקנת לימוד הרמב"ם, וכן הוקרנה מצגת מיוחדת על יסוד התקנה והתפתחותה, ועל חיי הרמב"ם. המעמד הגדול לווה בתזמורת חסידית.
המשכו של מעמד סיום הרמב"ם היה בחגיגת שמחת בית השואבה מרכזית בחצר בית הכנסת "בית מנחם".
בסיום המעמד הובעה התודה והברכה לוועדה המארגנת של מעמד סיום הרמב"ם בכפר חב"ד, הרה"ח ר' שמעון רבינוביץ, הרה"ח ר' נחמן רייכמן, הרה"ח ר' שמואל אזימוב, הרה"ח ר' זושא וולף, והרה"ח ר' מנחם מענדל אלפרוביץ, כמו כן הובע ישר כח מיוח ד להרה"ח ר' משה גלבשטיין, מבכירי מערכת הכשרות, על סיוע הרב להצלחת המעמד.
הרב דייטש – מאיזה שכונה?.