-
מפקד חטיבת יהודה אלוף-משנה איציק כהן הוציא היום (רביעי) צו שטח צבאי סגור על בית המכפלה בחברון. אתמול נכנסו כמאה יהודים למבנה הסמוך למערת המכפלה בחברון בטענה כי המבנה נרכש כדין. ראש הממשלה נתניהו הנחה אמש את שר הביטחון אביגדור ליברמן שלא לפנות במהלך הלילה האחרון את המתיישבים מהבית בחברון עד להודעה חדשה • לסיפור המלא
צילום: מיכאל דוכןchabadinfo editor|ג׳ באב ה׳תשע״זערוץ 7
בית המכפלה בחברון הוכרז כשטח צבאי סגור ושוטרים הוצבו במקום על מנת למנוע כניסה של אזרחים נוספים למקום. זאת לאחר שראש הממשלה הנחה את שר הביטחון אמש שלא לפנות את דיירי הבית.
ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם אחד מדיירי הבית, שלמה לוינגר, המספר: "יש כאן קרוב לעשרים משפחות וכמה עשרות בני נוער וילדים בתוך הבית וכמה עשרות שיושבים ולומדים מחוץ לבית. יש כאן שני שוטרים שעומדים בסמוך לכניסה ולא מאשרים למי שלא בתוך הבית להיכנס אליו, אבל לא באנו להתעמת עם כוחות הביטחון אלא לגור בו".
לוינגר מבהיר כי כוחות הביטחון אינם מגבילים את דיירי הבית מלהיכנס ולצאת ממנו ואליו, והוא מוסיף ומפרט את השתלשלותה של הפרשה והנפתולים הבירוקראטיים שהוטלו על הדיירים והרוכשים מעבר למקובל ולנדרש בכל מקום אחר: עמדנו בכל דרישות החוק – שילמנו, במקרה של חברון אנחנו מצלמים כל סכום שעובר מיד ליד, הוכחנו בעלות בפני המשטרה והמינהל והדברים אושרו. מעבר לכך, בחברון הוסיפו סעיף דרקוני של אישור שר ביטחון וגם האישור הזה ניתן.
"היה פה בית שנקנה לפני שבע שנים. עמדנו בכל דרישות החוק – שילמנו, במקרה של חברון אנחנו מצלמים כל סכום שעובר מיד ליד, הוכחנו בעלות בפני המשטרה והמינהל והדברים אושרו. מעבר לכך, בחברון הוסיפו סעיף דרקוני של אישור שר ביטחון וגם האישור הזה ניתן. בוגי חתם על היתר עסקה. לו זה היה בתל אביב או בירושלים כששולמה התמורה מקבלים חזקה ומפתח ואפשר להיכנס. כך היה אמור להיות גם בעסקה הזו".
לדבריו "לפנים משורת הדין לפני כשלוש שנים, כשראינו שהעסק מתמהמה קרוב לארבע שנים, נכנסנו לכאן עם שרים וח"כים של הבית היהודי והליכוד. אמרו שלפנים משורת הדין נצא מהבית עד להשלמת התהליך תוך כמה שבועות לרישום ראשון. יצאנו ופתאום אומרים שלא העברנו את כל המסמכים. אמרנו שהעברנו את כל המסמכים. פנינו לוועדת הערר שהיא הסמכות העליונה של המינהל האזרחי והצגנו את המסמכים וההיתרים. אחרי דיו של קרוב לשנתיים נקבע שכל האישורים הוצגו כנדרש ואין שום סיבה לעכב את תהליך הרישום, וממילא שר הביטחון מתבקש לחתום את החתימה האחרונה ולאפשר מגורי יהודים בבית הזה".
"לאחר שוועדת העררים אמרה שהכול נעשה כחוק ואנחנו רשאים להיכנס, רצינו לעשות זאת בתיאום עם שר הביטחון וציפינו ששר הביטחון מעצמו כשיראה את המסמכים ייאשר את זה. לצערי, במשך מספר שבועות העניין התעכב ולכן החלטנו להקדים אותו ואתמול אחר הצהריים הגענו באור יום כל המשפחות בצורה פשוטה, ונכנסנו כמו בעלי בית ולא כגנבים בלילה", אומר לוינגר ומוסיף כי "בימים אלה שבהם נשפך דם יהודי והממשלה מגלה רפיסות בפני האויבים, אנחנו מאמינים שבניין ארץ ישראל הוא סוג של נחמה, וממילא הממשלה תאשר את החזרה שלנו לבית הזה שנקנה בכסף מלא כמו עוד בתים שנקנו בכסף מלא וגם אליהם נחזור בעזרת ה' בקרוב".
ציפינו ששר הביטחון מעצמו כשיראה את המסמכים ייאשר את זה. לצערי, במשך מספר שבועות העניין התעכב ולכן החלטנו להקדים אותו ואתמול אחר הצהריים הגענו באור יום כל המשפחות בצורה פשוטה, ונכנסנו כמו בעלי בית ולא כגנבים בלילהבמציאות הנוכחית מחדד לוינגר אין עוד כל חובה בחוק להמתין לחתימה או אישור של שר הביטחון או גורם אחר כלשהו. "אחרי שקנית וקיבלת היתר עיסקה אין שום סעיף בחוק שאוסר כניסה לבית".
באשר לעיתוי הכניסה אומר לוינגר כי הפנייה למשרד הביטחון בוצעה מיד כשהתקבלה ההחלטה המאשרת את הליך הקנייה, "תוך כדי כך נכנס העניין של אונסק"ו שאמר שמערת המכפלה הוא אתר פלשתיני, וחשבנו שדווקא מול הטענות האלה והרצון של נתניהו לחזק, זה העיתוי הנכון. אנחנו מצפים שראש הממשלה יעמוד במה שהוא אמר כבר לפני שלוש שנים. ציפינו שיום אחרי שוועדת הערר תקבל את ההחלטה שר הביטחון ייאשר, אבל ראינו שהוא משתהה אז נכנסנו פנימה, אבל בחוק אין שום סעיף שמחייב את החתימה שלו".
להערכתו של לוינגר הפעם הפרשה תגיע לכדי סיום מוצלח. "אני מעריך שהסיפור עומד לפני סיומו וההסדרה תותר והמשפחות שנכנסו יישארו פה לעולמי עד".מפקד חטיבת יהודה אלוף-משנה איציק כהן הוציא היום (רביעי) צו שטח צבאי סגור על בית המכפלה בחברון. אתמול נכנסו כמאה יהודים למבנה הסמוך למערת המכפלה בחברון בטענה כי המבנה נרכש כדין. ראש הממשלה נתניהו הנחה אמש את שר הביטחון אביגדור ליברמן שלא לפנות במהלך הלילה האחרון את המתיישבים מהבית בחברון עד להודעה חדשה.
המבנה נרכש כדין לפני למעלה מחמש שנים אך למרות זאת שר הביטחון דאז, אהוד ברק, יחד עם המנהל האזרחי הורו על פינוי הקונים היהודים מהמבנה. שרים וחברי כנסת מהליכוד והבית היהודי ברכו את המשפחות עם כניסתן לבית וקראו לראש הממשלה נתניהו ולשר הביטחון אביגדור ליברמן לתת למשפחות להשאר בביתן.
השר להגנת הסביבה זאב אלקין אמר ״אני מברך בחום את 15 המשפחות על כניסתן לבית המכפלה בחברון וקורא לראש הממשלה ולשר הביטחון לפעול להשארתן בבית לצמיתות".
שר התיירות יריב לוין קרא לאפשר למתיישבים להישאר במקום, "השערורייה בה יהודים רוכשים בתים כדין ונאסרת עליהם הכניסה אליהם צריכה הייתה להיפסק מזמן. יש לאפשר למתיישבים להישאר בבתים ולעצור אחת ולתמיד את האפליה ואת הפגיעה בזכויותיהם".
שר החקלאות אורי אריאל מסר אמש, "מדובר בהתפתחות חשובה ומשמחת. אני מברך את המשפחות על כניסתן לבית המכפלה, ואין בימים אלו תשובה ציונית הולמת מזו. הכניסה לבית מהווה נדבך נוסף בחיזוק החיבור הטבעי של עם ישראל לארצו. בימים האחרונים שבה ירושלים נמצאת תחת הסתה חסרת מעצורים אני שמח שעם ישראל ממשיך להתבסס ולקבוע יתדות בעיר האבות. למרות הקשיים של אותם גורמים המנסים לפגוע בהתיישבות, אנחנו ממשיכים להתחזק ולהתעצם".
חה"כ מיקי זוהר הוסיף, "ארץ ישראל נבנתה על ידי אבותינו ואל לנו לשכוח זאת. המאבק על ארץ ישראל הוא מאבק עיקש ובסופו בעז"ה ננציח את אחיזתנו בכל מרחבי ארץ ישראל לנצח נצחים".תגיות: חברון