-
מפתיע שההצהרה הקצרה שהשמיעה שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי ביום חמישי האחרון כמעט ולא זכתה לאזכור בתקשורת הישראלית. היילי, בעבר מושלת דרום־קרוליינה, יישרה קו באופן מובהק עם מדיניות ממשלת הימין בישראל ותקפה בחריפות את האו"ם ומועצת הביטחון • לסיפור המלא
הממשל החדש בפעולהחב"ד אינפו|כ״ה בשבט ה׳תשע״זאריק גרינשטיין, מידה
מפתיע שההצהרה הקצרה שהשמיעה שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי ביום חמישי האחרון כמעט ולא זכתה לאזכור בתקשורת הישראלית. היילי, בעבר מושלת דרום־קרוליינה, יישרה קו באופן מובהק עם מדיניות ממשלת הימין בישראל ותקפה בחריפות את האו"ם ומועצת הביטחון.
לאחר הדיון הקבוע במועצת הביטחון של האו"ם על המזרח התיכון יצאה היילי אל הכתבים, והבהירה באופן חד־משמעי היכן ממוקם הממשל החדש בנוגע לאו"ם.
"מועצת הביטחון אמורה לדון בדרכים לשמור על השלום והביטחון הבינלאומי", פתחה היילי, והסבירה שהמועצה רחוקה ממילוי תפקידה זה: "אבל בפגישה שלנו על המזרח התיכון, הדיון לא עסק בהתחמשות הלא־חוקית בטילים של חיזבאללה בלבנון; הוא לא עסק בנשק והמימון שאיראן מעניקה לטרוריסטים; הוא לא עסק בדרכים להביס את דאעש; הוא לא עסק באופן שבו נטיל על בשאר אל־אסד אחריות לטבח של מאות אלפי אזרחים; לא – במקום זאת, הפגישה התמקדה בביקורת על ישראל, הדמוקרטיה האמתית היחידה במזרח התיכון".
"אני אמנם חדשה כאן, אבל אני מבינה שכך פועלת המועצה חודש אחר חודש, במשך עשורים", המשיכה היילי, והבהירה שהדברים עומדים להשתנות. "אני כאן כדי לומר כי מכאן והלאה ארה"ב לא תעלים עין מכך. אני כאן כדי להדגיש את התמיכה הבלתי מתפשרת של ארה"ב בישראל. אני כאן כדי להדגיש שארה"ב נחושה לעמוד בפני ההטיה האנטי־ישראלית של האו"ם. לעולם לא נחזור על הטעות האיומה של החלטה 2334, ונרשה החלטת גינוי חד־צדדית של מועצת הביטחון נגד ישראל. במקום זאת, נדחף לפעולה נגד האיומים האמתיים במזרח התיכון".
לדברי היילי, אף שהנשיא טראמפ תומך בשלום, התנהלות האו"ם היא שמרחיקה אותו. "ההחלטות המוטות והמקוממות של מועצת הביטחון והעצרת הכללית רק מקשות על השגת השלום, בכך שהן מרחיקות אחד מן הצדדים משולחן המשא ומתן. באופן מדהים, למחלקה ליחסים פוליטיים של האו"ם יש מחלקה שלמה שמוקדשת לענייני הפלסטינים, דמיינו לעצמכם. אין מחלקה שמוקדשת לשיגור טילים לא חוקי בצפון קוריאה; אין מחלקה שמוקדשת למדינה המובילה במימון טרור – איראן".
"הדעות הקדומות כלפי העניין הישראלי־פלסטיני אינן תורמות לשלום, והן מבטאות ניתוק מוחלט מהעולם שסביבנו. הסטנדרט הכפול עוצר נשימה", הבהירה השגרירה, והדגימה את טענתה: "רק לפני כמה ימים ניסתה ארה"ב, ללא הצלחה, להביא את מועצת הביטחון לגנות התקפת טרור נגד ישראל, שבה הטרוריסט ירה לעבר תחנת אוטובוס שבה המתינו אזרח, ואז דקר אחרים. מועצת הביטחון לא תהסס לגנות התקפה כזו בכל מדינה אחרת, אבל לא בישראל. ההצעה נדחתה, וזה ממש מביש".
להיילי יש חזון לאו"ם אחר: "ישראל מתקיימת באזור שבו אחרים קוראים להשמדתה המוחלטת, ובעולם שבו האנטישמיות נמצאת בעלייה. אלו איומים שעלינו לדון עליהם באו"ם, תוך שאנו מתקדמים לקראת הסכם מקיף שיסיים את הסכסוך הישראלי־פלסטיני".
מחוץ לאו"ם, אמרה היילי, יש גם חדשות טובות: "מקומה של ישראל בעולם משתנה – ישראל בונה קשרים דיפלומטיים חדשים, עוד ועוד מדינות מזהות כמה ישראל תורמת לעולם, הן מכירות בכך שישראל היא מגדלור של יציבות באזור בעייתי ושישראל נמצאת בחזית החדשנות, היזמות והגילויים הטכנולוגיים". לדבריה, הגיע הזמן שגם האו"ם יתאים את עצמו למצב החדש: "ההטיה האנטי־ישראלית בעולם כבר מזמן הייתה צריכה להשתנות. ארה"ב לא תהסס להתבטא נגד ההטיות הללו, ולהגן על חברתנו ובעלת בריתנו ישראל".
הניגוד החד בין עמדת הממשל האמריקני הנוכחי לקודמו ניכר בייחוד בשל הימנעות אובמה מהטלת וטו על החלטה 2334 האנטי־ישראלית במועצת הביטחון של האו"ם, והסנגוריה שלימדה עליו שגרירת ארה"ב באו"ם דאז, סמנתה פאואר. "לא הצבענו בעד כי אנחנו לא מסכימים עם כל מילה", אמרה אז פאואר, "אבל ההחלטה הזו משקפת את המציאות בשטח ואת מדיניות ארה"ב רבת השנים ולכן לא הטלנו וטו".
ממשל טראמפ מציג שינוי חד ממדיניות זו, ושואף להחזיר את ההגינות והיושר לגוף שמזמן הפך לסמל של צביעות הקהילה הבינלאומית ושיח זכויות האדם.
תגיות: ראשי
וידאו-
ArrayArrayArrayArrayArrayחדשות חמות
-
הבבא סאלי והרבי מליובאוויטש • סקירה מרתקת
-
לרגל ההילולא: הצצה בלעדית לחדר הבבא-סאלי • ארכיון
-
לאחר 484 ימים בשבי: קית' סיגל, עופר קלדרון וירדן ביבס בישראל
-
שבת צ"ה: למעלה מ-500 חיילים במסדר עוצמתי בשבת השניה
מוזיקה-
ArrayArrayArrayArrayArrayבחירת העורךגאולה ומשיחמגזין
-
כתבה שחיפשתי תודה על הביאור והתוכן
וזה בדיוק בשבוע פרשת משפטים, שהרבי דיבר בשנת תשנ"ב על האו"ם