ערוץ 7
כוחות משטרה גדולים סיימו בצהריים (חמישי) פינוי קשה בבית הכנסת שבעמונה והוציאו מהמקום את עשרות הצעירים שהתבצרו במקום.
תהליך הפינוי ארך זמן רב והיה מורכב. פריצת הדלתות והחלונות נעשתה בסיוע צוותי כיבוי שהוזעקו למקום. במשטרה חוששים מאלימות קשה במהלך פינוי בית הכנסת, ולאור זאת ניהלו עד לרגע האחרון משא ומתן על הליך הפינוי עם יו"ר מטה עמונה, אביחי בוארון.
בזמן שבו השוטרים פינו את המתרסים והמחסומים שהוקמו בכניסה. עשן יצא מהכניסה לבית הכנסת, בעקבות מטף שנפתח לעבר השוטרים.
במשטרה מדווחים על 17 שוטרים שנפצעו באורח קל במהלך הפינוי. בארגון 'חוננו' מדווחים על כעשרים מהמתבצרים שנפצעו אף הם במהלך הפינוי הקשה.
מוקדם יותר הבוקר הסתיים פינוי המבנה הסמוך לבית הכנסת בו התבצרו פעילים נוספים.
נזכיר כי במהלך הלילה השלימו כוחות המשטרה את פינוי בתי הישוב עמונה מלבד בית הכנסת ומבנה נוסף.
עד כה נעצרו 12 מפגינים בעמונה. הם נחשדו בהפרת צו אלוף, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ותקיפת שוטרים. חלק מהעצורים כבר שוחררו בערבות, והורחקו לחמישה ימים משטח היישוב.
אתמול (רביעי) החליטו שופטי בג"ץ סלים ג'ובראן ויורם דנציגר לבטל את מתווה עמונה שסוכם בין תושבי עמונה לממשלה. ההחלטה התקבלה בדעת רוב נגד דעתו החולקת של השופט ניל הנדל.
בכך קיבלו השופטים את עתירת ארגון ארגון השמאל הקיצוני 'יש דין' שהוגשה בשם פלסטינים הטוענים לבעלות על הקרקע שאמורה הייתה לשמש לפיתרון נכסי נפקדים. ההחלטה התפרסמה ללא נימוקי השופטים.
ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) אמר בתגובה, "בג"ץ שאת הרכבו הפוליטי קובעת היושבת ראש מרים נאור, מנע הסדרה שיכלה להקל על העוול. אל דאגה. אנחנו לא רק נתפלל 'השיבה שופטינו כבראשונה והסר ממנו יגון ואנחה', אלא גם נפעל בכל דרך לרסן את הדיקטטורה של בג"ץ, בית המשפט הגבוה לעוול, ולהשיב את הדמוקרטיה למדינת ישראל."
השר נפתלי בנט הגיב כי "לאור דחיית מתווה עמונה בבג״ץ יש לאשר בממשלה הקמת ישוב חדש לתושבי עמונה. זאת תהיה תשובה ציונית הולמת, ועלינו לבצעה בהקדם".
יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן הגיב להחלטת בג"ץ, "הערב 'האקטיביזם השיפוטי' הפך לדווקאביזם שיפוטי. בג"צ היה צריך לתת גיבוי ליועמ"ש והמערכת המשפטית".
יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי אמרה בתגובה, "ארגוני השמאל הקיצוני עושים שימוש במערכת המשפט כדי לקדם מטרות פוליטיות.
סוגיית עמונה לא הייתה סוגיה משפטית כי אם פוליטית מדינית ובית המשפט לא היה אמור להיות צד בעניין. שיטת ההתנהלות של ארגוני השמאל הקיצוני מחזקת את הצורך להמשיך ולקדם חקיקה נגדם".