שבוע ימים עבר מאז הסתיים באופן רשמי השלב הראשון בתחרות החיבורים בנושאי חסידות ותרגומם לפתרונות אתגרי הדור ובעיות השעה, ועבודת הסינון רק החלה. מאות של חיבורים מרתקים, מאמרי הגות ומחשבה המובילים למתווה מעשי בפתרון בעיות מורכבות, מונחים לפתחם של חבר השופטים, בכירי המשפיעים וההוגים החשובים בתורת החסידות.
הגילאים של כותבי החיבורים נעים בין גילאי העשרה לשנות התשעים… אנשים ונשים בעלי רקע שונה, שפה שונה וסגנון חשיבה וכתיבה שונה. כולם העמיקו בחודשים האחרונים בתורת החסידות, ודלו מתוכה פנינים יקרים, מלטשים אותם מכל פינה ומאירים אותה באור יקרות, לאסוקי חסידותא אליבא דמעשה בפועל.
בעוד אבק התהילה סביב הזוכים המאושרים בתחרות ישקע, ההשפעה מרחיקת הלכת של אתגר החיבורים בנושאי חסידות תמשיך במלוא עוזה. על פי הדיווחים המתקבלים ללא הרף בשולחן המערכת, התחרות הכניסה רוח מיוחדת של לימוד ועיון, ניתוח מחשבתי ושאיפה לחיות את המאמר או השיחה בצורה אישית ומעשית, בהיכלי הישיבות ובחדרי התיכונים והסמינרים של חב"ד ליובאוויטש ברחבי תבל.
מנהלי המוסדות, הרמ"ים והמשפיעים מספרים כיצד התלמידים והתלמידות הפנימו בצורה מוחשית, עד כמה תורת רבותינו נשיאינו אינה תורה רעיונית גרידא אלא מכשיר רב עוצמה לשינוי מהותי של העולם הפנימי של כל איש ואישה, מרובד המחשבה האישית עד לדרכי המעשה בכל תחום בחיי היום יום.
א' מתלמידי הישיבה במנצ'סטר מספר כי בלילה האחרון לתחרות, נשארו רבים ערים בכדי להשלים את כתיבת וניסוח החיבור אותו שלחו למערכת.
הרב יעקב ווגנר, מג"ש בישיבת 'תפארת בחורים' במוריסטאון משתף ומתאר את התכונה ששררה בין התלמידים הבוגרים, בעלי רקע אקדמאי שהתנצחו בלהט בסוגיות עמוקות בחסידות. במקום לערוך מבחן על המאמר הנלמד, הוא עודד את התלמידים להתנסות בכתיבת חיבור בנושא. "מעיון בחומרים ששלחו לאתגר, נדהמתי לגלות עד כמה הם התחברו לתוכן הנלמד בצורה פנימית" הוא אומר.
גם בסמינר חיה מושקא שעל יד 'מכון אלטע' בצפת, עודד המנהל הרב רוזנפלד את התלמידות ליטול חלק באתגר, ולכתוב חיבורים סביב המושגים שלמדו בשיעורי החסידות הקבועים בסמינר. התלמידות ניגשו בחשק רב והקדישו זמן מרשים לכתיבת חיבורים שונים ומגוונים.
אחת האמהות מספרת כי הכתיבה של החיבור על ידי אחד מבני המשפחה, שינתה את הטון ואת נושאי השיחה סביב השולחן בכל התקופה הזו. "בארוחת הערב או בסעודת השבת, כולנו דיברנו על כך וגילינו שוב ושוב כיצד בכל אספקט בחיים שלנו, הרעיונות הנשגבים של תורת החסידות הופכים למורי דרך וכיוון, וכל אחד הדגים בתורו איך חסידות השפיעה על אורח חייו. יותר ויותר חיפשנו וגם מצאנו את הרלוונטיות של המסרים במאמרים ובשיחות של הרבי, בחיים הגשמיים. ההתבוננות בזה, הביאה לשינויים גם אצלנו כהורים בחיי הנישואין, וגם אצל הילדים בתשומת הלב ללימודים ולמעשים שלהם בזמנם הפנוי".
***
מנהל המרכז לחיים של משמעות, ומי שמלווה את פרויקט "החיים שלי" שיזם זו השנה השניה את האתגר המיוחד, הרב סימון ג'ייקובסון מוסר: זו חוויה של ממש לראות את ההיקף של החיבורים, המגיעים מרבדים שונים בציבור שלנו. ומרגש עוד יותר לראות את הלהט בה עוסקים הצעירים בנושאים אלו, צעירים שיהפכו למנהיגי המחר. אנו בהנהלת הארגון מאחלים הצלחה לכל אחד ואחת ממשתפי התחרות, ומדגישים כי ללא קשר לזהותם של אלו שיגיעו לראש הטבלה ויקבלו את מלגות הפרסים הגבוהים, מבחינתנו כל המשתתפים הם הזוכים האמיתיים. שזכו ללמוד ולהעמיק, להתאחד ולהתחבר עם תורת החסידות בצורה ייחודית זו.
רבותינו נשיאינו, שהקדישו את חייהם ותמצית דמיהם להעשיר את העולם הרוחני והפנימי של כל אחד מאתנו בתורת החסידות, בשפע של מאמרים, שיחות וכיו"ב, בוודאי רווים נחת רוח רב, לראות המון עם שמשקיע אנרגיה חיובית כזו וניצול הכשרונות בכדי ללמוד את תורתם ולמצוא את הדרך ליישם את הדברים בצורה המעשית ביותר".
מאות החיבורים, מוגשים בימים אלה לחברי וועדת השיפוט (כאשר שם המחבר לא נמסר, כמו גם גילו ושאר פרטים מזהים), שלומדים ומנתחים את האספקטים השונים בחיבור, על פי הקריטריונים שפורסמו לציבור בתחילת התחרות.
ההכרזה על הזוכים בתחרות תתקיים ביום ראשון ב' ניסן ה'תשע"ו, ה-10 באפריל 2016. החיבור שיגיע למקום הראשון, על ידי קבלת הניקוד הגבוה ביותר בידי חבר השופטים, יזכה את מחברו במלגה של 10,000 דולרים. החיבור שיגיע למקום השני יקבל 3,600 דולרים, והחיבור השלישי 1,000 דולרים.
לקבלת מידע נוסף ניתן לבקר באתר התחרות: http://www.meaningfullife.com/hebrewcontest/