דיווחים מרנינים מגיעים מכל קצווי תבל על מראות משובבי לב, תלמידי התמימים שמשקיעים את זמנם הפנוי בלימוד תורתם של רבותינו נשיאינו בהעמקה, אברכים שנשארים שעה ארוכה לאחר סיום התפילה בבית הכנסת או בבית המדרש ומתפלפלים בלהט בסוגיא סבוכה המבוארת ב'המשך' נודע, בנות סמינר או נשים צעירות שעורכות סיכומים של מאמרי חסידות, וכן הלאה.
אנ"ש חסידי חב"ד, ולומדי תורת החסידות בכלל, מבוגרים וצעירים כאחד, שקועים בימים אלו בכתיבה ועריכה של חיבורים מיוחדים המבוססים על רעיונות מתורת החסידות, ומתרגמים את העומק הרעיוני והסוד האלוקי לכדי מתווה בהיר לחיי היום יום של כל אדם באשר הוא, בהתאם מלא לשנת ה'תשע"ז. בין החיבורים הרבים שכבר הגיעו אל שולחן מערכת "החיים שלי", ניתן למצוא תלמידי ישיבה צעירים או סטודנטים באקדמיה, בעלי משפחות ואנשי עסקים, אנשי חינוך ומנהיגי קהילות, רבנים ושלוחים וכיו"ב.
בהנהלת הארגון מבקשים להזכיר כי נותר שבוע ימים בלבד להגשת החיבורים. ומזרזים את כל אלו שכבר רשמו לעצמם את הבסיס לחיבור האישי, לערוך אותו כראוי ע"מ לשלחו לפני המועד הקבוע לגמר התחרות, יום ראשון ל' שבט עד השעה 23:59 לפי שעון ניו יורק.
*
על מנת להקל את האפשרות לכל אחד ואחת להשתתף בתחרות זו, אנו מגישים 10 טיפים על בסיס הנסיון שנצבר במערכת מהשנה הקודמת, בה הושק אתגר החיבורים בחסידות בפעם הראשונה, ועל בסיס החוויה האישית של המתמודדים בתחרות בשנה האחרונה כולל מהזווית של חברי ועדת השיפוט. יש לזכור שטיפים אלו הם בנוסף לכללים הברורים של התחרות שפורסמו באתר הארגון ובאתרי החדשות השונים:
א. הגישה הכללית בלימוד הראשוני של המאמר, השיחה, ההמשך או הרשימה, צריכה להיות עם הנחה מובנית שהתוכן הזה בא ללמד אותי משהו ברמה המעשית. גם אם בהשקפה ראשונה זה לא נראה אפשרי, אל תוותר, אמץ את המחשבה ומצא מסלול מתאים לעשות זאת.
ב. נסה לחזור וללמוד מאמר מסויים או נושא שכבר למדת פעם בעבר, זה יקל עליך מאשר להתחיל הכל מהתחלה. עצם הדבר שאתה זוכר את הנושא ההוא מלימודיך בישיבה או במסגרת אחרת, מראה שזה השפיע עליך.
ג. נסה להתחבר באופן אישי לחלק התרגום של הרעיון החסידי. השתדל להביא אתגר שהנך מנסה להתגבר עליו או בעיה אותה אתה רוצה לפתור בחיים שלך (ללא פרטים נוספים). אין דבר שמעורר יותר את חושי הכתיבה, מאשר משהו שאתה חי ומרגיש בעצמך.
ד. אחרי שהרעיון הראשוני נבט במוחך, תן לזה להתבשל בקרבך למשך יממה. ואז תשתף גם חבר או שניים. לאחר ליבון הענין, תעלה על גבי הכתב את הטיוטה הראשונית. הכתיבה תעשה סדר במחשבות ובהגיגים, ואז תוכל להשלים בעריכה ושכתוב לקראת ההגשה של החיבור.
ה. לפני שאתה מתחיל לכתוב את החיבור עצמו, שרטט לעצמך בקוים כלליים את מבנה החיבור. כותרות עיקריות וכותרות משנה, המטרות הסופיות, ציטוטים עיקריים מתוך חומר הבסיס. ואז המשך בכתיבה רהוטה שלב אחרי שלב.
ו. לאחר שסיימת את הכתיבה מבחינתך, תן לעוד זוג עיניים לעבור על זה. חברים או בני משפחה. ללא ספק ההערות המועילות שלהם יעזרו לך לשפר את החיבור קודם הגשתו.
ז. עצה שימושית מאוד: אל תהסס, טול את העט בידך והתחל לכתוב על הנייר, או גש למקלדת והתחל למלאות שורות בקובץ. גם אם אתה לא בטוח עדיין לגבי התוצאה, התגבר על ההיסוס הראשוני בעצם המעשה של התחלת הכתיבה. תמיד תוכל לערוך, לשנות, לשכתב. אבל רק אם התחלת.
ח. גורם חיוני מאוד להצלחת הכתיבה של החיבור הוא השקט הסביבתי. בחר לעצמך מקום שקט, הרחק משאון והמולה. השתדל עד כמה שאפשר לא להסיח את הדעת בעת הכתיבה. למשל, כבה את מכשיר הטלפון והנח אותו בחדר סמוך או הפקד אותו אצל מישהו.
ט. זקוק לקצת השראה? כיוון דרך? מצא זמן בכדי לצפות באחד מתוכניות "החיים שלי" המשודרים מידי יום ראשון, או לחילופין הקדש זמן לקריאה של חיבורים שונים שהגיעו לקו הגמר בתחרות הקודמת. תזכורת: חל איסור להעתיק רעיון או חלק מחיבור שכבר הוגש בשנה שעברה. החיבור צריך להיות מקורי, אישי, וכתוב בפעם הראשונה.
י. זכור אל תשכח! הטעם המתוק של ניצחון בתחרות וקבלת המלגה בסך 10,000 $ הוא בהחלט גורם מעורר מוטיבציה להשתתף בתחרות, אבל אסור לשכוח כי המטרה האמיתית היא עצם הלימוד וההעמקה בתורת החסידות, והיכולת לתרגם אותה לשפת עכשווית תואמת את התקופה ואתגרי השעה. חווית הלמידה היא ההנאה האמיתית והפרס המובטח.