לכבוד ח"י אלול התאספו תושבי גני יוחנן להתוועדות מיוחדת במינה, עם הרב אברהם חזן – שליח הרבי בלוד, ששיתף את התושבים בסיפור חייו הסוערים במסירות נפש במוסקווה הקומוניסטית. במהלך ההתוועדות נערכה הדפסת התניא בבית חב"ד החדש, לאחר סגירת מעגל מופלאה של אחת ממשפחות הישוב.
וכך מספר השליח הרב אברהם יצחק פרודנשטסקי:
"התרומה של עלות הדפסה הגיעה בעקבות מה שהתחיל בכלל כטעות.
הכל התחיל כשאני מתיישב לתומי לידו בהתוועדות בבית כנסת חב"ד מזכרת בתיה לפני כשנה ולפתע הוא פונה אלי ומספר כי כבר כמה שנים הוא לומד מספר תניא שהודפס בגני יוחנן..
רגע!! אני מיד מקשה הרי אני מכיר את כל מי שקיבל את הכרכים שהודפסו ואותך אני לא מכיר..?
"שמי ליאור פרקש ומצאתי את הכרך בספריה של אבא שלי יוסי פרקש", הוא ענה.
ואז נזכרתי…
הכל התחיל בערב פסח תשס"ט. הרב אריה גרינברג שליט"א שליח הרבי במזכרת בתיה הביא אותי לראשונה למושב גני יוחנן כשהמשימה היא לבקש מכל משפחה במושב תרומה שתסייע במימון כריכה עבה ומכובדת לתניא שהודפס בח"י אלול תשס"ח על ידי משפחת ליסון בבית הכנסת שבגני יוחנן.
לא הכרתי את המושב וכך נכנסתי באחד השבילים ודפקתי בבית. המארח כיבד אותי והכניס אותי פנימה כשמיד הצעתי לו לתרום להדפסת התניא הוא הסכים בשמחה, אך שאל הרי אני גר בכלל במזכרת בתיה והתניא הודפס בגני יוחנן?!
חשתי חוסר נעימות מהטעות שלי שגרמה לי לחזור חזרה למזכרת בתיה מבלי לשים לב לכך… הוא הרגיע אותי מיד נתן תרומתו ואכן אחרי ביצוע הכריכות חזרתי לביתו עם התניא, תוך שהוא אומר לי כי הוא ישים אותו על המדף כיוון שהוא לא משתמש בספרים כאלו ביום יום.
לפתע אני מבין, כי בעצם מי שיושב לידי בהתוועדות הוא בנו של מי שלמרות הטעות תרם לי והכניס את התניא לביתו.
הקשבתי לו והוא החל לספר לי כי הוא גדל בבית שאינו דתי ורק אחרי הצבא החל בתהליך תשובה פנימי ואת ספר התניא הכיר כחלק מתהליך זה.
מה שמח לראות את ספר התניא מונח במדף של אביו, מה שגרם לו להתחיל ללמוד ממנו מידי יום, עד כי חזר בתשובה שלימה ונהיה לחסיד מן המנין שגר בישוב יתיר ומשפיע שם את תורת חב"ד לתושבים.
לפני כחצי שנה אביו יוסף ע"ה נפטר באופן פתאומי. לוויתי את המשפחה ברגעים קשים אלו וכך לאחר שיחה ביננו נולדה החלטה אמיצה של ליאור, הבן היקר, לסגור מעגל ולתרום הדפסת מהדורת תניא לעילוי נשמת אביו בח"י אלול הקרוב בבית חב"ד החדש בגני יוחנן.
אין ספק כי אירוע זה יחרט בליבם של התושבים שלא הפסיקו להודות על כל פעילות הבית חב"ד במושב.
צילום: מאיר אלפסי.