בכל שבוע יוצאים אברכים חסידיים לשכונות חרדיות ומפיצים את גליונות 'אחרית הימים'. כהערכה על פועלם, מתכוון ארגון 'יפוצו מעיינותיך' לערוך הגרלה מידי תקופה בין כל השותפים במערך החלוקה, שנותנים מזמנם הפרטי להפצת המעיינות בפעילות הארגון. הפעם, בתרומת הנגר החסידי ר' יי"צ פרידמן – תיערך הגרלה על ספריית קודש מעץ סנדוויץ' בנגרות אישית, בשווי של כ-1,000₪.
***
ארגון יפוצו מזמין אברכים נוספים הגרים בשכנות לחסידי פולין להיות שותפים במערך החלוקה – ניתן לצור קשר בטל' 0585770285 .
להשתתפות בהיקף הפעולות העצום שלנו הכולל עשרות אלפי גליונות 'אחרית הימים' לצד ארגון התוועדויות ושיעורים – לחץ כאן
***
סיפורים מהפעילות:
מחלון הרכב
הרכב נסע לאיטו במורד הרחוב, הסממנים היו בולטים, כולם יודעים בדיוק מאיפה הוא הגיע, לתמימים שמאיישים את הרכב הייתה סיבה טובה להתעניין מה מביא אברך או לייתר דיוק מי שנראה כאחד מהדמויות המרשימות בקהילתו לרדוף כך אחרי רכבם. הדגלים שהתנופפו מחלונות הרכב הוסיפו נופך לסימן השאלה. זקנו המרשים ומבע עיניו החוקרות, נתנו לתמימים להבחין שהם כעת שותפים בתגלית מרתקת.
התמימים היוצאים למבצעי הפצת המעיינות 'יפוצו', מורגלים באפיזודות 'שגרתיות', ואכן, גם הפעם הם היו עדים לחום והקרבה שישנה לחסידי פולין כלפי הפעילות הנפלאה.
מידי שבוע הם מחלקים את גליונות 'אחרית הימים', לפעמים, נוספים אל הגליון הקבוע ומוכר והאהוב גם 'מוספים' שונים או חוברות. בדרכם הם כמעט ולא פוגשים אנשים ברחובות, ישנם למדנים שמנצלים את השקט הלילי ללימוד מעמיק בבתי המדרש, הנהנים משיחה של 'עיון' בצד התורני של הגאולה במשנת חסידי חב"ד.
כשאותו יהודי הגיע אל הבחורים, ניגש אל חלון הרכב, הכניס את ידו והעניק לחיצת יד איתנה לבחור שישב בתוך הרכב ואמר ברגש בלשון הקודש מתובלת באידיש: "רציתי לומר לכם תודה גדולה.. אני רואה את הפלייג'ס של המשיח מעל הרכב ואני מבין שאתם אלו שמחלקים את ה'אחרית הימים' בכל שבוע, "דאס איז ממש א מחייא נפשות…" הוא לא יכול היה להירגע והמשיך בלהט וסיפר שבכל שבוע הוא לומד מ'אחרית', פעמים ויש מי שזה מפריע לו בבית המדרש בו הוא מתפלל, אבל 'אל יבוש מפני המלעיגים' ואם בבית הכנסת שלו אין גליונות הוא מחפש בבתי כנסת אחרים. נפרדנו ממנו לא לפני שהוא חזר על רעיון ש'תפס' אותו המתאים לדברים שאמר האדמו"ר אצלם…
אין זה פלא, כשחורשים וזורעים – צומח. שבוע אחרי שבוע, גם בגשמים עזים וגם כשלמחרת יש מה לעשות, יוצאים צוותות לריכוזים של חסידי פולין תוך התמסרות ראויה לציון להפיץ את המעיינות ולפרסם משיח. הפעילות האינטנסיבית נמשכת כבר 5 שנים וכבר ניתן לראות תוצאות. אנשים מכירים ויודעים את החומר של 'יפוצו' ומעוניינים בו.
זורע וקוצר
די בהצצה קלה ברשימת מקומות ההפצה הקבועים בכדי להגיע להבנה הברורה שקיימת כאן התמסרות שאין לה אח ורע.
חלק ממקומות הפעילות:
ערים בארץ: ירושלים, רמות ירושלים, ירושלים – רוממה, ביתר עילית, בית שמש, קוממיות, קריית גת, אשדוד, רחובות, ב"ב, אופקים, מודיעין עילית, פ"ת, אלעד, רשל"צ, נתניה, חיפה, קרית אתה, צפת, חצור הגלילית, נצרת עילית. ערים בחו"ל: בארא פארק, פלאטבוש, מאנסי, ווילאמסבורג, מונרו ועוד היד נטויה…
וכמובן שישנם עוד מקומות אליהם מגיעים לפי היכולת.
כוחו של 'טרמפ'
"באחת הפעמים שנסענו", מספר אחד מהצוות הנוסע מידי שבוע לעיירה מרוחקת, "עצר אותנו בחור צעיר, כנראה חזר מהישיבה לשבת, וביקש 'טרמפ'. התברר שאנחנו יכולים לסייע לו, אך לא אנחנו ולא הוא ידענו עד כמה. הוא עלה לרכב והחלה שיחה ערה על המשמעות של חיי היהודי. הבחור היה טרוד וחיפש תוכן עמוק לקיום התורה ומצוות. הפתענו אותו בלימוד משותף ברכב של הסוגיה המרכזית בספר ה'תניא קדישא' – נפש האלוקית ונפש הבהמית. הוא די הופתע ונראה היה שלזה הוא ציפה. הוא יצא מרוגש ולא הפסיק להתעניין, הקשר איתו ועם עוד עשרות נמשך."
"במקרה אחר, יהודי שרק למד בגליונות אותם אנו מחלקים, הרים טלפון למס' הטלפון שמופיע בגב הגליון 'אחרית הימים' וביקש ספרי ביאור על התניא, את ספר תניא הוא מצא מוטמן בבית (כנראה שיש עוד מי שלומד בו) אך הוא ביקש ביאור. ב"ה קיבל את הספרים הנפלאים 'פניני התניא'."
אתגר לצוות
"לפעמים זה גם מאתגר", מספר א' התמימים: "באחת הפעמים הגיע צוות לבית כנסת מרוחק, כפי הנראה לא הגיעו אליו בפעמים קודמות וכשנכנסו ראו קהל גדול של אברכים יושבים ולומדים -'משמר'. יש יהודים שנוהגים לנצל את ליל שישי כולו לימוד ועיון בתורה. הצוות הניחו את הגליונות הטריים שזה עתה הביאו מבית הדפוס באולם בית המדרש והתכוונו לצאת, אך מישהו מנע זאת מהם וקרא להם לחזור שוב אל תוך בית המדרש."
פתאום העיניים היו מופנות אליהם והוא, כאילו בשם כלל הנוכחים ביקש 'לראות את כוחם' ב'נגלה'. הוא פתח את הגמרא שלפניו בעמוד כלשהו והחל להרצות ולהקשות, התמימים שבצוות בהשגחה פרטית שלטו בחומר שנלמד שם, כנראה ממש לאחרונה הם למדו אותו, והם השיבו בהסברת ה'שקלא וטריא' כפי שהם הבינו אותו. לאחר הלימוד וה'כבוד ליובאוויטש' והמחמאות שהיו שם, ביקשו הלומדים שיאמרו התמימים 'מה יש להם לומר' – התמימים כמובן חזרו על רעיון בגאולה ומשיח מהרבי מלך המשיח, ומאז בכל שבוע יש עשר דקות של שיעור גאולה ומשיח באותו בית מדרש כבר כמה שבועות."!