הרב מני ששון, מגזין בית משיח
בימים אלו, בהם מציינים 30 שנה להופעת המגזין היקר שבידינו, צפות ועולות להן הנקודות העיקריות שהובאו לקדמת הבמה החב״דית בזכות מגזין ״בית משיח״ שעמד בפרץ הרוחות הנושבות.
ניתן לציין את הרוח העיקשת סביב הכרזת הקודש ״יחי אדוננו״ והשליחות היחידה שנותרה – ״קבלת פני משיח צדקנו״, וניתן לציין את העיסוק הכללי במבצע ׳משיח׳ שתודלק בעקביות ובמסירות באמצעות העיתון, גם בזמנים בהם התקהו החושים סביב התפקיד העיקרי של החסידים בדור השביעי.
אך מבין שלל נקודות הזכות של ״בית משיח״ – אשר רבים הם ומפני קוצר היריעה אי אפשר לפורטם – ניצבת ועומדת בראש הרשימה התנועה של ״אחזתיו ולא ארפנו״ כלפי מקום השראת השכינה בזמן הגלות, ד׳ אמותיו הקדושות של נשיא דורנו – ״770-בית משיח״.
בעיצומם של רגעי הערפול לאחר ג׳ תמוז, בהם הכל אמרו ״להיכן נבוא ונלך, להיכן נבוא ונלך״, כאשר התהיות אודות המקום ״בו יתגלה מקדש העתיד״ הלכו והתעצמו – הופיע לו עיתון דק בן 6 עמודים שהביע בפני כולם את נקודת האמונה עלי כתב: ״בית משיח״.
הכותרת החדשה ״בית משיח״ בצירוף יומנו של אחד התמימים מהנעשה ב-770 הפיחה את רוח החיות והאמונה הפנימית של כל החסידים בכך ש-770 הוא ״בית חיינו״ הוא ״בית משיח״, הוא הוא ״מקום השראת השכינה בזמן הגלות״ ו״מקום המקדש גופיה דלעתיד״, והוא מקומו הנצחי של הרבי מלך המשיח עד לרגע ״בו יתגלה מקדש העתיד ומשם ישוב לירושלים״.
הרבה מהקוראים – בעיקר הצעירים שבחבורה – לא מבינים את פשר הנכתב: הרי פשוט וברור ש-770 הוא כל חיינו, זהו מקומו של מלך המשיח, משם תתחיל הגאולה. כל חסיד נוסע ל-770 לפחות פעם בשנה, וזוהי פסגת חלומותיו של כל ילד חב״די, זה הרי דבר הפשוט?
אך אולי כאן המקום, לאחר 30 שנה, לומר ״טיבותא לשקייה״ – למערכת העיתון שקמה על שני רגליה היציבות כחודש לאחר ג׳ תמוז, והיוותה יתד נאמן ושופר כשר לדבריו הברורים של ה״חמרא למריה״ בקונטרס בית רבינו שבבבל אודות קדושתו ונצחיותו של 770-בית משיח.
אותה כותרת זעקנית שהוצבה בצומת המבלבלת על גבי שער העיתון – ״בית משיח״! עם התוכן ׳יומנו של תמים׳ מהנעשה ב-770, הן הם שהביאו בכנפיהן את אחדות הדעים והרוח המשותפת לכלל החסידים אז והיום: 770 – הוא מקומו של מלך המשיח ומשם תתחיל ההתגלות המושלמת, ולשם פנינו מועדות.
הוא המצפן שכיוון אותנו ביער הסבוך לבקשתו של הרבי מלך המשיח (שיחת י״ב תמוז תש״י) ש״אלו שבאים לכאן, לד׳ הכתלים של הרבי, צריכים לידע שעיקר קביעותם הוא כאן, בד׳ הכתלים של הרבי, אלא שלפי שעה נוסעים מכאן״.
ואכן, זוהי מטרתו הראשונית של הגיליון שבידיכם, אשר כשמו כן הוא – ״בית משיח״ על שם ביתו ומקומו של מלך המשיח, בית חיינו-770. וכפי שנכתב באותיות ספוגות באמונה ב׳פתח הגליון׳ לעיתון הראשון של בית משיח שיצא לאור לקראת שבת פרשת עקב תשנ״ד:
״קשה אמנם הכתיבה בעת כזו, בפרט כתיבת יומן . . אמנם ברור לנו, שכל אותם הענינים שאמר כ״ק אדמו״ר מה״מ בנוגע לחדרו של הרבי הקודם ובנוגע לבית המדרש בו התפלל וכו׳, קיימים גם כעת בנוגע לרבי מלך המשיח. במיוחד חשוב הדבר האם נזכור את הקונטרס המיוחד ״בית רבינו שבבבל״, בו מסביר בבירור את המעלה המיוחדת של בית חיינו, אשר זהו ״בית משיח״ וכו׳, שמכל זה נראה בברור שרצונו הק׳ הוא שבית זה ימשיך ויהווה את המרכז של כל חסידיו ומוקשריו, וממנו תמשיך הפצת היהדות והחסידות, עד אשר בו יתגלה בית המקדש השלישי, בגאולה האמיתית והשלימה. אי לכך, החלטנו להוציא לאור יומן זה, יומן ״בית חיינו״, כדי להמשיך ולחזק את הקשר של כל חסיד עם בית משיח, שהוא המקום היחיד המאחד את כולנו גם ברגע זה״.
*
אמנם מגזין ׳בית משיח׳ התרחב והשתדרג פלאים מאז הוצאת הגיליון הראשון, לעיתון חסידי גדוש בתכנים מרתקים וסוחפים, עם כתבות נרחבות וסיקורים מעוררים, אך את נקודת התיכון לא ניתן לשכוח: 770-בית משיח.
המסר הבסיסי הזה ממשיך לעבור כיום בצורה חיה ומעוררת במדור ׳יומנו של תמים׳ המתפרסם בגיליון זה מידי שבוע, המשמש כעדות חיה לחיותו ועכשיוותו של 770 ואיש האלוקים השוכן בתוכו, וכאבן שואבת להגעת אלפי החסידים לד׳ אמות קדושות אלו, בהם יתגלה הרבי שליט״א משיח צדקנו.
בשבוע האחרון אף נוכחתי לגלות אשר ׳יומנו של תמים׳ מהווה מגדלור אף לציבור הרחב, כאשר פגשתי בבן משפחתי – רב מכובד בירושלים – שגילה בפני את הנאתו הרבה מקריאת היומן מימי הקורונה (אותו קיבל כתשורה מחתונתי).
לשאלתי הפשוטה ״הרי מדובר ביומן פנים-חב״די, כיצד התחברת לנכתב?״, הוא הגיב ״רואים שם ש״נצח ישראל לא ישקר״, נהניתי מזה מאוד״.
כן, נצח ישראל לא ישקר, ׳בית משיח׳ דואג לכך.
שער הגליון הראשון: