-
אתר חב"ד אינפו, בשיתוף מגזין "דרך המלך", שמחים גם השבוע להגיש את המדור "אורחים לשולחן שבת". במסגרת המדור גולשי האתר "יתארחו" אצל משפחות אנ"ש ו"יציצו" לשולחנות השבת, יכירו מנהגים שונים ויקחו רעיונות לחיקוי. והשבת: מתארחים אצל משפחת הרב יוסף הכט, שליח הרבי מלך המשיח, חבר בית דין רבני חב"ד ורב העיר אילת • לקריאה
chabadinfo editor|ד׳ בשבט ה׳תשע״ואתר חב"ד אינפו, בשיתוף מגזין "דרך המלך", שמחים גם השבוע להגיש את המדור "אורחים לשולחן שבת". במסגרת המדור גולשי האתר "יתארחו" אצל משפחות אנ"ש ו"יציצו" לשולחנות השבת, יכירו מנהגים שונים ויקחו רעיונות לחיקוי.
והשבת: מתארחים אצל משפחת הרב יוסף הכט, שליח הרבי מלך המשיח, חבר בית דין רבני חב"ד ורב העיר אילת.
רָאָה פָנָיו מְאִירִים, בְּשִׁבְתּוֹ עִם חֲבֵרִים. האורחים מורכבים מקהל רחב ומגוון, החל ממקורבים מקומיים ועד מטיילים ותיירים מכל רחבי העולם. מגיעים גם סטודנטים, בחורי ישיבה חסידיים וליטאים. כל גווני הקשת היהודית נמצאים באילת, וממילא בשולחן השבת שלנו. הרבה מגיעים גם דרך בתי חב"ד שבעיר (כרגע ישנם שני בתי חב"ד באילת והשלישי בדרך). ולפעמים, ישנם אנשים שמתקשרים לרב העיר, בכדי לברר איפה אפשר להתארח בשבת, והתשובה היא: אצלנו בבית. מגיעים גם נערים מ'תגלית', צעירים שמגיעים מחו"ל לעבוד בארץ. בקיצור, אין שבת דומה לחברתה. הגיעו אלינו פעם שני בחורים ליטאים שהשתתפו בפרויקט לימוד התניא שמתקיים בישיבות רבות. הם הגיעו דרך מארגני הפרויקט ובעקבות הביקור הזה, נפתח להם צוהר חדש בחיים…
וְהִכְרִית אֶת כָּל הַקּוֹצִים וְהִצִּיל הַלְּחוּצִים. התנועה של מבקרים שמגיעים אל העיר אילת, בלתי פוסקת, ואין ספור אנשים עוברים דרך 'התחנה החסידית' בבית משפחת הרב הכט. "לפני פסח, התקשרה מישהי שקבלה את מספר הטלפון שלנו, מהבית חב"ד במקום מגורה. היא הקימה לה אוהל על החוף, מצוידת באוכל, ועם רצון להתנתק. אבל משהו בער בה, היא הרגישה שהיא חייבת משהו יהודי, ביתי, שיזכיר לה שבעצם היום חג הפסח".
טִהֵר אֶת עִיר טְבֶרְיָה, עָשָׂה אוֹתָהּ נְקִיָּה. פעם הגיעו אל שולחן השבת שלנו, זוג צעיר מחסידי גור. הוא סיפר שהוא לא הביא אתו את הספודיק, מחשש שמא הוא יבלוט מדי וייראה מוזר ב'עיר החטאים'. הוא סיפר בשולחן השבת, שהוא מצטער על כך, הוא לא ידע שגם באילת אפשר להסתובב עם ספודיק, וש'אילת איננה שונה'. ברוך ה', היום אומרים שאילת – ראשי תיבות אין יום ללא תורה.
קוֹלוֹ זִמֵּר עָרִיצִים. כשהבנים באים הביתה, הם מתבלים את שולחן השבת בסיפורים חסידיים, סיפורים מחיי השליחות, בדברי חסידות ובניגונים חסידיים. יש לנו אורח קבוע, שלמד כבר את כל הניגונים, והוא מצטרף לשירה בחיות, כמו חסיד ותיק. הרב נותן מדבר ומתוועד – בעברית או באנגלית, לפי הקהל, ואנחנו מבקשים מהאורחים שיוסיפו, כל אחד משהו מעצמו; דבר תורה או סיפור אישי.
שָׁם לָמַד סִתְרֵי תוֹרָה. כשהנכדים מגיעים, מתווסף לשולחן תבלין שבתי מוכר ואהוב – דף הקשר רב הפעלים. סבא – הרב הכט שואל, והנכדים עונים, מפגינים ידע בפרשת השבוע ומעוררים בקרב האורחים התפעלות. לא אחת קרה, שזוגות שהגיעו עם ילדיהם, התרגשו ושקלו להכניס את גם הילדים שלהם לחינוך חב"ד. באחת הפעמים הגיע אלינו זוג לא שומר תורה ומצוות לעת עתה, עם הילדים שלהם. היא אמריקאית והוא תושב אילת. היא מאד רצתה לעזוב את העיר, אבל כשהם באו לשולחן השבת וכשהיא ראתה את הנכד הקטן שלנו קורא את ברכת המזון מתוך הברכון, היא כל כך התפעלה, והחליטה לרשום את הילדים שלה לגן חב"ד באילת, ולהישאר בעיר – למען החינוך של הילדים!
דְּבָרָיו עוֹשִׂים פֵּרוֹת. אף פעם אנחנו לא יודעים, מהי השפעת סעודת שבת על יהודי. לפני שנים הגיעה אלינו, במסגרת השליחות של הסמינר, בחורה חב"דית שמסרה לנו ד"ש מאימא שלה. התברר, שמשפחתה הייתה גרה בעבר באילת והם לא שמרו תורה ומצוות. "ההורים שלי התארחו אצלכם בשולחן השבת", היא סיפרה, "והם לא שכחו לעולם את החוויה הזו. הם עזבו את העיר למרכז הארץ והחליטו לחזור בתשובה, היום, ההורים שלי חב"דניקים – והכל בזכותכם", היא סיפרה. זה היה רגע מאד מרגש.
אֲרִי שֶׁבַּחֲבוּרָה מִמֶּנּוּ תֵּצֵא תּוֹרָה. לפני שנים, הגיע אל הרב ילד בן 13 בכדי ללמוד לקראת הבר-מצווה. למרות שההורים שלו היו רחוקים מאד מכל ענין של תורה ומצוות, הילד מאד התחבר, הוא הגיע לסעודות שבת, והתקדם מאד בקיום מצוות, לבסוף, הוא עבר ללמוד בישיבה חרדית, נישא לחסידת סלונים וכיום, יש להם עשרה ילדים בלי עין הרע. ההורים, מיותר לציין, מאד מעריכים אותו וגאים בו.
יְקָרִים מִפְּנִינִים בָּם תִּקֵּן הָעֶלְיוֹנִים. כיום, יש כשלושים בתי כנסת באילת, וכולם מקבלים את העלון 'שיחת השבוע'. כשיש אירועים והתוועדויות, אנחנו מצרפים דף מידע שמגיע לכל מקום בעיר. בשביעי של פסח, מתרחש 'ה'אירוע של השנה – התוועדות 'שירת הים'. זה מתחיל בהתוועדות גדולה בביתנו, עם מקומות מיוחדים לנשים, כאשר ההתוועדות נמשכת עד חצות הלילה.
עָשָׂה שִׁבְעִים תִּקּוּנִים. בחצות, יוצאים כולם, אנשים נשים וטף, בתהלוכה מפוארת אל עבר הים – ים סוף – לקריאת שירת הים! בצדי הדרך, מחכים כבר המונים מתושבי העיר, כמו גם תיירים סקרנים ומרוגשים, להצטרף לתהלוכה המסורתית אל חוף הים. שם כבר ערוך המקום לקראתם – נדבת בעל מכון לספורט ימי, שתורם את כל השטח רחב הידיים והיוקרתי שלו, שמואר באור יקרות ומלא בכל טוב – לטובת המעמד הנשגב, בו נוכחים כל שנה כ-300-400 איש. כולם מגיעים ממש 'מחושמלים' בציפייה לחזות בשנית בקריעת הים – ים סוף, ולזכות ל'כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות', כאן ועכשיו!
בְּסוֹד תּוֹרָה הַבָּהִיר כְּאוֹר הַחַמָּה מַזְהִיר. על רקע מרחבי הים הכהה, הצופן בשתיקתו העמוקה סודות נעלמים – 'עלמא דאתכסיא' – פותחים הילדים את המעמד המרומם, באמירת שנים-עשר הפסוקים, בחיות ובמתיקות מיוחדת. שליח הרבי מה"מ ורב העיר אילת, הרב הכט, ממשיך בפניני חסידות שמחממים את הלבבות לקראת השירה האדירה, ואז פוצח ההמון בקול שירה – שירת הים, מתוך דף שהוכן וחולק לכולם על ידי בית חב"ד – במגוון מנגינות מהמסורת היהודית, המתחלפות ונשזרות יחדיו לקול אחד; ספרדים, אשכנזים, תימנים, כל אחד בניגונו, עולים בקנה אחד. ברטט, בחיל וברעדה, חשים כולם שהנה הנה, נקרע ים המסכים, ההעלמות וההסתרים, ומתגלה הגאולה האמיתית והשלימה, ולילה כאור יאיר.
תגיות: הרב יוסף העכט, מגזין דרך המלך