הרב משה דוב ברוד, משלוחי הרבי מה"מ בחדרה
גם פגיעה בחיילים פרטיים היא חמורה, פגיעה ביחידה שלימה היא חמורה מאוד. פגיעה ביחידה הכי מובחרת ובזמן מלחמה זה ממש ממש חמור.
זה מפריע להגנה ופוגע בניצוח המלחמה.
והכי חמור זה כשפגיעה באה מצד הגופים הרשמיים המנהלים – הממשלה הצבא והמערכת המשפטית ליחידה הכי מובחרת – לומדי התורה.
בחור ישיבה רוצה ללמוד תורה כדי להגן על עם ישראל, עוצרים אותו! רוצה לנסוע לרבי לתשרי חוסמים אותו.
איזה מין דבר זה?
אצל עם ישראל הדבר העיקרי הקובע בכל עניין ובטח בעניין גדול כמו מלחמה עם אויבים, זה הקשר שלנו לקב"ה שחלק ממנו זה לימוד התורה שלנו, ובפרט של אלה שלומדים תורה כל היום, תלמידי הישיבות ואברכי הכוללים.
ככל שיש יותר ישיבות, יותר כוללים, יותר לימוד תורה, ככה הקשר שלנו עם הקב"ה יותר חזק, וההצלחה שלנו במלחמה גדולה יותר.
אין אף יחידה בצבא שהפעילות שלה חשובה ומשמעותית לניצחון המלחמה יותר מלומדי התורה. הגיוס שלהם לצבא התורה הוא החשוב והקריטי ביותר יותר מהכל.
לבוא להפריע להם להציק להם, לעצור אותם ולאיים עליהם, זה לכרות את הענף עליו אנחנו יושבים.
זה באין ערוך הרבה יותר גרוע מאשר אם יפריעו ויציקו ויעצרו את היחידות המודיעיניות, ויבקשו לסגור אותם כדי להעביר אותם לחֵיל הרגלים למשל
קטע אבסורדי בשולי הדברים, שהשבוע פורסם שהצבא החליט אסטרטגית לא לגייס חרדים, אבל הוא אומר שזה החלטה של הממשלה, ומנגד הממשלה החליטה לא לגייס חרדים וטוענת שזה החלטה של הצבא, ובתווך המערכת המשפטית דוחה עתירות נגד גיוס חרדים בטענה שזה הממשלה והצבא החליטו שלא מגייסים אותם וזהו.
לא הצלחתי להבין, איך ולאיפה נעלמו ערך ה"שיוויון" וה"נשיאה בנטל" ו"אין זכויות בלי חובות" ועוד סיסמאות שכאלה?
ולא הבנתי לאיפה נעלמו חברי האופוזיציה הקולניים, והאירגונים השונים שכל היום צועקים שחייבים לגייס את החרדים.
איפה הם כולם?
איפה שלטי החוצות? איפה ההפגנות? איך נותנים לכזה רעידת אדמה לעבור בשקט?
ואז קלטתי שלא מדובר בחרדים אלא להבדיל בערבים…
אה, זה כבר לא שיוויון לכולם, זה שיוויון עם יוצאים מן הכלל. אז גם שיוויון עם יוצאים מן הכלל מכונה שיוויון?