הרב יהודה גינזבורג
שבת פרשת בראשית תשי"א (1950), הרבי מלך המשיח עוד לא הסכים לקבל על עצמו את נשיאות חסידות חב"ד, אבל ישב עם הקהל שעות ארוכות ב'התוועדות', ובין היתר סיפר את משל הרכבת.
ברכבת יש מספר תחנות, חלקם תחנות מרכזיות הגדולות חלקם תחנות קטנות.
בתחנות המרכזיות עולים הרבה יותר אנשים, ולפני שהרכבת יוצאת מהתחנה נשמעת שריקה, שמסמלת שעוד רגע הרכבת יוצאת ואפשר להזדרז ולהספיק לעלות עליה.
התחנה הראשונה בנמשל היתה חודש אלול, אחר כך מגיעה התחנה של ראש השנה, יום כיפור, סוכות ושמחת תורה.
והשבת, פרשת בראשית, זו התחנה האחרונה לפני שיוצאים לדרך לשנה חדשה מלאה בכל טוב.
הרבי הדגיש ביותר במהלך השנים את חשיבות שבת בראשית, השבת הראשונה ואמר עליה 'כפי שאדם מעמיד את עצמו בשבת בראשית – כך יימשך לכל השנה כולה' (פתגם הרבי ה'צמח צדק').
נכון שהתחנות המרכזיות כבר מאחורינו, אבל השבת הזו – שהיא ה'ממוצע' בין החגים לשגרת היום-יום היא תחנה שאפשר עדיין לעלות עליה.
וכדברי הרבי, גם מי שלא הספיק לעלות בתחנות האחרות יכול להספיק ולעלות בתחנה זו, וגם מי שחושב שעלה וכבר 'תפס מקום' יש עוד מה להשלים ולהוסיף בשבת זו.
*
בע"ה בשנה הקרובה אשתדל להמשיך לשלוח את דברי התורה כבכל שבוע, והשנה אתמקד בנקודות מהספר המיוחד 'תורה אור' על פרשות השבוע מאדמו"ר הזקן מייסד חסידות חב"ד.
בדרוש הראשון בספר על פרשת בראשית, הוא מביא משפט עוצמתי מאוד, על כך שמשה רבינו היה ה'ראש' לגבי עם ישראל שהוא בבחינת 'רגל' אליו,
ובכל זאת ודווקא בגלל זה, על ידי עם ישראל נפעל במשה ירידה בזמן בו עם ישראל חטא (חטא העגל) ולהיפך – עליה על ידי המעשים הטובים שלהם.
וכך הוא בכל עשיה לטובת הזולת, ש'נעשים מוחו ולבו זכים אלף פעמים ככה'.
הרבי התבטא כמה פעמים שזה לא גוזמא, אלא ממש באמת, עשיה לטובת הזולת, מביאה לנו הצלחה, שנצליח ב0.001 אחוז מהזמן לפעול כמו אלף פעמים!
*
בשבת מברכים המנהג הוא לקרוא את כל ספר התהלים (עדיף בבוקר השכם לפני התפילה, ואפשר להשלים בכל השבת)
'אמירת התהלים בשבת מברכים נוגעת לו, לבניו ולבני בניו' (הרבי).
אם יורשה לי להציע לכל אחד ואחת מהקוראים של טור זה, לקבל על עצמו להשפיע על עוד מישהו אחד – לקיים את המנהג בשבת הקרובה (מברכים חודש חשוון) ו'לעלות יחד' על הרכבת, לשנה טובה ומבורכת בכל טוב, שתהא שנת הגאולה האמיתית והשלימה.
שבת שלום ומבורך!