בשיחת ש"פ שופטים תשמ"א דיבר הרבי מלך המשיח אודות הנחיצות בבנין נאה ביופי חיצוני למוסדות חינוך:
ישנו ענין כללי בנוגע למוסדות חינוך: ידוע מאמר חז"ל על הפסוק "זה א-לי ואנווהו" – "התנאה לפניו במצוות", שצריך לעשות תפילין בקלף נאה, בדיו נאה וכו'. ועל דרך זה הוא בנוגע למוסד חינוך, שצריך להיות בנין נאה וכיו"ב, גם ביופי חיצוני.
שגם זה מוסיף בלימוד התורה שם, וכמאמר רז"ל "שלשה מרחיבין דעתו של אדם כו' דירה נאה כו'", שזה מדובר אודות "אדם", על שם "אדמה לעליון", ויש לו כבר "דעת", ויכול להיות שהדעת הוא גם בשלימות – ואף על פי כן הרי דירה נאה מרחבת יותר "דעתו של אדם".
וכמו שנאמר בספר מהרי"ל "מעידין על ר"ת שכשהי' רוצה ללמוד תמצית מהלכה חמורה, הי' נותן לפניו תל של זהובים לשמוח בהן, ונתרחב לבו כו'", וכן מספרים על הצמח צדק שגם אצלו הי' כך לפעמים. והנהגה זו לא היתה ביחידות – והראי' שפירסמו והדפיסו את זה כו'. והרי מובן בפשטות עד כמה שתפס מקום אצלם כסף וזהב – ואף על פי כן, על-ידי שהעמידו בפניהם בעת הלימוד, "תל של זהובים" – הרי זה פעל אצלם הרחבת הדעת.
ועל אחת כמה וכמה כשמדובר אודות ילדים, שאצלם הרי תופס מקום ענינים כאלו, ולכן צריך לתת להם זאת בכדי שילמדו תורה, כמבואר בפירוש המשניות להרמב"ם, שהתחלת הלימוד של ילדים צריך להיות "שלא לשמה", שלומדים תורה כי מבטיחים להם ממתקים, וכשהם מתבגרים – ממון או כבוד וכו', עד – השכר דעולם-הבא, שגם זה הוא "שלא לשמה", כי עולם-הבא הוא שכר, והוא לומד בכדי לקבל שכר, והתכלית דכל זה הוא שיהי' מתוך שלא לשמה בא לשמה, וכמבואר גם בהלכות תשובה להרמב"ם. – בסגנון של הלכה.
ולכן מובן גודל הנחיצות דבנין נאה עבור מוסדות חינוך, שזה יעזור ויוסיף בלימוד התורה של התלמידים.