ראיתי שכמה וכמה כתבו בעניין זה, וביניהם "אחד מאנ"ש" שהתייחס בדבריו לדברי כ"ק אדמו"ר מה"מ בשנת תשמ"ח.
ראיתי להעיר ובעיקר להאיר: אחרי שנת תשמ"ח, הרי קביעות כזו הייתה גם בשנת תנש"א, ובאותה שנה זכינו כי בשיחות (יום ועש"ק, ערב פסח ושיחת אחרון של פסח) המוגהות מתייחס הרבי מה"מ אל הקביעות הזו בארה"ק, לכל אורך השיחות, דבר נדיר כשלעצמו.
בשיחת יום ועש"ק ערב פסח, הערה 18 באה על האמור בפנים השיחה, "שמיני של פסח (בחו"ל)" ושם בפירוש: "ובארץ ישראל נמשך ומתגלה העילוי ד"שמיני של פסח" ב"שביעי של פסח" – שלכן אוכלים סעודת משיח (ענין הגאולה, שמיני) בשביעי של פסח" (ההדגשה ע"י המעתיק). לכן ברור ופשוט כי סעודת משיח היא בשביעי של פסח, יום ששי דווקא, הן בבחינת "משנה אחרונה" והן משום ד"נחתם בטבעת המלך" – שיחה מוגהת.
יחד עם זאת, כמובן ופשוט משיחת תשמ"ח, הרי שרצונו הק' והוראתו של הרבי מה"מ לערוך סעודה גם בש"ק באופן ד"כפליים לתושיה", וכעין מה שראינו בהתוועדויות שהיו אחרי יו"ט שחל בשבת, ומכיוון שבהתוועדויות כאלו ניגנו שוב הניגונים, הי' מאמר וכו', נראה שכל ענייני סעודת משיח יכולים ואף רצוי לעשות גם באותה התוועדות, בש"ק אחרי מנחה, אלא שלהדגיש שזוהי הוספה, המשך והשלמה לסעודת משיח.
לגבי שעת הסעודה – הנהגת הרבי מה"מ הייתה לערוך התוועדויות כולל נטילת ידיים סמוך לשקיעה, גם כאשר לא עשו "פורס מפה" ולכן אין סיבה שלא לעשות כך. ליתר שאת, במקומות שבהם עשויה להתעורר שאלה, ניתן לפרסם כי לכתחילה יש ליטול ידיים לפני השעה 4 אחה"צ, ולהמשיך בסעודה בזמן שנקבע.
אם יש מי שמעוניין ובקיא בדיני "פורס מפה" אפשר לעשות כן ואז להמשיך בסעודה בלי הגבלה, ואז בברהמ"ז יזכירו גם של שבת וגם של יו"ט. באם לא – להפסיק לאכול בשקיעה, ובהתאם להנהגת הרבי מה"מ – ניתן להמשיך בניגונים, מאמר וכו' ואין הגבלה לגבי שעת ברהמ"ז, כולל אמירת יעלה ויבוא, והרחמן של יו"ט בלבד.
ויש להאריך עוד בפרטי הדינים, ואכמ"ל.
ויהי רצון שאת הסעודות נערוך יחד עם הרבי מה"מ, סעודת משיח כפשוטו, בגשמיות לעיני בשר, מי"ד ממ"ש.
קיצור למעשה:
א. זמנה של סעודת משיח בארה"ק הוא ביום ו' ערש"ק שביעי של פסח – בלבד.
ב. עפ"י הוראת הרבי מה"מ נכון לערוך גם בש"ק אחרי תפילת מנחה, לקראת שקיעת החמה, התוועדות כהוספה והשלמה ל'סעודת משיח' ובאופן ד"כפליים לתושי'".
ג. ניתן להתחיל את סעודת משיח בערש"ק עד סמוך לשקיעת החמה, במקרה שלא יודעים או לא מעוניינים לערוך "פורס מפה ומקדש" – מפסיקים לאכול לפני השקיעה, וניתן להמשיך בניגונים ואמירת מאמר, ורק אח"כ לברך ברהמ"ז של יו"ט בלבד.
ד. במקום שיש מי שבקיא בדינים אלו, ומעוניינים בכך, יכולים לעשות "פורס מפה ומקדש" ולהמשיך בסעודת משיח גם אחרי שקיעת החמה וצאת הכוכבים, ובברכת המזון לומר את ההוספות של שבת ושל יו"ט.