כאשר מדברים על אופטימיזציה באתר או לתוך אתר מסוים מתכוונים למעשה לשינויים והתאמות שאנו מבצעים באתר על מנת להתאים אותו למנועי החיפוש.
השינויים הללו עשויים להיות בקוד האתר, בתוכן המשותף באתר, במהירות הגלישה באתר, בבחירת אחסון שונה, מבנה שונה את כתובות האתר, הוספה של תמונות וסוגים שונים של תוכן ועוד. על מה חשוב לשים דגש? הנה חלק מהפעולות שכדאי לבצע כדי לשפר את ביצועי האתר והתאמתו למנועי החיפוש.
הוספה ועריכה של תגיות מטא:
אחד הדברים החשובים בכל הליך אופטימיזציה לאתר באינטרנט הוא נושא תגיות המטא. בכל עמוד אינטרנט יש תגיות מטא אולם כאשר אנו משתמשים במערכת תוכן מוכנה כמו פאנל ניהול שחברת בניית האתרים הפיקה עבורנו, כמו ניהול האתר דרך מערכות תוכן כמו וורדפרס, ג'ומלה ואחרות. אנו לא נחשפים לאותן תגיות מטא אלא אם כן אנו מתקינים תוסף המציע לנו קיצור דרך לעדכון תגיות אלו מבלי לדעת לערוך את קוד העמוד. יש מספר תגיות שחשוב להכיר ואלה חיוניות מאוד לזחלנים של מנועי החיפוש להבין במה העמוד עוסק ברמה ההגדרתית שלו:
• כותרת – תגיד מטא טייטל (META TITLE) מציגה את הכותרת הראשית של אותו עמוד. לכל עמוד יש כותרת אחת כזו והיא מסומנת גם כתגית H1. לעתים רבות גוגל לא מציגה את הכותרת העיקרית המופיע בברירת המחדל של עמוד התוכן באתר ולכן טוב להגדיר את הכותרת הראשית גם כמטא טייטל שלנו.
• מטא תיאור – (META DESCRIPTION) הוא למעשה תיאור קצר של העמוד ותקציר למה שהולך להיות בו. זה מה שמופיע בתוצאות החיפוש של גוגל מתחת לכותרת הראשית. טוב לכלול את ביטוי המפתח הראשי של העמוד גם בתיאור שלו.
• META KEYWORDS – מילות מפתח שכבר הרבה שנים לא ממש בשימוש אבל לא מזיק שגם כן תהיה. ביטויי המפתח המרכזיים לאותו עמוד.
אופטימיזציה לתוכן באתר:
בכל עמוד תוכן יש לבצע התאמות על מנת להתאים את התוכן למנועי החיפוש מצד אחד אך לשמור על הערך המשותף במאמר עבור הגולשים ועל קריאה נעימה ורציפה לגולש מצד שני. אופטימיזציה לתוכן קיים באתר תיעשה על ידי בחירת הביטוי המרכזי לכל עמוד תוכן/מאמר באתר. לאחר מכן תצטרכו להתאים את העמוד עבור אותו ביטוי באופן יחסי.
כלומר להוסיף מספר חזרות של הביטוי במהלך המאמר (חזרה לכל 100 מילים זה אחלה), להשתמש בביטוי בכותרת הראשית של העמוד וכן פעם אחת בכותרת משנה בו. טוב להוסיף גם תמונה עם ALT TAG (תגית לתמונה) וכמובן שהתוכן באתר יהיה ייחודי, ללא חלקים מועתקים מהאינטרנט.
ישנם עוד פרמטרים שניתן לבצע כדי להתאים את העמוד, התוכן בו והמבנה שלו למנוע החיפוש ואם אתם מבצעים את האופטימיזציה כדאי להעמיק מעט בנושא.
שיפור מהירות האתר:
אתר שמהירות הגלישה בו הנה מהירה וטובה יותר ללא ספק תשפיע על שביעות רצון הגולשים שלכם וכמובן בסופו של דבר גם על הקידום האורגני של האתר. יש כמה דרכים לשפר את מהירות האתר: תוכלו להפחית עומד מקבצי האתר בשרת, להפחית את משקל התמונות והמדיה באתר, לעבור לאחסון אחר מהיר ומתאים יותר לסוג האתר שלכם ועוד.
כתובות הURL של האתר:
כתובת הURL של האתר שלכם היא הכתובת שאתם רושמים בדפדפן כדי להגיע לאתר מסוים. לדוגמה: www.leos.co.il ומבנה הכתובת הזו עשוי להשפיע על הקידום האורגני של האתר שלכם. איננו מדברים רק על הדומיין הראשי שלכם המוביל לעמוד הבית של האתר, אלא לעמודים הפנימיים והמבנה שלהם. ניתן להגדיר את האופן שבו הדומיין מוצג ואת המבנה שלו: האם הוא יופיע בעברית, באנגלית, מה יהיה האורך שלו, האם הוא יכלול מילים או מספרים ועוד.
ישנם עוד פרמטרים רבים אחרים הנכללים בקטגוריית אופטימיזציה לאתר שלנו. האופטימיזציה היא חלק מהותי בכל הליך של קידום באינטרנט גם עבור אתרים קיימים וגם עבור אתרים חדשים שרק מתחילים להזין בהם את התוכן הראשוני שלהם. טוב לתת לאיש מקצוע מנוסה בתחום לבצע את העבודה ולהימנע מנזקים שונים שעשויים לעלות לכם יותר כסף לתקן לאחר מכן.