איך מבררים את הגבורה שבתפארת?
כאשר הגבורה משולבת בתפארת, היא מווסתת את הרחמים וגורמת לנו לחוש סלידה מול עוולות שנעשות מול עיננו. הגבורה שבתפארת תגלה בנו כוחות נפש לפעול גם נגד טבענו השקט או הביישני, ותניע אותנו לפעולה לגרום גם לאחרים לנהוג ברחמים ובאיזון.
היופי שב'במלחמה' של היום, שהיא גם צודקת וגם נעימה ויפהפייה.
האתגר היומי: התגברות על תכונות מולדות, למען האמת והרחמים.
1. שקופים סביבכם? שימו לב: שורשה של המילה כבוד הוא כבד, כלומר יש לי משקל, אני נוכח וחיוני. לקלל – פירושו להפוך אדם לקל, חסר נוכחות ומשמעות. התאמצו לראות את ה'שקופים' סביבכם, הודו להם, תנו להם משקל וחשיבות.
2. מישהו פגע באדם סביבכם? אדם סיפר לכם על עוולה שעשה? אל תמשיכו את החיים. זה עסק שלכם. העובדה שהסצנה התרחשה כאשר אתם השחקים על ה'סט', מוכיחה שאתם חלק מהסרט. הביעו אמפתיה לפגוע, אזנו את הפוגע.
3. אוהבים לעזור ולהתמסר? וסתו את הרחמים שלכם. היו כנים עם עצמכם; אם אתם מוצאים את עצמכם דואגים, אכפתים וסולידריים כלפי אנשים – מחוץ למשפחה – הגבלו את עצמך היום. דאגו רק לבעל/האישה והילדים. העבודה והחברים? שיחכו.
4. אוהבים לדחות את המטלות של מחר – למחרתיים? בצומת הסואן שבין הדחוף לחשוב, גלו רחמנות על החשוב לכם. שבצו אותו ראשון בלו"ז.
5. קחו אתגר חוויתי לתפילה: (מומלץ לכל השבוע) חפשו את כל המקומות בהם מוזכרים 'פאר' ו'תפארת'. כשאתם אומרים את הקטע, עצרו לרגע וחשבו: "אלוקים, תודה!"
בהצלחה!
הרב מנדי ערד: 054-9194977.
להצטרפות לקבלת האתגר היומי בעבודת המידות, לחצו כאן.