לאחר הפרסום על יצירת החנוכיה בדגם מדויק לחנוכיית 770 ומנורת המקדש, מאות בתים ברחבי הארץ רכשו את החנוכיה. "כזאת חנוכיה מרשימה לא ראיתי מימיי" אמר אחד הקונים, כאשר אחר אמר "זה יכיניס לביתי אווירה מרוממת וחסידית לחג". מה המקור לחנוכיה ב770 ולמה עכשיו?
החנוכיה ב-770 מעוצבת בדומה למנורת המקדש, והיא מצופה זהב טהור. את החנוכיה בנה האמן החסידי ר' הירשל פקר בשנת תשמ"ג ביוזמתם של הרב חיים ניסילביץ' והרב זלמן שארף.
החנוכיה הודלקה לראשונה בנר שישי של חנוכה ה'תשמ"ג. החנוכיה מוצבת מידי שנה על בימה מוגבהת בגובה הבימה של הרבי, שנבנית במיוחד עבורה.
אז כאמור החנוכיה נבנתה בדומה למנורת המקדש: במנורה בבית המקדש היו ששה קנים שהתפצלו מן הכפתורים שבקנה האמצעי, שלשה מימין ושלשה משמאל. גובה ראש הקנים היה כגובה ראש הקנה האמצעי. כלומר, 2 הקנים החיצוניים (התחתונים) היו ארוכים, 2 הקנים האמצעיים היו בינוניים, 2 הקנים הפנימיים (העליונים) היו קצרים.
בחלק העליון של כל אחד מששת הקנים המתפצלים, חוטבו לקישוט: שלשה גביעים, כפתור, פרח. הקישוטים חוטבו בדומה ובמקביל לקישוטי הקנה האמצעי. מעל הפרח העליון שבראש הקנים חוטב הנר, לקיבול השמן והפתילות. לגבי צורת הקנים דעת הרבי היא כדעת רש"י והרמב"ם, שששת הקנים עלו באלכסון.
לאור דבריו של הרבי על מנורת המקדש, ובהמשך לזה בניית החנוכיה ב770 בהעתק מדויק לזה, יצאו ב'אנה יודאיקה' ביצור מקורי במיוחד, חנוכיה ביתית שהיא דגם שולחני מוקטן ומדויק של החנוכיה הגדולה בבית חיינו 770!
החנוכיה עשויה ממתכת איכותית ומוזהבת שנוצרה ביד אמן ובתשומת לב מיוחדת עד לפרטים הקטנים ביותר, ולהרגיש את 770 בבית.
כאמור מאז יציאה למכירה, החנוכיה כבשה מאות בתים של חסידי חב"ד, והתגובות על כך מחממות את הלב.
הלילה זהו הלילה האחרון בו אפשר להזמין את החנוכיה למשלוח עד הבית בחינם! הזדרזו להירשם, והכניסו לביתכם את אווירת 770!
לרכישה לחצו כאן
.
תודה על התגובה המאלפת.
בדקתי ומצאתי דבר מעניין, כי בתמונות בכלל הנה אכן השמש מוגבה הרבה, אך בתשנ"ב כבר לא. מעניין.
1. כל הכבוד למי שהכין דבר כזה יפה.
2. ענין שהוא לכאורה נוגע להלכה:
כשהביאו לרבי את החנוכיה היפה כל כך, שנמצאת ב770, היה זה בנר ששי של חנוכה {תשמ"ו?]
משך זמן ארוך הרבי התבונן בחנוכיה
[כאמור, היה זה בנר ששי של חנוכה, ועם השמש יחד, דלקו בחנוכיה 7 נרות]
ואז הרבי הורה להוריד את השמש ולהניחו במקום אחר.
בגלל דבר זה, עשו בחנוכיה שינוי, וגביהו ב770 את השמש הרבה משאר הנרות, ואז הרבי נתן שהשמש יישאר בחנוכיה
עד כאן מה שהיה.
לכאורה, הסיבה ההלכתית הפשוטה, שהרבי הורה לעשות כך, הלכה פשוטה היא שאסור לעשות מנורה בתבנית המנורה שהיתה במקדש. כאשר גובה מיקום נר השמש, היה כמעט כשאר החנוכיה, הנה למרות שהיה כאן 8 קנים ועוד שמש , ואין כאן את האיסור, בכל זאת הרבי חשש, שזה ייראה כמו מנורת 7 הקנים.
ובעם ישראל נזהרים ביותר שלא לעשות מנורה, בכל גודל ובכל צורה, מנורה של 7 קנים [שמעתי מיהודי המשווק כלי כסף, שאפילו "קנדלברה" של 7 קנים [6 (בגבהים שונים, ובמיקום שונה סביב המוט האמצעי)+ 1 אמצעי] נזהרים שלא לעשות.
כשהתבוננתי בתמונה של החנוכיה היפהפיה הזו, במבט ראשון, היה נראה שהשמש כמעט בגובה שאר הקנים.
בהתאם לסיפור הנ"ל, היה מתאים להגביה את השמש בכמה ס"מ שיהיה ניכר ובולט, שזה לא חלק משאר הקנים, ויהיה ניכר [גם ביום הששי] שזו לא מנורת 7 קנים.
בהצלחה. עושה רושם מצויין