Home > חדשות < "עידן חדש": הרב אסמן על ההצבעה של אוקראינה באו"ם
חדשות
"עידן חדש": הרב אסמן על ההצבעה של אוקראינה באו"ם
הלילה (מוצאי שבת) התקבלה החלטה בעצרת האו"ם לפיה, ניתן יהיה לבקש חוות דעת משפטית בנוגע ל"משמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך" • ההצבעה עברה ברוב של 87 מדינות שהצביעו בעד. בין 26 המדינות שהתנגדו נמצאת גם ארצות הברית. 53 מדינות נמנעו, בניהן גם אוקראינה שבעבר הצביעה נגד ישראל • לדיווח המלא
חבר המערכת
|
ז׳ בטבת ה׳תשפ״ג
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב עם צאת השבת להחלטה שהתקבלה הלילה (מוצאי שבת) בעצרת האו"ם לפיה, ניתן יהיה לבקש חוות דעת משפטית בנוגע ל"משמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך".
ההצבעה עברה ברוב של 87 מדינות שהצביעו בעד. בין 26 המדינות שהתנגדו נמצאת גם ארצות הברית. 53 מדינות נמנעו בינהן גם אוקראינה שבעבר הצביעה נגד ישראל.
"כמו מאות ההחלטות המעוותות נגד ישראל שהתקבלו לאורך השנים. גם ההחלטה הבזויה שהתקלה היום לא תחייב את ממשלת ישראל", אמר נתניהו.
עוד אמר ראש הממשלה. "העם היהודי אינו כובש בארצו ולא כובש בבירתינו הנצחית ירושלים. אף החלטה של האו"ם לא תעוות אמת היסטורית זאת. בהחלטה שהתקבלה באו"ם בחודש נובמבר היה לפלסטינים רוב מוחלט שתמך ביוזמה. אלה שלא תמכו היו במיעוט, כעת לאחר התערבותינו 11 מדינות שינו את הצבעתן. מבקש להודות לנשיא המדינה הרצוג, לשגריר גלעד ארדן ואנשי משרד החוץ על הישג זה".
רבה של אוקראינה הרב משה ראובן אסמן מסר בתגובה להימנעות של אוקראינה, בהצבעה נגד ישראל באו"ם הבוקר:
אנו שמחים שהמאמצים הרבים שהשקענו בהידוק היחסים נושאים פירות, לאחר שבפעמים קודמות אוקראינה הצביעה נגד ישראל. היום אוקראינה נמנעה, וכולנו תקווה שבפעם הבאה היא אף תתמוך ותצביע בעד ישראל.
אני מברך את ידידי הנשיא זלנסקי על הנחייתו הצודקת. אנו תקווה ותפילה כי היא מבשרת על פתיחת דף חדש ביחסי שתי המדינות, ובעיקר נוכח חילופי השלטון בישראל.
ידידי ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, עמו נפגשתי מספר פעמים בעת האחרונה, הדגיש בפני את מחויבותו ליהודי אוקראינה הסובלים כעת ושרויים במצב הומניטרי קשה ביותר.
השינוי המבורך שהחל היום, מבשר על עידן חדש שייטיב עם העם באוקראינה והקהילה היהודית" אמר הרב אסמן.
"החלטת עצרת האו"ם היא החלטה אנטי-ישראלית שמעניקה רוח גבית לארגוני הטרור ותנועת ה-BDS האנטישמית, ופועלת נגד העקרונות המוסכמים על האו"ם עצמו", מסר שר החוץ אלי כהן.
"היוזמה הזו היא טעות נוספת של ההנהגה הפלסטינית, אשר במשך שנים תומכת ומסיתה לטרור ומובילה את עמה בדרך שפוגעת בפלסטינים עצמם ובאפשרות לפתרון הסכסוך".
עוד הוסיף שר החוץ כי "ההחלטה הזו לא תשנה את המצב בשטח ולא תמנע מאיתנו להמשיך להילחם בטרור, להגן על אזרחי ישראל ולקדם את האינטרסים של מדינת ישראל. ישראל מצפה מהאו"ם לדחות את הניסיונות הפלסטינים לפוליטיזציה של מוסדות האו"ם אשר פוגעת במעמדם הבינ"ל וביושרתם.
ההצבעה בעצרת הכללית של האו"ם היא רק שלב במאבק. אני ומשרד החוץ מחויבים להמשיך ולהילחם בקמפיין הדה לגיטימציה שמתנהל נגד ישראל".