ג'רבה הוא אי קטן צמוד לתוניסיה, והאגדה מספרת על קהילה יהודית שהגיעה כבר מזמן הבית הראשון. היהודים במקום שומרים על מסורתם מתוך קנאות ועד היום כולם שומרי שבת, מניחים תפילין ושומרים על טהרת המשפחה.
כשהרבי שלח את הרב ניסן פינסאן ע"ה לתוניסיה עודדו לבקר בג'רבה. הרב ניסן בשיתוף פעולה עם הקהילה המקומית ובתמיכת הג'וינט ייסד שם את התלמוד תורה הקיים שם עד היום, בו לומדים רק לימודי קודש כמיטב המסורת הז'רבאית. הרב ניסן היה מבקר שם די תכופות לעמוד מקרוב על התנהלות הישיבה והיה מנצל ביקורים אלו למסור שיעורי תניא. הרב ניסן היה לוקח עמו בחורים מזערבא לישיבתו אשר בתוניס שם היה משריש בהם את אור החסידות, גם מקווה כשרה למהדרין בנה שם.
במשך השנים התקבל מנהג אצל יהודי תוניסיה להגיע לג'רבה לחגוג ל"ג בעומר בבית כנסת העתיק "אלגריבא", הרבה אגדות נקשרו סביב הבית כנסת, לפי אגדה אחת הבנין המקורי נבנה על ידי גולי חורבן בית המקדש הראשון שגם הטמינו ביסודותיו מאבני בית המקדש…
כשרוב היהודים נסעו מתוניסיא לארץ ישראל ולצרפת נשמר המנהג לנסוע לחגוג ל"ג בעומר בג'רבה. בשנים האחרונות המנהג נהיה לפרוייקט תיירותי בו לוקחים חלק אלפי יהודים מכל העולם.
כבר יותר מעשר שנים שהרבנית רחל פינסאן בעזרת הרב משה קוטלרסקי שולחת תמימים לכבוד המאורע לפעול בקרב התיירים ולנצל זאת לארגן כינוסי ל"ג בעומר עם ילדי הקהילה המקומית (ביקורים אלו הביאו לעוד ביקורים שחיזקו את הקשר עם הקהילה המקומית, והביאו לאירגון של נסיעה לרבי עם קבוצת בחורים מקומיים).
גם השנה, בנו הגדול של הרב ניסן, הרב יוסף יצחק פינסאן שלוחו של הרבי לריביירה הצרפתית, שלח לשם את בנו הרב שלום מנהל מוסדות חב"ד בניס עם התמימים משה חורי וחיים שטרית שיחיו שלוחים בתות"ל ברינוא, וארגנו כינוסים לילדים ופעלו בקרב התיירים הרבים.