צפון קוריאה הודיעה על שיגור מוצלח של טיל בליסטי בין-יבשתי (ICBM) חדש מסוג הוואסונג-19, אותו היא מכנה: "הטיל האסטרטגי החזק בעולם".
על פי הדיווחים, הטיל הגיע לגובה שיא של כ-7,700 ק"מ במסלול תלול, המרחק הגבוה ביותר אליו הגיע טיל צפון קוריאני עד כה.
הטיל החדש נישא על גבי משגר ענק בעל 11 צירים, גדול יותר מקודמו ההוואסונג – 18, מה שמעיד על התקדמות משמעותית ביכולות הטכנולוגיות של המדינה.
על פי סוכנות הידיעות הממלכתית KCNA, הטיל שהה באוויר למשך כ-86 דקות ועבר מרחק של כ-1,000 ק"מ לפני שנחת במים שבין יפן לרוסיה.
המנהיג הצפון קוריאני, קים ג'ונג און, שצפה בשיגור יחד עם בתו, הצהיר כי "הטיל החדש הוכיח לעולם שהעמדה ההגמונית שהשגנו בפיתוח וייצור אמצעי שיגור גרעיניים היא בלתי הפיכה לחלוטין".
השיגור מגיע על רקע תרגילים צבאיים נרחבים של ארה"ב ודרום קוריאה, במהלכם תרגלו כוחותיהם תקיפות על מטרות המדמות משגרי טילים צפון קוריאניים. לראשונה, התרגילים כללו גם שיתוף פעולה בין כטב"מים אמריקאים ודרום קוריאניים.
מומחים מעריכים כי הטיל החדש מסוגל לשאת ראשי קרב גדולים יותר וראשי נפץ מרובים (MIRVs). יתרון משמעותי של הטיל הוא היותו מונע בדלק מוצק, מה שמאפשר שיגור מהיר יותר ומקטין את חלון ההזדמנויות לתקיפה מקדימה של האויב.
עם זאת, גודלו העצום של הטיל מעלה שאלות לגבי שרידותו בשדה הקרב, שכן הוא מגביל את המקומות בהם ניתן להסתירו ומקשה על תמרון המשגר. בנוסף, עדיין קיימים ספקות לגבי אמינות מערכות החדירה מחדש לאטמוספירה וראשי הקרב הגרעיניים של צפון קוריאה, שלגבי איכותן אין הוכחות ברורות.
השיגור מתרחש בתקופה של מתיחות גוברת בחצי האי הקוריאני, כאשר צפון קוריאה מתקרבת לרוסיה ומספקת לה תחמושת למלחמתה באוקראינה. בתגובה לשיגור, דרום קוריאה הטילה סנקציות חדשות על 11 אנשים וארבע ישויות צפון קוריאניות, שלטענתה תרמו לפיתוח תכניות הטילים והגרעין של המדינה.