חבר הכנסת עופר כסיף יורחק מישיבות המליאה ומישיבות ועדות הכנסת לתקופה של שישה חודשים ויישלל לו שכר של שבועיים, כך קבעה היום (שני) ועדת האתיקה של הכנסת.
הוא ספג את העונש החמור, שייכנס לתוקף כבר מחר זאת, בעקבות הצטרפותו להליך נגד ישראל בהאג ולהאשמת חיילי צה"ל וישראל בטבח בפלסטינים ובביצוע פשעי מלחמה.
מדובר בעונש הכבד בהיסטוריה של ועדת האתיקה וחברי הוועדה, משה רוט מיהדות התורה, פנינה תמנו שטה מהמחנה הממלכתי, מיכל וולדיגר ממפלגת הציונות הדתית ושרון ניר מישראל ביתנו, קיבלו את ההחלטה עליו פה אחד.
יו"ר הוועדה ח"כ משה רוט אמר כי "ההחלטה להרחיק את ח"כ כסיף התקבלה פה אחד לאחר דיונים ממושכים ובכובד ראש".
כסיף טען בכנסת ומחוצה לה במספר הזדמנויות כי צה"ל מבצע פשעי מלחמה לאחר ה-7 באוקטובר. באחת התקריות במליאה צעק כי "רוטמן וכנופייתו" הובילו לרצח חטופים וסגן יו"ר הכנסת, ניסים ואטורי, דרש ממנו לרדת מהדוכן והוא הוצא מהמליאה בכוח.
השר לביטחון לאומי ח"כ איתמר בן גביר כתב היום: "את תומך הטרור עופר כסיף צריך להרחיק לצמיתות מכנסת ישראל ולגרש אותו לסוריה. לא מספיק לחצי שנה".
שר הנגב והגליל יצחק וסרלאוף כתב: "כשעוצמה יהודית בפנים – עופר כסיף בחוץ. התחלה טובה".
גם ח"כ אביגדור ליברמן מיהר להגיב לבשורה וכתב: "מקומו של עופר כסיף ברמאללה. אני מברך על ההחלטה לסלק את תומך המחבלים מהכנסת, אך במקום לקצוב זאת בזמן, חייבים לדאוג שכף רגלו לא תדרוך בכנסת ישראל שוב".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "מקומו של כסיף בכלא לא בכנסת. עד אז נוודא שהוא לא ינאם או ידבר או ישתתף באף אירוע של הכנסת. הגיע הזמן להבהיר שמי שמסית ישלם מחיר כבד גם אם הוא בטעות מכונה חבר כנסת. אנחנו קוראים לפרקליטות המדינה לזרז את התיק נגד כסיף ולעמוד על מאסר בפועל. מי שמכה שוטרים ופוגע בחיילי צה"ל ישלם את מלוא המחיר".
כזכור, מליאת הכנסת התכנסה ביום שני י' אדר א' לדון ולהצביע בעניין הדחתו של חבר הכנסת עופר כסיף. בכדי להוציא אל הפועל את הדחתו של כסיף היה צורך בתמיכה במהלך של לפחות 90 חברי כנסת. אך בהדחה תמכו 85 חברי כנסת והתנגדו 11 חברי כנסת. במליאה נרשמו עימותים בין חברי הכנסת מהקואליציה לסיעות הערביות.
רוב חברי יש עתיד לא השתתפו בהצבעה, אחרי שיו"ר המפלגה יאיר לפיד, שנעדר ממנה, כבר אמר שלא יצביע בעד ההדחה – ואיפשר חופש הצבעה לחברי סיעתו. כמו כן, כל חברי הכנסת ממפלגת העבודה החרימו את ההצבעה. במחנה הממלכתי ההצבעות היו חלוקות, והיו"ר בני גנץ נעדר מההצבעה.